Египет /Тема 12/

• 52 780
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Galactic Voyager , благодаря за отговора ви!

# 421
  • София
Миналата година по някаква причина, не се ползваха багажниците в самолета над седалките. Сега не знам дали  е така все още. Така че кабинният ръчен багаж, трябваше да се събира под предната седалка.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 18:16 от dechy

# 422
  • Beyond the Frontiers
Миналата година по някаква причина, не се ползваха багажниците в самолета наф седалките. Сега не знам дали  е така все още. Така че кабинният ръчен багаж, трябваше да се събира под предната седалка.
На коя авиокомпания?

# 423
  • София
А, не помня от коя авиокомпания чартираха Абакс. Мога да проверя евентуално.

# 424
  • В средата на времето
Сега се ползва багажното над седалките.

# 425
  • Beyond the Frontiers
А, не помня от коя авиокомпания чартираха Абакс. Мога да проверя евентуално.
България Еър чартър, сега European Air charter.
Според мен зависи с какъв самолет сте и колко голям е ръчния багаж....Но нямат такова изискване, като задължително.

# 426
Има ли промяна за влизане в Египет на ваксинирани /+ бустер/?
Колежка ме помоли да попитам

# 427
  • Beyond the Frontiers
Има ли промяна за влизане в Египет на ваксинирани /+ бустер/?
Колежка ме помоли да попитам
Не

# 428
  • Варна
Пак с моите екскурзии... Sad
Има ли причина цените на Аладин Турс да са толкова по-ниски? ИЗвадих три варианта, разликата е двойна, като сравнявам еднакви условия на екскурзиите. Например:
Луксор цял ден обща група - Абакс 190, Аладин от 162 намалено на 99лв; Канари 380 лв??
Джип/АТв/камили - Абакс 119, Аладин от 63 намалено на 42, Канари 71 лв
Остров Парадайс - Абакс 108, Аладин от 72 на 40, Канари 833
Шнорхелинг - Абакс 110, Аладин от 63 на 44 лв.
Има ли уловка? Близка приятелка са били по Великден на три от екскурзиите на Абакс, и силно ми препоръча организацията им и условията. Други от групата са били с местни, но не Аладин и Канари. Плюс би бил българския език, основно за майка ми и децата.
Също се колебая за Шарм-ел-Нага вместо някоя от другите разходки с корабче. Цялото семейство плуваме отлично, и основно бихме искали да погледаме корали и рибки. Аладин предлагат тази екскурзия.
Дайте акъл Stuck Out Tongue Closed Eyes Като цяло предпочитам максимално добри условия и организация, макар и за по-висока цена.

# 429
Пак с моите екскурзии... Sad
Има ли причина цените на Аладин Турс да са толкова по-ниски? ИЗвадих три варианта, разликата е двойна, като сравнявам еднакви условия на екскурзиите. Например:
Луксор цял ден обща група - Абакс 190, Аладин от 162 намалено на 99лв; Канари 380 лв??
Джип/АТв/камили - Абакс 119, Аладин от 63 намалено на 42, Канари 71 лв
Остров Парадайс - Абакс 108, Аладин от 72 на 40, Канари 833
Шнорхелинг - Абакс 110, Аладин от 63 на 44 лв.
Има ли уловка? Близка приятелка са били по Великден на три от екскурзиите на Абакс, и силно ми препоръча организацията им и условията. Други от групата са били с местни, но не Аладин и Канари. Плюс би бил българския език, основно за майка ми и децата.
Също се колебая за Шарм-ел-Нага вместо някоя от другите разходки с корабче. Цялото семейство плуваме отлично, и основно бихме искали да погледаме корали и рибки. Аладин предлагат тази екскурзия.
Дайте акъл Stuck Out Tongue Closed Eyes Като цяло предпочитам максимално добри условия и организация, макар и за по-висока цена.

Нещо на Канари не са точни цените. На Канари Луксор е около 95 долара за частен тур (група до 8 човека) или 65 долара при включване в голвма група. Т.е. аз голямата група я разбирам като комбиниране е други такива агенции, не знам. Луксор я правихме с Абакс. Райски остров и полуподводницата с Канари. То е малко условно казано, че е с тях, но това важи според и за други местни агенции. Всъщност на корабчето има доста други хора, букнали през други агенции с техните си гидове. Това за Райския острое. Полуподводницата  -на нея пак са микс от хора, всеки букнал през различен.
Аз съм доволна, но това  което не ми хареса на екскурзията до Райския остров е, че напитките са наливни. Водата е наливна - от машинка си наливаш в пластмасова чаша. Напитки - от пластмасови бутилки ти сипват по чаши. А то така духа, че нищо никъде не можеш да оставиш, адско неудобно. Но това май е масово там.
Цената на Канари за Райския остров беше 35 долара за възрастен и 20 за дете.

# 430
Да сте виждали акваобувки в магазинчетата около хотелите в Хургада и на каква цена?
В БГ още не са заредили и се чудя от тук ли да търся или направо от там да си вземем

# 431
  • На планетата Земя
Акваобувки би трябвало и в момента да има в Декатлон.

# 432
  • София
Акваобувки купихме в Шарм за 7 долара, продаваха се навсякъде, имаше в хотела поне 3 магазина с акваобувки. Няма да имате проблем и за Хургада съм сигурна.

# 433
  • Beyond the Frontiers
В Декатлон има. Продават и онлайн. 11-14 лв.
В Египет ме одрусаха 10 долара, при това със сериозен пазарлък.

# 434
Здравейте, планираме екскурзия в Шарм ел Шейх с Абакс за края на този месец, като искаме да резервираме възможно най - скоро, докато има места все още. Между хотелите, които те предлагат сме се насочили към Jaz Belvedere, а търсим хубав хотел, чист, с добра храна, хубав плаж със ситен пясък и кристална вода. Въпросът ми е - този хотел предлага ли всичко изброено, а ако има някой по- подходящ, ще се радвам да чуя мнението на по - компетентните Simple Smile
Благодаря предварително!
За дата 1.05 вече няма места в самолета на Абакс - информация от днес. Има още за 24.04, 17.04, 8.05, 15.05.
Иначе Jaz Belvedere е с един от най-хубавите пясъчни плажове. И силно го препоръчват всички. Посетила съм всички от веригата Джаз и Иберотел (които са с един мениджмънт) в Хургада, не видях никъде разлика в нивото и качеството. Почивала съм в Джаз Оазис, Джаз Гранд Марса, Иберотел Коста Маре.

За картите: риск да ни излъжат има винаги. Предпочитам да си я взема на летище от фирмения щанд. Не съм имала проблем, а ми е супер, супер важно, защото работата не спира. Има карти с Х + Х гигабайти, като свърши първия пакет, трябва да набереш един номер...получават се SMSи с инструкции. Активирах го.

Пресни снимки от Charmillion club

Привет!
Какво ви е мнението за Charmillion Club ?

Общи условия

Активация на акаунт