Раждане в АГ Варна

• 28 794
  • 372
  •   1
Отговори
# 360
Подкрепям напълно казаното от KAMIGA Липса на организация, грубо отношение, никаква помощ (имаше само една, две женички които бяха любезни и помагаха).Никой не ти показва как един памперс да смениш, как да кърмиш, как да държиш правилно дори бебето. Сутрин нямаше топла вода когато идваха да къпят бебетата... Аз не останах доволна и от следящия ме лекар  който ме изроди. Като цяло раждането в Аг Варна остави лош спомен за първото ми раждане.

Да аз пропуснах да кажа за битовизмите, фокусирах се върху отношението. Топлата вода идваше след като оставиш чешмата и душа да си текат поне 5 /10 мин на силна струя и то. А в стаята беше адска жега. В началото не знаех как да обличам бебето мислех все, че ще му е студено...и го бях навличала ама здраво, с ръкавичките с чорапките, дългия ръкав ...ританки, и така на 3 ден като идваха на визитация ми викат ама разсаблечи го това бебе ще прегрее, и ми казаха, че на етажа вече има прегрели бебета, което ясно показва че явно всички мами не сме знаели как да ги обличаме подходящо, а и никой не ни е и посъветвал. Също през деня заради жегата отваряха вратата на единствения балкон на етажа, който беше забранен за родилките, не можеше да излизаме на него ( а аз лично имах нужда от свеж въздух предвид че 5 дена прекарах в този парник, без да излизам извън етажа), та ставаше страхотно течение по стаите тъй като нормално прозорците ни бяха отворени да влиза свеж въздух, но си стояхме все на течение и ме беше страх бебето да не изстине.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 07:44 от KAMIGA

# 361
Аз останаха много доволна от екипа на д-р Танев, всяка сутрин след раждането идваше да ме провери, последната вечер имах болки в ребрата, казах на акушерката, когато мина на визитация вечерта. Явно веднага му е казала, а той няма и 5мин по-късно ми звънна да ме пита как съм. В деня на приема беше почнала да ми пада тапата, лично той ме прегледа, каза, че имам разкритие, а горе на тоноветеве се виждаха и контракции. Акурката поддържаше контакт с него след всеки тонове, които ми проверяваше и му ги изпращаше, а той отговаряше. Просто явно раждането си започваше естествено в деня на плановия прием.
Бях на 7 етаж - там има климатик, топлата вода беше постоянно, не се налагаше да се чака, хартия, хладилник имаше във всяка стая до повивалника, хавлии, възглавница за кърмене.
За сметка на това имаше някоя крива. Едната акушерка на етажа е страшно мила и внимателна. За мой късмет беше на смяна в доста от дните, които бях там. Имаше и една страшно мила санитарка, както и едната сестра от реанимация.
Когато ми поставяха абоката преди операцията бяха тя и още една, която не можа да ми нацели вената, в крайна сметка го сложи и пита има ли болка. Казах й, че ми изтръпна ръката и ме боли, и не, не съм лигла, 5-6пъти ми бяха слагали абокат предните 2седмици, а кръв ми взимаха още 5, не съм лигла от игли, но действително ми изтръпна ръката. Каза ми "нищо ти няма", а другата сестра каза "е, виж как й се поду вената, ръката й много се зачерви". Отговорът беше "абе, оставяй я, нищо й няма на ръката, стига го гледа" и излезе от стаята. Еми не ме остави, оправи ми ръката и дойде още веднъж да ме погледне, същото момиче после и целия ден се грижеше за мен в реанимация.
Там вечерната смяна си бяха усилили турския сериал много силно, коментираха си го "олееее, тоя виж го", извиках ги няколко пъти по-рано, защото се бях завъртяла и дръпнала леко катетъра, а и торбичката се беше напълнила и вече беше тръгнало по маркучето. Никой не ме отрази няколко часа, а и никой не мина да ме провери. Махнах си пулсоксиметъра, за да писка че няма пулс, на 10минута се отказах и си го върнах на пръста, звънецът до леглото не звънна като пробвах. Когато най-накрая в 22ч дойде да ме погледне й казах, че съм ги викала "не е вярно", а може би, ако си бяха намалили телевизора щяха да чуят. Цяла нощ работи и се чуваше все едно над главата ми.
Когато приятелят ми ми донесе допълнително вода единия ден и е оставил долу на жената, която е в началото при калцуните, то тя е звъннала на етажа и са й отказали да ми качат нещата. Тя сама се качи горе в стаята ми да ми я донесе и каза, че е отвратена от някои от хората там.
Единия ден се качи жената от кухнята с бебе. Започна да търси конкретна родилка по стаите да й занесе бебето, защото от 7ет се обадили долу в неонатологията да качат едното бебе при майка му, която след операцията не се е чувствала добре и е помолила да й го качат по-късно, защото не можела да се грижи за него. Жената от кухнята тогава носила млякото в неонатология и чула как там са казали, че не им се занимава с някаква лигла, която си искала бебето, щели утре да го качат. На жената й станало криво и взела бебето да го качи лично при майка му горе.
Като цяло битовизмите поне на 7етаж не са били проблем, мили акушерки и сестри имаше, имаше и като горните екземпляри, но за мен най-неприятното нещо остава липсата на организация.
Едната ми бие инжекция и казва - можеш да кърмиш с лекарството, на следващия ден друга ми слага различно и казва, че 24ч не мога да кърмя, а на третия ден трета различна акушерка ми казва "глупости, с това можеш да кърмиш, ако беше аналгин нямаше да можеш", а първата ми би аналгин и каза да кърмя. Обърках се страшно много. Нищо не показваха, освен ако не попиташ, но пък всяка казваше нещо различно.
С tedi133 раждахме заедно, но на 6 и 7етаж. На нея й кажат едно, горе ни казваха различно. Ако бебето суче от гърда не му давай добавката. А не, давай му цялата добавка независимо, че суче. На мен горе не ми бяха казали вечерта за колко часа съм планувана сутринта, не знаели, а трябваше предварително да извикам бащата, защото на 7ет бях заради възможността за присъствие. Еми, как да му кажа в колко да дойде 15мин преди операцията като те не ми казаха за колко часа е. Разбрах от Теди, защото на 6етаж бяха казали за колко сме планувани.
На изписването ми казаха за 14ч, да не преобличам бебето предварително. Малкият плачеше много, аз бях в мляко, в повръщано, потна и казах на едната акушерка, че бебето много плаче и не мога дори да се измия за изписването и дали може да го гледа за няколко минути поне да се измия в банята. "Аа, то късно вече, нямаш време за такива екстри". А това в 11ч, уж ще ни изписват в 14. В 12 и нещо, 13ч влезе сестра ли, санитарка ли беше и ми каза "бащата до 2мин да е долу, слизам да му оставя багажа", взе ми куфара и тръгна, аз защо не съм била готова, бебето защо не било преоблечено. А точно те час по-рано ми казаха, че ще кажат за изписването, че има поне още 3часа, да не го преобличам отсега. Влезе и акушерката и ми каза "аа, бебето защо не е готово, ама айде де, слизаме за изписването, ох дай аз да го преоблека по-бързо да стане". И така добре, че приятелят ми беше долу рано рано.

Да, имаше страшно мили и загрижени жени, екипът който ме изражда, а в частност д-р Танев, беше страхотен, но имаше и някои, на които нищо не си им направил, а те вече са вкиснали. Зависи кога на кого ще попаднеш на смяна май, защото в реанимацията дневната смяна беше страхнотна, а вечерната не те отразява. За условията поне на 7етаж не мога да се оплача, не е хотел, но си бяха адекватни и прилични в предвид, че е държавна болница

# 362
  • Вестерос
това на кой етаж е било с водата? За грубостите, аз не ги оставях, не съм си и мълчала и си питах всички за всичко. Явно има смяна на акушерки, тъй като бях доволна от повечето .

# 363
  • Варна
това на кой етаж е било с водата? За грубостите, аз не ги оставях, не съм си и мълчала и си питах всички за всичко. Явно има смяна на акушерки, тъй като бях доволна от повечето .
На 6-тия етаж. То и сега не си мълчим и питаме ама насреща ти се сопват и карат все едно си малоумен. И видиш ли трябва явно всичко да си знаеш, а не да ги занимаваш. На моя етаж също се ровеше във фб и се гледаше сериал. Момичето до мен в стая цяла нощ ги викаше заради повръщане на нейното бебе, отразиха я чак сутринта.

# 364
Здравейте. Носят ли се следните неща в багажа - нож,вилица, лъжица, чаша, еднократни подложки/чаршафи, тоалетна хартия? Преди 2 години ги имаше в списъка, а сега не и се чудя нужни ли са? За 6 и 7 етаж питам

# 365
На 7ет. имаше тоалетна хартия и 1 еднократна пластамасова вилица и една такава лъжица, имаше и някаква чаша, но тя беше на радиатора, та не бях сигурна за стаята ли е или е забравена, та аз си носих и ползвах моите. Имат и 2 хавлии  Подложки искаха мои.
За 6ет. май няма хартия.
Скрит текст:
Стаята на 7ет. - банята и тоалетната са общи с момичето в съседната стая. В банята има душ гел и течен сапун. В шкафчето с бялата вратичка (под каната) има хладилник.

# 366
Здравейте. Носят ли се следните неща в багажа - нож,вилица, лъжица, чаша, еднократни подложки/чаршафи, тоалетна хартия? Преди 2 години ги имаше в списъка, а сега не и се чудя нужни ли са? За 6 и 7 етаж питам

Аз раждах скоро там, бях на 7ми етаж и при нас нямаше тоалетна хартия. Всичко останало, което genome е писала си беше там.

# 367
Ясно, значи този списък за мен е дрън дрън и ще се водя по този от преди 2 години.

# 368
Аз въобще не им разчитах на списъка и си носих всичко. Включително хартия 😅 Тази си им беше там, а като ме приемаха бях сама, т.е. съседната стая си беше празна. Санитарката я виждах да носи хартия. Раждах преди 3месеца, но явно са си както им дойде.

# 369
Аз въобще не им разчитах на списъка и си носих всичко. Включително хартия 😅 Тази си им беше там, а като ме приемаха бях сама, т.е. съседната стая си беше празна. Санитарката я виждах да носи хартия. Раждах преди 3месеца, но явно са си както им дойде.

Общи взето да, аз забелязах че явно и толкова почистват и подреждат след смяна на пациентки. При едни момичета е имало едно по стайте, при другите друго.. При мен в хладилника примерно имаше отворена кофичка от кисело мляко… 😂 Сами си правете изводите.

# 370
Здравейте, имате ли актуална цена за секцио с екип на 6 етаж в единична стая? И всъщност 3 нощувки ли плащаш, при положение че от 5 общо имаш една в реанимация и една преди операцията?

# 371
  • Вестерос
В реанимацията не се плаща. Преди операцията се плаща

# 372
Изборът на екип май месец беше 900лв, независимо от етажа.
Нощувка на 6ет в самостоятелна стая мисля е 100лв.
Реанимацията не се плаща, но има вероятност в деня на приема да няма свободна самостоятелна на 6ет и да настанят в двойна - тогава не вземат пари за нея нощувка. На две приятелки им се случи това като едната дори беше за 7ет, но в деня на приема нямаше свободна и беше настанена в двойна на 6ет, другата беше за самостоятелна на 6ет, но също на приема нямаше свободна и първата вечер беше в двойна - и на двете не им таксуваха тази нощувка.

Общи условия

Активация на акаунт