Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 119
  • 783
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Печени яйца, 15 минути на 150 градуса.

Крем карамел правих , но не помня колко време и на каква температура.

# 301
  • Велико Търново
Тези печени яйца, как станаха? С черупките, като варени, но без вода, така ли?

# 302
Без вода. И аз вече яйца не варя по друг начин. Подреждат се направо на решетката. Аз ги пускам на 132 градуса за 14 минути.

# 303
  • Велико Търново
Черупките пускат ли се, дали стават за боядисване? Великден наближава, все пак.

# 304
Черупките пускат ли се, дали стават за боядисване? Великден наближава, все пак.
Първо ги оставям малко на стайна температура. Пукат се, но рядко. Не съм изпробвала боядисване, но тази година смятам точно така да ги "варя". Едва ли ще има повече фира от стандартното варене.

# 305
  • Русе
"Варя" яйзата в еърфраера вече няколко години. Това ми е най-надеждното варене, откъм фира. Май не съм имала пукнато яйце. Удобно, надеждно и стават чудесни.

# 306
  • Бургас
Крем карамел съм правила няколко пъти -първо се пуска 5 мин на 200 градуса и после около 30-35 мин на 100 градуса.Без тава с вода, само купички.

# 307
Дайте изпитана рецепта за крем карамел във фрайър!🙂
Побутвам си въпроса.🙂 Никой ли не прави крем карамел?🙃

https://youtu.be/tv3OYiN5bGM

Не съм го правила,но може да ти помогне

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 09:04 от Goldeva

# 308
И аз си правя яйцата във фраера, но все по 1-2 за момента. Чудя се има ли разлика за времетраенето, ако са повече?

# 309
Крем карамел правих по стандартната си рецепта, но първо сложих на по-високи градуси, а после на 110, това са ми спомените.
Иначе се каня от поне три седмици пак да направя, но пусти мързел...
Яйца съм "варила" два пъти във фраера, но трудно се белеха. При вас има ли такова нещо?

# 310
При мен не, зависи от яйцата. Използвам домашни и пресните трудно ги беля по принцип, независимо от метода.

# 311
  • София
Аз много отдавна пека яйцата на фурна, почти няма брак , когато правя много , за Великден. Слагам в боите направо от фурната.А като ги правя за ежедневно хапване, веднага след печката ги охлаждам в студена вода, като се охладят да мога да ги държа, пробивам по една дупчица на "дупето" и пак оставям във водата.Така влиза вода под ципата и по лесно се белят.Няма значение  начина на "варене", има значение колко пресни са яйцата, колкото по-пресни, толкова по-трудно се белят. Сигурно има чалъми за гладко белене, но не ги знам.Виждала съм колежка да ги търкаля с ръка по масата, леко напуквайки черупката и винаги ѝ се белеха гладко. При мен не винаги става.Като опитах в съд с вода и капак да ги разклащам, като по клипчетата, ми се раздробиха яйцата.

# 312
  • София
Нещо интересно с кайма освен кюфтета, може ли?

# 313
Шотландски яйца или пък мини рула Стефани стават хубаво във фраера.
За яйцата си омесваш каймата както я обичаш, примерно като за кюфтета. Разстилаш в ръка и обвиваш хубаво всяко сварено яйце, гледаш да не са твърдо сварени че все пак ще имат и още топлинна обработка. отвън можеш да оваляш в яйце и галета, може в яйце и настърган пармезан, а ако те мързи като мен - може и в нищо да не Grinning  Бързо стават във фраера, аз слагам на 200 градуса и ги наглеждам но е въпрос на минутки.
Мини рулата са ясни - като нормално руло Стефани, но слагаш във всяко по половинка или четвъртинка сварено яйце и каквото още искаш, затваряш подобно на шотландските яйца и печеш във фраера. Там вече времето ще ти зависи от това колко е голямо рулото, но пак стават бързо и са си готови порции.

# 314
  • София
Дъщерята всеки ден закусва принцеси.

Общи условия

Активация на акаунт