Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 218
  • 783
  •   1
Отговори
# 600
  • На брега на реката
Не е мрежа! Плътен съд с изваждаема решетка.

Страх ме е да го пускам в миялната, защото веднъж го направих и сякаш леко се промени покритието!

# 601
  • София

Чудя се дали може да се пече хляб с мая в него? Сега пека във фурна без вентилатор, мисля че тестото ще спадне с обдухването Thinking

Да, може. Аз редовно си пека хляб, слагам го в плик за печене и после в тавичка. Става пухкав, с мека коричка.
Фраера ми е тип фурничка, само с горен реотан.
В пликовете, които са за печене на месо?
Питам, защото и аз съм с еър фрайър тип фурна, но само горе пече. Пробвала съм печива само от моите кето хлебчета, но ги обръщам по някое време.
А, веднъж пробвах мъфини, но отдолу останаха лепкави.

# 602
На фраер тип фурничка имам и такъв, пече само отгоре и в него съм пекла и хляб и мъфини редя ги на решетката слагам я най-долна позиция 15 мин от едната страна-170* отварям обръщам и 9мин -от другата пак на 170*
Чуден си става
Но, на Кусурчо по ме кефи- 170* - 20 мин. без обръщане

# 603
  • София

Чудя се дали може да се пече хляб с мая в него? Сега пека във фурна без вентилатор, мисля че тестото ще спадне с обдухването Thinking

Да, може. Аз редовно си пека хляб, слагам го в плик за печене и после в тавичка. Става пухкав, с мека коричка.
Фраера ми е тип фурничка, само с горен реотан.
В пликовете, които са за печене на месо?
Питам, защото и аз съм с еър фрайър тип фурна, но само горе пече. Пробвала съм печива само от моите кето хлебчета, но ги обръщам по някое време.
А, веднъж пробвах мъфини, но отдолу останаха лепкави.

Във фраер, тип фурничка пека мъфини на 1 едно ниво в силиконови формички, за около 20-25 мин на 180 градуса, после вадя и обръщам още за 5 мин.
Стават мн добри.

Иначе косорито с 2 реотана изглежда супер. Сигурно това ще ми е следващия фраер

# 604
  • София
Да, в плик за печене слагам тестото.
Също съм правила и нещо като питки в силиконови формички за тарталети и мъфини. Горе са описали за обръщането.

# 605
Карфиол приготвяли ли сте и как? Много го обичам и ми се иска да го приготвям във фрайъра. Ако имате успешни рецепти, споделете ги Simple Smile

# 606
  • Sofia
На розички, осолявам, омазнявам и пека около 12 мин. По някое време разбърквам. Понякога слагам и подправки, каквито харесваме.
Така правя и броколи, и брюкселско зеле. По-скоро като гарнитура се получава.

# 607
Карфиол приготвяли ли сте и как? Много го обичам и ми се иска да го приготвям във фрайъра. Ако имате успешни рецепти, споделете ги Simple Smile
Късеш на розички, слагаш в купа, поливаш малко олио, сол, червен пипер, лимонов сок, разбъркваш, прехвърляш в еърфраера и печеш на 200С 10мин, проверяваш дали ти харесва на хрупкавост, ако трябва даваш му още няколко минути. Като го извадиш от фраера може отгоре да му настържеш малко кашкавалче. После може с някакъв дип да го сервираш и със салатка от марулки или върху картофено пюренце.

# 608

да мисля, че и снимка бях сложила напред
главата режа на дебели 1 пръст парчета през середата да станат като голями стекове панирам в яйце галета и хоп на фраера
без никаква мазнина - уникални

правих и карфиола който опада дребните парчета на другия ден, пак във фраера с ориз, манатарки сушени, стана нещо си ризото на финала като го извадих монтирах масло

# 609
Днес отпочнах с фраера, и започвам с въпросите 😁
Правих карфиол и хванах първата рецепта от нета, обаче в нея пише че първо фраера се загрява на 200° около 5 минути, та въпросът ми е - принципно трябва ли предварително да се загрява съдът с кошницата?🤔
https://www.nutritionist.bg/karfiol-v-air-fryer/

# 610
Правих карфиол и хванах първата рецепта от нета, обаче в нея пише че първо фраера се загрява на 200° около 5 минути, та въпросът ми е - принципно трябва ли предварително да се загрява съдът с кошницата?🤔
Аз не загрявам, въпреки че наистина на много места пише да се загрява. Мисля че съдът е достатъчно малък за да загрее достатъчно бързо, вероятно вдига температурата за по-малко от минута, което не мисля че влияе осезаемо на крайния резултат.

# 611
Благодаря ти. И аз мисля същото, та за това реших да ви питам.
А как правите свинските пържоли, обработвате ли ги предварително, или направо ги слагате във фраера, чудя се не стават ли малко сухи и жилави, ако предварително не са мариновани или нещо друго?🤔
да мисля, че и снимка бях сложила напред
главата режа на дебели 1 пръст парчета през середата да станат като голями стекове панирам в яйце галета и хоп на фраера
без никаква мазнина - уникални

правих и карфиола който опада дребните парчета на другия ден, пак във фраера с ориз, манатарки сушени, стана нещо си ризото на финала като го извадих монтирах масло
Ползваш ли кошницата, не се ли стича панировката отдолу под нея в съда, същото питане ми е и за ориза?

# 612
Леми,
без решетката, нищо не се стича!
карфиол-стек

месото винаги мариновам по вкусно и сочно ни е

слагам и една таблица за ориентир
Скрит текст:

# 613
Благодаря!
Вчера правих карфиол на розички, обаче първо го бланширах за 5 минути за всеки случай, намазах го с малко мазнина, червен пипер, куркума, сол и черен пипер, и най накрая му ръснах и една суха супа -Вкусна чаша на Маги с 4 сирена, станаха много вкусни.
После правих и пилешки крилца, по рецептата по която обикновено ги правя на фурна - мариновани в кисело мляко и подправки, също много добре се получиха, доволна съм.
Обаче от киселото мляко си имаше полепнало навсякъде, нормално. Гледам, че накои използват хартия да печене във фраера, та се чудя, до колко е удачно, не пречи ли на хубавото изпичане на продукта, вие ползвате ли и специална хартия ли е, или изрязвате от тази която е на руло?

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 09:38 от Lemy

# 614
Ако се сложи хартия, трябва да се обърнат нещата, то ги обдухва само отгоре така. Реално погледнато, ако съм запълнила плътно дъното на кошницата с мръвки, пак така става...
С хартията после миенето ми е лесно, аз също харесвам да мариновам с кисело мляко и подправки, слагам да се пекат както са хубаво намазани че ми харесва като се запече тази смес върху кожичката.
За мен едно обръщане за секунди по средата на готвенето е по-добър вариант от миене на спечено кисело мляко по кошницата или решетката. Всеки си преценява как му е по-добре на него.
Хартията си е съвсем обикновена, каквато би ползвала и във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт