Раждане в АГ Варна

• 30 581
  • 391
  •   1
Отговори
# 285
Радвам се, че се споделят и такива добри впечатления, аз също не съм раждала там, първа бременност ми е, ходила съм няколко пъти по спешност и разказвам това, което ми каза лекарката, изобщо не става въпрос затова дали искам или не искам да плащам, въпроса е че тя не ми каза, ще дойда, а точно обратното..... Но нека не се взема и моето мнение за крайна инстанция, очевидно има много случаи и различни обстоятелства.

# 286
  • Варна
Здравейте,искам да ви благодаря на всички за актуалната информация за раждане в АГ Варна .
Моя термин е в края на февруари и все още търся лекар за естествено раждане надявам се, понеже моята лекарка от Ж.К не води раждания.
Бихте ли ми препоръчали лекар за есествено раждане и кои вариант според вас е по-добър с избор или без избор на екип? Или вече не може избор на екип за нормално раждане.
Пожелавам здрави бебета на всички и Слънчев ден!:hibiscus:Nature High Brightness

# 287
  • Варна
Минавам да споделя впечатленията си от АГ.
Родих на 30.01. секцио с избор на екип на 7 ет.
Като цяло съм много доволна и благодарна на всички, с които имах досег. Каквото и да ме притесняваше винаги ходех при акушерките да питам. И с кърменето ми обърнаха внимание- как засуква, как да кърмя.
За условията- чиста и топла стая (с климатик), баня и ВЦ също чисти и нови.
В стаята имаше и кана за топла вода, кафе и чай, хладилник.
Бебето беше при мен 24/7 след като бях приведена от реанимация в стаята ми.
Вземаха го за къпане, ваксини .
От всичко изброено в списъка да кажа, че нищо не вземат за болницата, всичко си е при вас и си остава за вас или бебето.
На 3 часа му носеха АМ. Свиждания няма. Но винаги може да се слезе до долу да се видиш с някой.
Таткото видя бебето на изписването.

# 288
  • Варна
Здравейте ,  Честито бебче и благодаря ви за информацията .До колкото разбирам на 7 ми етаж само с избор на екип може .Аз родих там преди 3 години с избор на екип нормално раждане и всичко беше ок.Понеже ми остава малко време до термина незнам как стоят нещата за 6 етаж .Може ли пак в самостоятелна стая ако няма места на 7ми етаж и ако нямам избран лекар.

# 289
  • Варна
В крайна сметка не разбрах, сега може ли на 7ми етаж с избор на екип за естествено раждане?

# 290
  • Варна
До колкото знам на 7 ет няма ест.раждане а само планови операции.Но пак изговорете нещата с израждащия.
На 6 ет. до колкото знам също има самостоятелни стаи.

# 291
На 7ет може само с избор на екип.
Поне така обясниха на отворените врати.
На 7ет има родилна зала за естествено раждане, друг е въпроса как се планира естествено раждане. Защото нали ако лекаря не бил на смяна нямало как да се възползваме от правото си на избор......малко си противоречат нещата. Явно има разни врътки, които се разбират в движение.
Най - ясно е когато е планово секцио и когато бебето си изчака тази дата. В противен случай не знам какво се случва.

# 292
Аз родих 2024 г. и бях на 7 етаж с планово секцио. Постъпих ден по-рано и в същата вечер имаше естествено раждане в залата на етажа.

# 293
  • Варна
Значи неизвестното е дали може да се ражда естествено с избор на екип. Ще питам АГ следващия път.

# 294
Аз бях на 6ет, самостоятелна стая. Ако можех да върна времето, бих си платила за 7-ми. Първият ден след раждането се прекарва в реанимация с други родилки, бяхме 4. Едната жена не спря да хърка, не мигнах. Някои си говориха по телефона, предпочитам на спокойствие, но това е личен избор, на други не им пречи.
 На 7-мия етаж те връщат обратно в твоята си стая и си си все сам. 6-ти ет е ремонтиран, чисто и приветливо. Няма климатик, но раждах края на юли и бе прилично. Няма хладилник, кана. Не съм яла моя храна, бяха ни казали, че след секцио не дават. Имало жени, които си носили и после имали усложнения поради неправилен избор. Честно казано бях в такава еуфория, че не помня и да съм яла много. Но и до ден днешен помня чая, който ни дадоха на раздвижването след 24ч+ без да съм яла. 🤭

# 295
  • Вестерос
Здравейте ,  Честито бебче и благодаря ви за информацията .До колкото разбирам на 7 ми етаж само с избор на екип може .Аз родих там преди 3 години с избор на екип нормално раждане и всичко беше ок.Понеже ми остава малко време до термина незнам как стоят нещата за 6 етаж .Може ли пак в самостоятелна стая ако няма места на 7ми етаж и ако нямам избран лекар.
На 6ти може да си сама да. Там няма климатик, но има парно и е много топло зимата. Има топла вода. Бебето си е с тебе пак. Има и хладилник, общ за двете стаи, до банята в коридорчето на двете стаи стои.
В реанимация може да се яде шоколад обикновен и да се пие вода.

# 296
Аз родих секцио на 7ет., но ме свалиха в другата реанимация. Обясниха, че понеже съм третата родилка, трябва да сляза долу, понеже реанимацията на 7ет е само за две жени. Не било разрешено да ме върнат в стаята, понеже трябва да ме наблюдават постоянно, а няма такъв персонал. Бях с други 3 жени, като едната беше супер и нямала никакви болки, а другата не спря да охка...
Аз бях на 6ет, самостоятелна стая. Ако можех да върна времето, бих си платила за 7-ми. Първият ден след раждането се прекарва в реанимация с други родилки, бяхме 4. Едната жена не спря да хърка, не мигнах. Някои си говориха по телефона, предпочитам на спокойствие, но това е личен избор, на други не им пречи.
 На 7-мия етаж те връщат обратно в твоята си стая и си си все сам. 6-ти ет е ремонтиран, чисто и приветливо. Няма климатик, но раждах края на юли и бе прилично. Няма хладилник, кана. Не съм яла моя храна, бяха ни казали, че след секцио не дават. Имало жени, които си носили и после имали усложнения поради неправилен избор. Честно казано бях в такава еуфория, че не помня и да съм яла много. Но и до ден днешен помня чая, който ни дадоха на раздвижването след 24ч+ без да съм яла. 🤭

# 297
  • Варна
Много благодаря за информацията на всички.Надявам се да имам късмет и да родя нормално на 7ми етаж.Пожелавам здрави бебета на всички и леко раждане на всички на които им предстои.😊

# 298
Чета аз тази и съседната тема за ВИП отделеноето и както бях супер убедена как това е болницата в която искам да родя, вече не съм толкова сигурна. То като теглиш чертата какво се оказва:

1. Няма избор на екип за естествено/спешно раждане;
2. Няма ВИП стаи за тези които са без избор на екип, разбирайте тези които раждат естествено/спешно;
3. Очевидно с акушерките е на късмет и може да попаднеш на тотално неадекватни такива;
4. Едва ли ще те подкрепят/помогнат с кърменето;
5. Децата не е сигурно дали и как ще ги гледат, че отново ако попаднеш на неадекватни грижи може и вътреболнична инфекция да имат и т.н.;
6. За бащата какво да кажем, платете там 150лв, пък ще видим точно колко и как ще бъде с вас и бебето;
7. Единственото май за което си заслужава е неонатологията, която много хвалят, ама и там колко са добри не съм сигурна, а и не искам да разбирам.
8. А и май имат по-голяма концентрация на добри лекари отколкото в другите болници. За другите места чувам 1-2 имена и до там, а тук сякаш почти всички са добри.

Не ме разбирайте погрешно, ясно ми е, че много от недостатъците ги има и в другите болници, но тук има едно преднамерено разграничение по отношение на начина по който една жена ражда, както и остарели разбирания за участието на бащите в този процес. Следователно изглежда като да има целенасочено изнудване и едва ли не натиск над родилката да избере секцио, че да ѝ е по-спокойно, сигурно и удобно. Ами извинявайте, ама това е мега скандално във времена в които уж много други болници и лекари промотират естественото раждане. Виждам, че много от вас директно са си решили за секцио, както и аз може накрая да направя, а може и да ми се наложи, ама супер много ме дразни, че в момента ме карат да избирам преднамерено, без инидикации за това, само защото са егати изостаналата болница и не подкрепят по никакъв начин естественото раждане и спокойствието на жените в този си избор.

За бащите честно казано ми е все тая дали идват в родилната зала, защото аз лично не бих искала ММ да е с мен там. Но помощта която може да окаже и подкрепата, ако има достъп до самостоятелната стая в която са жена му и детето му след раждането би била незаменима. Не искам да си представям как ме боли всичко, гърдите ми ще експлодират и единствения човек който може да ми помогне е жена, която евентуално обслужва не знам още колко други жени и която не е ясно в какво настроение е всеки един момент. Слушам историите на мои приятелки как в София са си в самостоятелни стаи, мъжете им нощуват при тях, помагат им, гледат си заедно бебето като семейство 3-4-5 дни, а тука...

Честно ви казвам идва ми да запаля колата и да отида в София да стоя един месец на хотел само и само да не се поддавам на манипулациите и натиска на подобни болници.

ПП Да не е само хейт, ще споделя, че аз бях избрала д-р Георгиева допреди да разбера, че вече нямало избор на екип. Ходих 2 пъти на преглед при нея. Като цяло съм доволна, харесва ми. Но тъй като все още съм 6-ти месец и имам някакво време започвам да се чудя дали да не се преориентирам. Не мога от коментарите ви много да разбера последно има или няма лекари които се навиват да дойдат спешно при естествено раждане. Защото за този д-р Липчев доколкото разбрах се съгласявал. Тепърва ще проуча да разбера кои точно са израждащите лекари в тази болница, как дежурят и как точно работят в екипи, защото пък ми прави впечатление, че май почти всички лекари са много добри там, та не е чак такъв риск да попаднеш на който и да е от тях.
В моите очи всичко е точно както го описваш на 100% даже си чудя как така не говориш от оппит. Аз родих там миналата година и ва жалост сигурно ще повторя, но ако имах възможност и аз да съм запалила към София. Също прекарах в болницата почти месец и е такава сгръб, единствено неонатологията ги спасява от това никой да не стъпи там. Няма да ви разказвам ужасяващите истории от моя опит, защото ще ви откажа, но истината е, че има ли дори прашенка съмнение бебето ви да има нужда от помощ там е мястото. Съжалявам, че всичко се е превърнало в бизнес и пари.

# 299
Здравейте, май месец ми предстои раждане, което се очертава да е секцио по медицински причини. Много бих била благодарна, ако някоя мама родила последната година в АГ би споделила при кого е раждала секцио (независимо дали е било планово)? И конкретно мнения за д-р Танев и д-р Боян Георгиев за раждане в последната година биха ми били голяма насока, защото първоначално се бях насочила към Танев, но тук прочетох противоречиви мнения за белезите му последните години. Всякакви мнения и за други доктори би ми била полезна. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт