Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 143
  • 783
  •   1
Отговори
# 615
  • Berlin
Имам едни хубави телешки пържолки, различни cuts, ама ме е страх да ги пробвам във фрайъра. Само пилешки пържоли съм правила, много съм доволна от резултата.

# 616
Правили ли сте дюли във  фраера? Мисля да опитам, да ги нарежа на кубчета, да ги овалям в малко мазнинка и захар и да ги пусна. Дали ще станат?

# 617
Ето ползвах днес решетка, че някой ми правеше забележка, шегувам се  Wink   но, разлика не виждам.
Без грам мазнина, панирани пилешки пържоли.

отдолу

няма смисъл, за мен

Аз си взех АФ за да готвя/ пържа без грам мазнина = супер е за целта! Вкуса е, като на пържено но без да е :виждате.👏

# 618
За тия пържоли няма смисъл да, но ако печеш ребра, крилца и т.н. по- мазни неща, много мазнина се отделя

# 619
Пинко, каква е панировката?
Аз тези дни все на фраера вися, пробвах кюфтета, яйца, баница, червено цвекло, целина, ябълки, солен кекс, за довечера съм накиснала пилешки пържоли от бут. 😄

# 620
  • Mediterraneo
Привет. От вече месец имам мултикукър комбиниран с фраер. Все още се опознаваме, че нямам много време за готвене.
Засега отметнах нормалните "пържилки"- картофи, нъгетс, крокети. Правих свински и пилешки пържоли. Пекох и готови лазани от Лидл, станаха идеални. И пица. Планирам баница, само умувам в каква форма да я наглася( хартиена, алуминиева, силиконова, без).

# 621
Аз я правих без, направо в кошницата, като леко я намазах с мазнина.

# 622
На bake ли пускате баниците?

# 623
Lemy -галета,яйце, галета, яйце- завършвм на яйце винаги Wink
Тарталета-  директно- готвя в него, само хляба го слагам на хартия за печене, защото ми е по лесно след , като е втасал да го прехвърля в АФ
Grimozo  - да на "бейк"- 20 мин

# 624
  • Mediterraneo
Понеже моето е комбиниран кукър с фраер, тенджерата е дълбока, а на диаметър 20 см. Не знам как ще я извадя тази баница, ако няма форма, затова умувам. С едни кори от 400 г сигурно ще трябва три банички да редя с тези размери.
Но пък вече месец не съм пускала ни котлон, ни фурна, егати якото Simple Smile

# 625
Понеже моето е комбиниран кукър с фраер, тенджерата е дълбока, а на диаметър 20 см. Не знам как ще я извадя тази баница, ако няма форма, затова умувам. С едни кори от 400 г сигурно ще трябва три банички да редя с тези размери.
Но пък вече месец не съм пускала ни котлон, ни фурна, егати якото Simple Smile

Дай линк, на твоята машина, за адеквани приложения ..реално и моят е дълбок ползвам силиконови , бамбукови, дървени и пластмасови шпатули, щипки и бъркалки,  защото отвътре е тефлон и си го пазя да не го нараня.

# 626
  • Berlin
pinko, твоят фрайър е с реотани и отдолу, нали? Мисля, че в този случай няма такава нужда от решетката. При мен например няма как без решетка да стане, отдолу нищо няма да се изпече, ако не се обърне по някое време.
Каро стана въпрос за покритията, някой знаели малкият фрайър (А160 е моделът) на Нинджа с какво е? Пише керамика и че става миялна, ама ако се надраска все пак…?

# 627
Понеже моето е комбиниран кукър с фраер, тенджерата е дълбока, а на диаметър 20 см. Не знам как ще я извадя тази баница, ако няма форма
С еластична пластмасова шпатула или най-добре с две.

Flowers Apple    Fork And Knife     Flowers Apple

Преди малко правих печени ябълки, 20мин на 180С, перфектни.

# 628
Мда, и моят пече само отгоре, и без решетка не става. Сега научавам малко повече за фраерите, и че има такива които пекат и отдолу, нищо следващият.
Сега направих пилешките пържоли с корнфлейкс, страшно много ми харесаха, толкова хрупкави отгоре, а отвътре сочни, не са били никога. Но ги киснах във вода със сол и малко оцет, тук в темата четох за това, и съм много благодарна.
Баницата пекох ръчно за да видя кое как се получава, първо на 180 градуса и после на 200, но не помня минутите.

# 629
  • Mediterraneo
Ето я моята приятелка
https://www.amazon.es/Cecotec-Programable-Multifunci%C3%B3n-Temp … ed563e39fc7d&th=1

Още не мога да преценя добре дали пече и отдолу, когато е на фраер. Правих бутерки скоро, ама първо ги пуснах на функция Фурна от кукъра и после с капака на фраера да се запекат отгоре. Идеално се получиха. Ще взема да пробвам следваща доза директно с фраера да преценя добре.

Общи условия

Активация на акаунт