Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 294
  • 783
  •   1
Отговори
# 390
Пликовете се изсушат въпреки дупченето. За това аз не ги пълня много, връзва близо до съдържанието и отрязвам над свързаното.

Може би от значение е колко ви е висока кошницата (какво е разстоянието между дъното и реотана). Ако е много малко може да има проблеми.

# 391
  • В царството на мечтите
#Grimozo при мен залепна на реотана. Не знам как става при другите

# 392
  • София
Момичета, имате ли сполучлива рецепта за кюфтета от тиквички?

# 393
Момичета, имате ли сполучлива рецепта за кюфтета от тиквички?

Кюфтенца от тиквички с хрупкава коричка - отцедени тиквички, овесени ядки, яйце, сирене, чесън, копър, зехтин и брашно

# 394
Мен ме учудва как ви притеснява тефлонът в  стандартните фраери, а готвите в пликове, които при нагряване навярно отделят много повече вредни вещества в храната....
Във фурна без плик няма как да стане така - месото изсъхва.
Това въобще не е вярно. От години правя агнешко с бира на ниска Т на фурна, покривам тавата с алумин.фолио, изпича се прекрасно и става супер сочно и вкусно.
Аз разбирам,  че много си обичаш фрайъра-фурна, но не е коректно да се споделя подвеждаща информация.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 10:06 от Pали

# 395
По въпроса за тефлона не  е хубаво в загрят тефлон да сипвате студена вода .
 В иноксов тиган може.
Гледам да използвам хартия за печене вместо пликове.

# 396
  • София
Мен ме учудва как ви притеснява тефлонът в  стандартните фраери, а готвите в пликове, които при нагряване навярно отделят много повече вредни вещества в храната....
Във фурна без плик няма как да стане така - месото изсъхва.
Това въобще не е вярно. От години правя агнешко с бира на ниска Т на фурна, покривам тавата с алумин.фолио, изпича се прекрасно и става супер сочно и вкусно.
Аз разбирам,  че много си обичаш фрайъра-фурна, но не е коректно да се споделя подвеждаща информация.

То по същата логика не е добре да се ползва и алуминиево фолио, което се допира до храната, защото се отделят някакви частици от алуминия в храната. За това всички надстраскани съдове, които обикновено основата е алуминий, се изхвърлят.

На моя фраер-фурничка, тавичката, в която стои отдолу и я ползвам за оттичане на мазнината от печащото се месо, супер много се надраска. Но аз общо взето не я ползвам за печене.

# 397
  • София
Цитат
За това всички надстраскани съдове, които обикновено основата е алуминий, се изхвърлят

А тези, които са изцяло алуминиеви без покритие? Защото цял живот в такива съм готвила.Тефлона е отскоро.

# 398
  • София
Цитат
За това всички надстраскани съдове, които обикновено основата е алуминий, се изхвърлят

А тези, които са изцяло алуминиеви без покритие? Защото цял живот в такива съм готвила.Тефлона е отскоро.

Преди имаше специална тема за вредността от различните домакински съдове, както и препоръки за безвредни такива. Каквото съм прочела и запомнила там. И за това избягвам всичко алуминиево без покритие, включително фолио. Някак си така съм си изградила навиците на готвене, че не ползвам и не са ми необходими.

Но не изпадам в умопомрачение от факта, че като отида при свеки и тя редовно ползва алуминиево фолио - ядем си спокойно храната и така.

Просто го казвам, за да си проверите и да си прецените.

# 399
Надрасканите съдове с тефлоново покритие се изхвърлят защото веднъж наранено, се отделят малки парченца от покритието. А те са си токсични при поглъщане. Върху каквото и да го нанесат тефлона, все си е така ако се надраска или лющи. Алуминият отдолу си е отделна тема.
И аз не искам вече кошница с тефлон - не се пазя от самия него, имам тигани и си ги ползвам внимателно докато е здраво покритието. Но като се знам на кошницата на фраера колко бързо му видях сметката на това покритие... не ща. Може и аз да съм си виновна де, той дето беше евтин фраер ами и аз редовно слагах вътре неща направо от фризера, както е загрята кошницата Grinning Със сигурност е допринесло и това.
Но понеже уредът е да ми служи на мен, а не аз на него да слугувам, предпочетох вторият ми да е със стоманени решетки че да не трябва да внимавам като ги мия.

# 400
  • София
То е извън темата на темата, но аз като пека нещо слагам хартия за печене и над нея алуминиевото фолио. На 2 пласта ми се струва, че нещата стават по-вкусни.  В Джъмбо съм виждала и купувала  такава двойна ролка хартия за печене + фолио. Но като свършиха си действам с двете ролки.

# 401
Натка  кой модел е твоя фрайер

# 402
Моето е от фурничките сегашното. Те не са с кошница а с решетки, които са стоманени и без покритие. Лесни са ми за миене, ако и да търкам с четка чат-пат.
За разлика от този мрежестия цилиндър дето 2 пъти беше пробван за картофки, уж е от същата мрежа на вид а имам чувството че няма измиване това нещо от мазнината. Вдигнала съм му мерника да го нацвъкам с обезмаслител и да го прибера завинаги това нещо, независимо колко добре се измие Grinning

# 403
Натка, а защо просто не използваш пяна за фурни за цилиндъра?😃 После малко с четка, ако има нужда /но обикновено след това и с гъба става лесно/.🙂

# 404
Ами тя пяната пак е обезмаслител, на мен са ми в една графа и го казах общо. Мисълта ми беше че с нормално измиване с гъба и препарат дори и 2 пъти да измия пак не е добре. Куца е тая кошница поне за мен, ама си начесах крастата да я изпробвам и втори път де. Мисля трети да няма... я това за шишчетата какви по-хубави работи прави Grinning

Общи условия

Активация на акаунт