Приятелство ли е или има нещо повече

• 9 073
  • 210
  •   6
Отговори
# 75
И на 76 може, но ще е баба. Преди тва леля. Демек младостта ще си е отишла безвъзвратно.
Предполагам в конкретния случай пичът му е няква стара тръпка, от там идват някви шансове да се получи нещо. Но е много вероятно да избяга като види за какво става въпрос в две малки деца. Обаче пък не пречи да опитат, стига да не се вглъбява много. Определено има някъв интерес, съмнява ме да и пише просто така от скука.

# 76
И на 76 може, но ще е баба. Преди тва леля. Демек младостта ще си е отишла безвъзвратно.
Предполагам в конкретния случай пичът му е няква стара тръпка, от там идват някви шансове да се получи нещо. Но е много вероятно да избяга като види за какво става въпрос в две малки деца. Обаче пък не пречи да опитат, стига да не се вглъбява много. Определено има някъв интерес, съмнява ме да и пише просто така от скука.
Същата сюжетна линия развих и аз по отношение на темата. Даже проектирах как родата се включва в открит отпор да брани честта на фамилията, защото две чужди отрочета могат да размият генетичния материал на успешния. Но може и да не се наложи и той сам да подвие опашка. Със сигурност има голям интерес към въпросната личност. Определено се вижда като останалата част от цялото, което е чакала да я допълни.  Ако нямаше интерес, изобщо нямаше да има размисли по взаимоотношенията им.
Във всичко това няма нищо лошо, даже бих се радвала да се развият в положителна насока нещата за нея и децата й. Всичко може да се случи. Само, че няма да разберем накъде ще поемат нещата. Обикновено темите се въдят при неясното или лош развой на събитията.

# 77
Добре де, само мен ли ме впечатли, че авторката е започнала връзка на 13 години?
Чукам на дърво, защото дъщеря ми е на толкова.
като казвам 13 не си представяйте че съм спала с него от тогава първият ни път беше когато бях на 16г преди това сии бяхме просто гаджета

# 78
Интересът на децата, между другото, предполага семейна среда. Самотните майки трудно могат да я осигурят.
 Дамата питаше дали човекът има сериозни намерения, не дали да се мести в Англия, нито дали има право да натрапва "нов татко' на децата си.

# 79
  • Paris, France
Интересът на децата, между другото, предполага семейна среда. Самотните майки трудно могат да я осигурят.
 Дамата питаше дали човекът има сериозни намерения, не дали да се мести в Англия, нито дали има право да натрапва "нов татко' на децата си.

Самотната майка не се е пръкнала от нищото и си има семейство - майка, баща, евентуално брат или сестра, баби, дядовци, лели, чичовци, техните семейства. И да няма, тя и децата и са семейство и средата, в която живеят е семейна.

Отгледана съм от самотна майка и смело мога да заявя, че семейство си имах и общувах качествено с много повече възрастни, отколкото познати на моя възраст, които живееха с майка си и баща си, че и братя и сестри.

Децата ми получават повече внимание и грижа когато сме без мъжа ми у майка ми или без мене у свекърите, защото имат повече кръвни роднини наоколо, които не са полова, романтична или партньорска двойка. Когато сме четиримата, сами у дома, си даваме и време за нас самите и се усамотяваме или сме заедно като двойка. Мъжът ми и аз поставяме интересите и потребностите на децата ни над нашите, но това не е така с пастрок или мащеха, за които децата са чужди и съм го виждала неколкократно.

Ако майката на тези деца се събере с друг мъж и има нови деца, то настоящите ще бъдат ощетени откъм време, със сигурност, но и откъм средства, пространство, сигурност. Факт 🥳.

# 80
  • София
Е, сериозните намерения секс два пъти в годината ли включват?

# 81
Част от семейната среда са партньорските отношения в двойката, както и образец на мъжки и женски екземпляр. Баба и дядо биха могли да заместят семейната среда, да, но семейство от майка/баща с деца дава изкривена представа и порасналите момиченца/момченца подхождат към собствените си връзки с крайно погрешни схващания.
 Горджъс, макактака ?

# 82
  • Paris, France
Част от семейната среда са партньорските отношения в двойката, както и образец на мъжки и женски екземпляр. Баба и дядо биха могли да заместят семейната среда, да, но семейство от майка/баща с деца дава изкривена представа и порасналите момиченца/момченца подхождат към собствените си връзки с крайно погрешни схващания.

Не съм съгласна. Ако беше вярно, децата на разведените нямаше да можем да имаме трайни отношения с хора от противоположния пол, а тези, отрасли в семейство или чиито родители са се развели, когато вече са били на зряла възраст щяха да имат хубави, трайни връзки, но това не е съвсем така в реала.

Единственият модел на брачна двойка в моя живот са били баба ми и дядо ми, но дядо ми работеше далече и рядко си идваше докато ме гледаха. Баща ми, майка ми, неговите майка и баща, сестра му са били вече разведени и са живеели сами като съм влизала в пубертета. Нямам и пример за гледане на деца, защото не съм и помирисала, камо ли виждала или живяла с брат, сестра, братовчед. Нямам такива.

Женена съм, отгледахме децата, още са живи и аз също😇.

Връзките ми с мъже съвсем не са протичали като връзките на родителите ми и още по-малко на баботе и дедетата. Моето поколение живее по коренно различен начин. По коренно различен начин се развиха и връзките на моите съученици и връстници. Техните родители на са живяли заедно преди брака, не са имали извънбрачни деца, но в днешно време брак без предшестващо съжителство почти никий не сключва в Европа и това го чатнаха и женените ми баба и дядо. За майка ми е било абсурд да иде у тях с гадже, че и да спят в една стая.

Партньорски отношения се виждат и у приятели и съседи и даже по телевизията и интернет. В днешно време не само не са задължителен етап от живота, ами почват да стават рядкост.

Единственото, което забелязвам при деца на разведени е, че се женим по-рядко и по-късно и сме по-предпазливи и пресметливи в избора ни. Също по-често избираме живот без съжителство с партньор и без деца.

# 83
Радвам се, че при теб нещата са се наредили окей. Нищо не е черно/бяло, всичко си има плюс и минус, така че в общи линии съм съгласна с теб.
По телевизията и интернет казват, че всичко е точно. Не бих ги нарекла ориентир дори за голям човек, още по-малко за дете. От съседи и приятели виждаш, каквото ти показват, няма как и те да са някаква реалистична отправна точка.
 А това за модерните времена и колко сме различни винаги ме разсмива. Наскоро четох как през 1935 година са се тюхкали, че "младите вече не можеш да го различиш кое е момче и кое- момиче", толкова съвременно звучи.😂

# 84
  • Шотландия
Към авторката - два-три важни въпроса си изясниш, за да намалиш шанса за много болка и несгоди - ти какво търсиш от бъдещата си връзка? Тръпка, любов, семейство? Би ли напуснала България с 2те си деца? Той би ли се върнал в България и кога? Имай предвид,  че вече е почти невъзможно да се съберете в Кралството,  ако не сте женени... За да ви дадат статут на тебе с децата, т.е. право да живеете заедно, ако не сте женени,  трябва да докажете 2-годишна връзка, с документи,  което е доста трудно и при действителна, консумирана връзка... за виза е още по-трудно,  той  трябва трябва да докаже прилични доходи и че ще може да ви издържа тримата. Не казвам,  че е невъзможно, ММ го направи преди много години,  но трябва да е убеден,  че иска да е с теб и само с теб, иначе няма да премине през всичко това.

# 85
Към авторката - два-три важни въпроса си изясниш, за да намалиш шанса за много болка и несгоди - ти какво търсиш от бъдещата си връзка? Тръпка, любов, семейство? Би ли напуснала България с 2те си деца? Той би ли се върнал в България и кога? Имай предвид,  че вече е почти невъзможно да се съберете в Кралството,  ако не сте женени... За да ви дадат статут на тебе с децата, т.е. право да живеете заедно, ако не сте женени,  трябва да докажете 2-годишна връзка, с документи,  което е доста трудно и при действителна, консумирана връзка... за виза е още по-трудно,  той  трябва трябва да докаже прилични доходи и че ще може да ви издържа тримата. Не казвам,  че е невъзможно, ММ го направи преди много години,  но трябва да е убеден,  че иска да е с теб и само с теб, иначе няма да премине през всичко това.

# 86
Ако стане нещо нямам проблем с статут майка ми има и е там.

# 87
Оф вие още не сте си изконсумирали нещото, ако го има, ти вече мислиш ако станело нещо да ходиш там... Не е здравословно човек да товари незапочнала връзка с очаквания за сватбени камбани.

# 88
А иначе е много здравословно пък за незапочнало нещо да й се обясни как нищо няма да стане, и ще го изяде тя накрая.
Задават й въпроси, отговаря. Какво да каже?

# 89
  • Paris, France
Скрит текст:
Ако стане нещо нямам проблем с статут майка ми има и е там.

Статутът на майка ти няма нищо общо с твоя след като си пълнолетна, че и имаш твои деца. Майка ти не може да те издърпа там. Това не ти е САЩ. Вземи и прочети законите! Питахме те знаеш ли английски и имаш ли някаква професия, но ти умело пропусна тези въпроси.

За да идеш да живееш в Англия с децата е необходимо баща им да даде съгласие да се преселите и установите там. Това е различно от декларация за извеждане от България като за екскурзия, примерно. На мой братовчед бившата се ожени в Англия. Той подписва декларация детето да ходи във ваканция, но не е съгласен да иде да живее там и така тя е длъжна да го връща всяко лято. Ако не го върне доброволно се задейства полиция и съд и детето се връща, защото по Хагската конвенция трябва да бъде върнато на обичайното местоживеене.

Общи условия

Активация на акаунт