Войната в Украйна 1

• 1 798 661
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 805
Сетих се, че.украински журналист каза по руския канал, че забраната за излизане в Киев е във връзка с акции на руснаците, облечени като цивилни и.в цивилни коли, които е много трудно да бъдат различни. Затова молят гражданите да не излизат и да съобщават веднага за подозрителни лица или действия, които забележат.

Камелия, ще се изненадаш да разбереш, че.повечето от нас имат работни и неработни контакти с хора от всякакви националности. Светът отдавна е глобализеран. Хора като всички хора, има.всякакви..

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 00:11 от Анонимен

# 2 806
  • Велико Търново
Много смели коментари четох, категорични и все едно половината форум се състои от експерти анализатори и дори хора разполагащи със секретна информация.
Аз съм обикновена жена, която само ще каже "Страх ме е!" може и елементарна да съм, но се страхувам от всяко едно възможно развитие на ситуацията.
Лягам си с мисли като "ако не чуя сирените, а ги има... Ако утре няма как да излезем от дома си... Ако, ако" естествено, всичко е възможно, но в настоящата критична ситуация няма нищо естествено и това е страшното.

# 2 807

Непрекъснато съм пред компа, следя новините и коментарите. Убеждавам се, че 99% от българите реагират първосигнално. Русия - агресор, Путин - луд, и заемат категорична позиция в полза на Украйна.

Аз не бих взела страна. Проблемът е твърде сложен и болезнен. Не смея да се изказвам, но ще попитам:

1. кажете кой от вас е запознат с историята на Русия и Украйна, от Средновековието насам
2. наистина ли мислите, че дори да познавате историята в детайли,  разполагате с достатъчно информация от най-високо равнище, за да давате категорична оценка на това което се случва.
Какво казва историята няма никакво значение. То, ако имаше, днес Рим щеше да има най-големи претенции. Или може би Гърците, защото още по-рано Александър Македонски е завладял половината свят. Но това няма значение. Значение имат последните договорености.
Освен това кой луд, кой предизвикал, кой ескалирал няма никакво значение, щом веднъж някой престъпи червената линия. Сталин например не е бил цвете за мирисане, нали? Бил е тиранин, по-кръвожаден и от Хитлер, анексирал е държави, кроял е планове са световно господство, но когато Хитлер ПРЪВ напада СССР западът застава зад Сталин и срещу Хитлер, каквито и политически игри да е имало преди това. Просто актът на започване на войната е тази червена линия, която (поне временно) нулира предисторията и ясно посочва кой е лошият.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 00:18 от Не се сърди, човече

# 2 808
  • Варна
Какви са личните ви прогнози, за развоя на войната?
Мисля, че без намесата на респектиращи, западни дипломати няма да има консенсус.

# 2 809
  • London
В момента в Украйна се извъшва клане от руснаците. Има избити цели семейства барабар с кучетата. Не им прави чест на "великите войни". Ако съдържанието не беше за 18+++, бих качила клипче.
При всяка война се стига до тия извращения. Вземе ли човек пушка става нещо страшно.....

# 2 810
  • Варна
Мисля, че без намесата на респектиращи, западни дипломати няма да има консенсус.
Надявам се че Путин няма да се депресира толкова, че да натисне копчето.

# 2 811
  • London
Беларус със независим канал? Диорела ти подиграваш ли се с нас? 🤣

# 2 812
  • софия
Вивиана, едва ли тук има експерти. В различните телевизии обаче има интересни събеседници, които наблюдават процесите от години и са казали какви са техните прогнози. Пускани са линкове. Днес, напр., и в Нова, и в бтв имаше широка палитра. Вчера гледах в сутрешния блок на бнт.

# 2 813
Как каква е причината - хората са различни и имат различно мнение.
Хубаво е всеки да си го изразява.
А иначе троловете си личат - на тях най-често им се привиждат платени мнения.

# 2 814
Руснаците днес обявиха че са превзели Харков. Контра настъпление на Украйна, след лъжливо отсъпване, е върнало вторият по големина град отново в украински ръце. Русия за първи път е признала че има жертви, защото те досега твърдяха че няма никакви жертви, за да са спокойни всички у дома. Казвам ви тая война ще се проточи и Путин е свършен. Ще го свалят вътре в Русия. Санкциите се вижда че са много болезнени за руският бизнес елит. Един след друг почнаха олигарси да се изказват срещу Путин и войната.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 23:18 от Никола Тесла

# 2 815
  • Варна
Zvanche, всеки има лично мнение.
От "експерти и тактици" сме в реална война.

# 2 816
  • софия
Какво означава лично мнение за развитие на война? Това е несериозно.
Надявам се вътрешно да си приключат ботокса преди крайно да е изтрещял. Щом това ти е важно.

# 2 817
В украинския нет тръгва вълна, че сутринта ще ги нападне и Беларус.

Да уточня, видяла съм постовете, но не, няма войски на Беларус във войната, само територия са предоставили на Русия.

# 2 818

Принципно не съм песимист, но в случая - колкото повече санкции ЕС/САЩ налага и колкото повече Украйна обърква плановете на Путин в настоящата война, толкова по-неуправляем ще става. (Подкрепям санкциите; но отчитам реалностите.) Лошото е, че е предвидим. Блокирането на активите на руската централна банка прави контролирането на стойността на рублата невъзможно в дългосрочен план. До месеци, максимум година, Русия ще е зле икономически.

Тогава вече не знам как ще разсейва населението освен с война, защото у дома никак няма да е лесно. Другият вариант е да го махнат/да се махне, което не виждам как ще стане (поне не в момента). Освен това не е ясно кой ще го наследи, защото, ако е Шойгу или Мутко - хич няма да е по-добре.

# 2 819
С голямо уважение съм към поляците. Организирали са се от първия момент. Седят хора с табели да транспортират хората навътре в страната, организирали са подслон, помагат за работа, документи.
Поляците са такива и ще са най-адекватни. Тези,които отидат там ще са най-добре.
Украинците предпочитат Полша защото им е най-близка като манталитет, а и украинския език е по- близък до полския отколкото до руския. Нещо като Сърбия или Македония за българите. Така е история и факти, няма как се промени от режими. Кръвта вода не става!

Общи условия

Активация на акаунт