Путин го прави, не заради газа (ще намери начин някакъв) , не заради бандеровци и азовци, не дори заради Крим и водата.
Прави го , защото украинците са доста ухажвани, отделно са оборудвани безплатно сигурно (не като нас за 5-6 самолета колко дадохме) и те си мислят, че ще е вечно май. Трябва да влезнат там в НАТО, защото са под носа на Путин, не е ли ясно и все се трупа и трупа сигурно, разни фашистки формирования си има там, групировки и го видяхте и т.н. Вероятно нещо е чудо, очаквано и затова действа (според мен) Може да е всякакъв, но Русия поне последните десетилетия все е била с някакви санкции и т.н. Та това е ход, за който му е ясно какво ще последва, затова според мен действа много по-умерено да няма жертви толкова. Та военна мощ ползвал, та не знам какво си. Нищо още не е пуснал за мен Путин. Нито е пратил части добре подготвени и елитни. Не знам що се правите ,че не разбирате, вярно сме жени, ама това ...
Нещо има, не му знам целите, но предполагам причините.
Путин напада , за да изпревари едно влизане на Украйна и превъоръжаване за мен с което става опасна за Русия и НАТО ще е на границата им, това просто....а от границата до газа ....една ръка дет се вика.
Другите...ами вижте какво става. Пращат оръжие за помощ, безплатно де, ами..един вид оборудване на населението или бъркам нещо. После си има цена всичко в знак на благодарност или пак бъркам. Безплатен обяд няма, а това са скъпи вещи и се дават...кога има полза. Така мисля, пък вие си мислете вашето. Ще видим кой е прав и крив.
А защо не е пратил добре подготвени, елитни части, а? Половината служещи в руската армия са на срочна, задължителна, военна служба. Да пуска зле облечени и обути деца на 18 и 20г е направо престъпно. Оръжието е антика от музей.
За групировките, фашистките формации и мародерството в Украйна си, за съжаление, много прав(а).

Ахам.
Вчера имаше протест на площад Република в Париж, както и протести във всички големи, френски градове. Около 1000 души дойдоха на République, повечето украинци, но имаше и руснаци, белоруси, литовци. Всички изразиха потрес и съпричастие с нападнатия украински народ.
Сред познатите ми, които оправдават Путин има повече етнически украинци с украинско гражданство, отколкото други.