Войната в Украйна 1

• 1 799 242
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 505
Цитат
ЕС ще загуби от мерките, санкциите, които наложи и налага на Русия. Икономически .

Русия ще загуби много повече като гледам колко е изнервен Путин. Щом привежда цялата военна мощ на Русия в бойна готовност. Ако я стовари цялата мощ върху Украйна, без ядрена, въпреки че и тя е в бойна готовност, ще се запомни в историята като един от най големите главорези който тоя свят е виждал.

Отговарях на Артемис.
За Русия е ясно. Питаше се как ЕС ще бъдел засегнат....така, икономически дагуби ще има.

# 2 506
Артемис, на шега, ама въжето е по-евтино от алкохола.
Путин го прави, не заради газа (ще намери начин някакъв) , не заради бандеровци и азовци, не дори заради Крим и водата.
Прави го , защото украинците са доста ухажвани, отделно са оборудвани безплатно сигурно (не като нас за 5-6 самолета колко дадохме) и те си мислят, че ще е вечно май. Трябва да влезнат там в НАТО, защото са под носа на Путин, не е ли ясно и все се трупа и трупа сигурно, разни фашистки формирования си има там, групировки  и го видяхте и т.н. Вероятно нещо е чудо, очаквано и затова действа (според мен) Може да е всякакъв, но Русия поне последните десетилетия все е била с някакви санкции и т.н. Та това е ход, за който му е ясно какво ще последва, затова според мен действа много по-умерено да няма жертви толкова. Та военна мощ ползвал, та не знам какво си. Нищо още не е пуснал за мен Путин. Нито е пратил части добре подготвени и елитни. Не знам що се правите ,че не разбирате, вярно сме жени, ама това ...
Нещо има, не му знам целите, но предполагам причините.
Путин напада , за да изпревари едно влизане на Украйна и превъоръжаване за мен с което става опасна за Русия и НАТО ще е на границата им, това просто....а от границата до газа ....една ръка дет се вика.
Другите...ами вижте какво става. Пращат оръжие за помощ, безплатно де, ами..един вид оборудване на населението или бъркам нещо. После си има цена всичко в знак на благодарност или пак бъркам. Безплатен обяд няма, а това са скъпи вещи и се дават...кога има полза. Така мисля, пък вие си мислете вашето. Ще видим кой е прав и крив.

Най-голямата заплаха за Путин е не натовското оръжие в Украйна, а да не вземат да заживеят по-добре от руснаците. Щото е кофти пример.

# 2 507
  • софия
Свилен Спасов прави анализ на ситуацията по БТВ. В последните 2 години Путiн е извън времето и пространството. Това е направило впечатление на германския канцлер при среща с него миналата година и потвърждава впечатленията на Макрон. Вижда се като Петър I и без Украйна няма Велика Русия. Огромно его.

# 2 508
Това да не е заради доставките на оръжие и призива на Зеленски за доброволци?

# 2 509
Путлер мисля до сега доказва, че е най-тежко увреденият психично лидер който някога тази държава е имала ... може би с Иван Грозни ще си съперничи. Разликата е че този може да затрие света ако малко му трепне пръста след поредният пристъп на болестта. Не бих се учудил да се появи и нов граф Щауфенберг.

# 2 510
Какво е било с тази Карибска криза. Питам сериозно, не знам какво означава, но явно е сериозно.
Как да няма армия и оръжие Путин. То толкова само на паради изваждат за показ, че..
И на мен не ми е ясно защо е изпратил млади войничета, почти деца, зле облечени , лошо въоръжени.. Дали не иска да покаже, че и руснаците ги убиват...не знам. Но да се казва , че парите и горивото им свършили и вече са аут ми е несериозно. Има някаква стратегия, това не е събудил се и звъннал някаква дивизия или какво е там да влезе и марширува в Украйна. Путин е военен, освен че е държавник, не знам какво точно е завършил, но май имаше военно обучение.
За децата от първия му брак са големи. Но той има деца от втората си жена или не се ожени за нея , една красива гимнастичка по художествена гимнастика -май има 2-3 деца от нея също. За други жени не знам.

# 2 511
  • София
На всичкото отгоре цял свят видя, какво прати Путин в Украйна като техника. Някакви железа на 40-50 годишна възраст. Огледах и много внимателно кадри с пленени руски войници. Униформите и обувките на някои са много зле. За някои се вижда, че са събирани от кол и въже. Простовати и обикновени хора. Тръгнали да спасяват света от нацизма, според Путин...!

Момчетата най-малко са виновни. Жал ми е за тях и за родителите ми. Онези в армията, които са виновни, са по високите етажи.

Руските майки явно имат гранитно спокойствие. Убиваха децата им в  Афганистан, в Чечня, в регионални конфликти. Сега и това.

# 2 512
  • Варна
Глупости. Имаше медийно затъмнение. Дори не признаха реалните жертви.

# 2 513
Не са зле екипирани  и зле въоръжени руснаците. Тези клипове бяха фейкове.

# 2 514
  • Пловдив
На всичкото отгоре цял свят видя, какво прати Путин в Украйна като техника. Някакви железа на 40-50 годишна възраст. Огледах и много внимателно кадри с пленени руски войници. Униформите и обувките на някои са много зле. За някои се вижда, че са събирани от кол и въже. Простовати и обикновени хора. Тръгнали да спасяват света от нацизма, според Путин...!

Момчетата най-малко са виновни. Жал ми е за тях и за родителите ми. Онези в армията, които са виновни, са по високите етажи.

Руските майки явно имат гранитно спокойствие. Убиваха децата им в  Афганистан, в Чечня, в регионални конфликти. Сега и това.

Същото важи и за американските майки - Ирак, Сирия, Афганистан...

# 2 515
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не са зле екипирани  и зле въоръжени руснаците. Тези клипове бяха фейкове.

Е къде му е пропагандата, тогава?
Айде да стресне света с добре въоръжена и екипирана армия

И ако не е, защо руснаците дават повече жертви от украинците
и защо изобщо се допусна да дават жертви

# 2 516
Скрит текст:
Артемис, на шега, ама въжето е по-евтино от алкохола.
Путин го прави, не заради газа (ще намери начин някакъв) , не заради бандеровци и азовци, не дори заради Крим и водата.
Прави го , защото украинците са доста ухажвани, отделно са оборудвани безплатно сигурно (не като нас за 5-6 самолета колко дадохме) и те си мислят, че ще е вечно май. Трябва да влезнат там в НАТО, защото са под носа на Путин, не е ли ясно и все се трупа и трупа сигурно, разни фашистки формирования си има там, групировки  и го видяхте и т.н. Вероятно нещо е чудо, очаквано и затова действа (според мен) Може да е всякакъв, но Русия поне последните десетилетия все е била с някакви санкции и т.н. Та това е ход, за който му е ясно какво ще последва, затова според мен действа много по-умерено да няма жертви толкова. Та военна мощ ползвал, та не знам какво си. Нищо още не е пуснал за мен Путин. Нито е пратил части добре подготвени и елитни. Не знам що се правите ,че не разбирате, вярно сме жени, ама това ...
Нещо има, не му знам целите, но предполагам причините.
Путин напада , за да изпревари едно влизане на Украйна и превъоръжаване за мен с което става опасна за Русия и НАТО ще е на границата им, това просто....а от границата до газа ....една ръка дет се вика.
Другите...ами вижте какво става. Пращат оръжие за помощ, безплатно де, ами..един вид оборудване на населението или бъркам нещо. После си има цена всичко в знак на благодарност или пак бъркам. Безплатен обяд няма, а това са скъпи вещи и се дават...кога има полза. Така мисля, пък вие си мислете вашето. Ще видим кой е прав и крив.

Най-голямата заплаха за Путин е не натовското оръжие в Украйна, а да не вземат да заживеят по-добре от руснаците. Щото е кофти пример.

Дали?!
Като гледам как процъфтяваме ние..точно от това го е страх. И защо не ориентация Европа, без НАТО и оръжията им?
Или условието е оръжията, а после Европа?

# 2 517

Какво значение имат децата.
Нали е важно Путин да е щастлив.
И за руснаците важи българската поговорка - преклонена главица, сабя не я сече.

# 2 518
Преговорите са започнали, а украинците са сформирали два батальона наемници...
Интересно, ако сега Путин реши да си прибере редовната армия под някакъв благовиден предлог, как ще се обърнат настроенията като влязат украинците в Донбас...

# 2 519
Дали?!
Като гледам как процъфтяваме ние..точно от това го е страх. И защо не ориентация Европа, без НАТО и оръжията им?

Заради Русия. Оръжията даже главоломно ще се увеличават. Както стана ясно днес, Германия дава допълнителни сто милиарда евро за армията си, а тя и без това не е като шведската да кажем.

Общи условия

Активация на акаунт