Войната в Украйна 1

• 1 799 242
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 490
  • Paris, France
Артемис, на шега, ама въжето е по-евтино от алкохола.
Путин го прави, не заради газа (ще намери начин някакъв) , не заради бандеровци и азовци, не дори заради Крим и водата.
Прави го , защото украинците са доста ухажвани, отделно са оборудвани безплатно сигурно (не като нас за 5-6 самолета колко дадохме) и те си мислят, че ще е вечно май. Трябва да влезнат там в НАТО, защото са под носа на Путин, не е ли ясно и все се трупа и трупа сигурно, разни фашистки формирования си има там, групировки  и го видяхте и т.н. Вероятно нещо е чудо, очаквано и затова действа (според мен) Може да е всякакъв, но Русия поне последните десетилетия все е била с някакви санкции и т.н. Та това е ход, за който му е ясно какво ще последва, затова според мен действа много по-умерено да няма жертви толкова. Та военна мощ ползвал, та не знам какво си. Нищо още не е пуснал за мен Путин. Нито е пратил части добре подготвени и елитни. Не знам що се правите ,че не разбирате, вярно сме жени, ама това ...
Нещо има, не му знам целите, но предполагам причините.
Путин напада , за да изпревари едно влизане на Украйна и превъоръжаване за мен с което става опасна за Русия и НАТО ще е на границата им, това просто....а от границата до газа ....една ръка дет се вика.
Другите...ами вижте какво става. Пращат оръжие за помощ, безплатно де, ами..един вид оборудване на населението или бъркам нещо. После си има цена всичко в знак на благодарност или пак бъркам. Безплатен обяд няма, а това са скъпи вещи и се дават...кога има полза. Така мисля, пък вие си мислете вашето. Ще видим кой е прав и крив.

А защо не е пратил добре подготвени, елитни части, а? Половината служещи в руската армия са на срочна, задължителна, военна служба. Да пуска зле облечени и обути деца на 18 и 20г е направо престъпно. Оръжието е антика от музей.

За групировките, фашистките формации и мародерството в Украйна си, за съжаление, много прав(а).

"Военните на САЩ няма да действат във въздуха над Украйна"
Няма, само дроновете и спътниците им Grinning

Ахам.

Другият Кличко призова руснаците да не ходят на работа, да си останат вкъщи, за да не спонсорират с труда си военната машина на Путин, с която той избива братския народ. Символично - може би за 1 ден. Би било интересно социологическо проучване за обществените нагласи. Все пак полицията няма как да арестува всички хора по къщите им, не е като да излязат на Червения площад.

Вчера имаше протест на площад Република в Париж, както и протести във всички големи, френски градове. Около 1000 души дойдоха на République, повечето украинци, но имаше и руснаци, белоруси, литовци. Всички изразиха потрес и съпричастие с нападнатия украински народ.

Сред познатите ми, които оправдават Путин има повече етнически украинци с украинско гражданство, отколкото други.

# 2 491
  • София
Чудя се възможно ли е приказките на Путин за ядрени бомби да са само лъжи и в действителност да няма такава подготовка?
Дали някой наистина знае с какво разполагат Русия?

След толкова международни договори и инспекции, имат поне малка представа.

А добър ден. Както кзах по-рано ще го отнесе само ЕС. Русия и САЩ много добре си направиха сделката. Руснаците ще спрат до западната част на страната където са всички дипломатически лица.

Военните на САЩ нямат работа в небето над Европа. НАТО има работа, и то при страни членки.

И как да съм толерантна? Питах за аргументи, пълно мълчание. Как точно ще го отнесе ЕС?
Моля за поне едно смислено мнение и аргументи. Че и ние четем конспиративни книжки, книги за анализ и геополитика и ядем бонбонки тик-так.

# 2 492
Според изданието “Сегодня“, разпространено от канала Telegram, Путин е уволнил Началника на генералния щаб на армията Валерий Герасимов.
Това на практика означава, че Путин признава неуспеха на своята “светкавична война” срещу Украйна.
Всъщност въпросът кога ще бъде победена Украйна все по-често се задава в Русия ?
Изглежда, няма да е скоро.
Но истинската голяма новина е, че Германия за първи път от Втората световна война страната реши да напусне своя десетилетен неутралитет и ще снабдява с оръжие Украйна !

# 2 493
  • софия
В бтв е експерт - проф. Владимир Чуков, който следи района и ситуацията там отдавна. Каза, че призивът на Путiн показва слабост и загуба. Тотално сбъркана тактика. Подценили са украинците приравявайки ги на сирийци. Прилагат действия, които са работили в Сирия, но Украйна не е Сирия.

# 2 494

В момента грижата ми е да не се присъединят чужди войски и Зеления да отиде на преговори.

За да го освиткат по-лесно ли?

Канада затваря въздушното си пространство, влиза в сила веднага.

# 2 495
  • Пловдив
Чудя се възможно ли е приказките на Путин за ядрени бомби да са само лъжи и в действителност да няма такава подготовка?

След толкова международни договори и инспекции, имат поне малка представа.

А добър ден. Както кзах по-рано ще го отнесе само ЕС. Русия и САЩ много добре си направиха сделката. Руснаците ще спрат до западната част на страната където са всички дипломатически лица.

Военните на САЩ нямат работа в небето над Европа. НАТО има работа, и то при страни членки.

И как да съм толерантна? Питах за аргументи, пълно мълчание. Как точно ще го отнесе ЕС?
Моля за поне едно смислено мнение и аргументи. Че и ние четем конспиративни книжки, книги за анализ и геополитика и ядем бонбонки тик-так.

Като гледам не си наясно и с НАТО. САЩ са част от НАТО и както всички членки могат да си летят из Европа.
Как ще го отнесе ли - ми много просто - всички санкции, които налага ЕС не са едностранни. Имат и обратен ефект. И пак казвам - ЕС затвори небето за Русия, Русия за ЕС, но САЩ и Русия не едни за други. Защо ли?!

# 2 496
Цитат
ЕС ще загуби от мерките, санкциите, които наложи и налага на Русия. Икономически .

Русия ще загуби много повече като гледам колко е изнервен Путин. Щом привежда цялата военна мощ на Русия в бойна готовност. Ако я стовари цялата мощ върху Украйна, без ядрена, въпреки че и тя е в бойна готовност, ще се запомни в историята като един от най големите главорези който тоя свят е виждал.

# 2 497

По-ясно Путин няма как да покаже своята слабост. Войната не върви. Съюзниците се дистанцират (Китай, Азербайджан, Казахстан). Парите свършват. Няма друга опция освен да заплашва с атомно оръжие.

Вие сериозно ли?
Това не е война и дано наистина не разберем какво е война!
Дано всички пазят дистанция..

# 2 498
  • София
За съжаление СаЩ и Русия  се разбраха. Сега ще го отнесе ЕС. Факт.

И какво ви мотивира да направите това заключение?

Изказванията на Байдън и Столтенеберг преди и след инвазията.
А и да сте чули СаЩ да е затворил небето за руски самолети или Русия за американски?
Само за държави от ЕС.

И по-точно? На мен не ми е достатъчно да ми кажат, че съседката Пенка ме е погледнала накриво и затова ще получа предупреждение. Искам вашите анализи и изводи. Пък и не съм гледала въпросните изказвания. Та, ако обичате, направете един анализ за нас. Досега това не съм видяла в темата.

Нека да направим един урок по география и един урок по потоци на въздушен транспорт.
Къде де намира САЩ и къде се намира Русия. Извинете, че ме мързи и не слагам карти.
Та, директните полети Русия - САЩ биха се осъществили по маршрута Владивосток - Калифорния, примерно. Кой лети там?

# 2 499
Мисля Полша е на косъм да прекипи и да нахлуе с войски, засега само НАТО и благоразумието ги възпира ... не бих се учудил да има масирана инвазия в Украйна от запад, но няма да е скоро.

# 2 500
От оръжия, от войски, от храна и лекарства.
Това се праща от първия ден още, но явно вестниците не го отразяват. Три пъти отговарях точно на такъв коментар, явно масово не се е разчуло. По-добре четете на други езици, българската преса нещо я мързи.

При нас казват, че среща между президентите ще има. Беларус е изстрелят две ракети, но украинците все пак са готови на тяхна почва да преговарят. Уау!

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 16:53 от Анонимен

# 2 501
Според Новая газета всички големи превозвачески фирми анулират доставките си за Русия, включително всичко, което им е необходимо за нефтодобива и газодобива. Страхуват се от санкции. Това включва доставки от САЩ, Канада, Южна Америка, ЕС, дори от Китай. Става дума за частните превозвачески компании, дори не за самите доставчици. Това има потенциал да превърне Русия във втора Венецуела, само че с ядрени ракети.

Антивоенни протести в Минск, Баларус.

# 2 502
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Президент России Владимир Путин приказал привести силы сдерживания в особый режим боевого дежурства. Об этом Путин заявил на встрече с министром обороны Сергеем Шойгу и начальником Генерального штаба Валерием Герасимовым.

«Высшие должностные лица ведущих стран НАТО допускают и агрессивные высказывания в адрес нашей страны, поэтому приказываю министру обороны и начальнику Генерального штаба перевести силы сдерживания российской армии в особый режим несения боевого дежурства», — сказал Путин (цитата по ТАСС).

Согласно справочнику по терминологии в оборонной сфере, опубликованном Минобороны, стратегические силы сдерживания (ССС) являются основой боевой мощи Вооруженных сил России и предназначены для сдерживания агрессии против России и ее союзников, а также разгрома агрессора в том числе в войне с применением ядерного оружия.

Превод с Гугъл...признавам си, че на мен ми трябваше.
Явно руския съм го забравила

"Руският президент Владимир Путин нареди силите за сдържане да бъдат приведени в специална бойна готовност. Това заяви Путин на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов.

„Висшите служители на водещите страни от НАТО също допускат агресивни изявления срещу нашата страна, затова нареждам на министъра на отбраната и началника на Генералния щаб да прехвърлят сдържащите сили на руската армия към специален режим на бойно дежурство“, заяви Путин. каза (цитирано от ТАСС).

Според ръководството за терминология на отбраната, публикувано от Министерството на отбраната, силите за стратегическо възпиране (SSS) са гръбнакът на бойната мощ на руските въоръжени сили и са предназначени да възпират агресията срещу Русия и нейните съюзници, както и да победят агресор, включително във война с използване на ядрени оръжия."

Реално включва силите за защита
Дано не се наложи да ги използва и това безумие да приключи скоро

# 2 503
За първи път след инвазията в Украйна руски олигарх се обяви против войната на Путин.  Според Financial Times Михаил Фридман, един от най-богатите руснаци, пише в писмо до служителите си: „Не правя никакви политически изявления. Аз съм бизнесмен, който отговаря за хилядите ми служители в Русия и Украйна. Но убеден съм, че войната никога не може да бъде решението.
Мога само да се присъединя към онези, чието пламенно желание е да сложат край на това кръвопролитие."

Според Manager Magazin, Фридман е с нетна стойност 9,7 милиарда долара през 2006 г.  Той беше петият най-богат руснак и е председател на борда на Alfa Group, една от най-големите индустриални и финансови групи в Русия.

https://amp.focus.de/politik/ausland/reaktionen-zur-ukraine-inva … _id_57275780.html

По повод поста на Роузи. Що за военна стратегия е това да обявяваш намеренията си по телевизията? На германците едва са им разбили кода Енигма, чак компютър е изобретен за целта, този гарги плаши по няколко пъти на ден от кичозния си офис. А и я видяхмя великата путинска армия.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 16:53 от Анонимен

# 2 504
  • Варна
Според изданието “Сегодня“, разпространено от канала Telegram, Путин е уволнил Началника на генералния щаб на армията Валерий Герасимов.
Скрит текст:
Това на практика означава, че Путин признава неуспеха на своята “светкавична война” срещу Украйна.
Всъщност въпросът кога ще бъде победена Украйна все по-често се задава в Русия ?
Изглежда, няма да е скоро.
Но истинската голяма новина е, че Германия за първи път от Втората световна война страната реши да напусне своя десетилетен неутралитет и ще снабдява с оръжие Украйна !
И откъде изданието Сегодня знае? Путин снася направо на украинските медии ли?

Общи условия

Активация на акаунт