Мъжете и бракът

• 48 326
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 440
Чувала съм и тук съм чела как ако можело само църковен брак щели за сключат. Та да питам, ако църковният брак има правна стойност ще се венчаете ли?

Не. За себе си съм избрала доказателствените актове да се засвидетелстват ежедневно един пред друг и семействата ни. Те са свидетелите.

# 1 441
Ей, отказахте ергените  тотално, кат ви четат.

# 1 442
Чувала съм и тук съм чела как ако можело само църковен брак щели за сключат. Та да питам, ако църковният брак има правна стойност ще се венчаете ли?
Аз казах, че ми се струва по-смислен от другия. Но това е само защото съм вярваща, ако човек не е - все едно ще му е. Църковният брак би трябвало да означава, че ще бъдете заедно и на небето, а липсата му - че няма да бъдете.

# 1 443
  • France
Бракът е юридическа рамка, която може да бъде възпроизведена по други начини. Май само наследствената пенсия не може да бъде уредена.

# 1 444
  • Далечният изток
Бракът е юридическа рамка, която може да бъде възпроизведена по други начини. Май само наследствената пенсия не може да бъде уредена.
Какво е това, което юридически се доближава до брака?

# 1 445
Аз имам граждански, защото е задължитно условие за църковен.

Лорелада, ако имаше правна стойност църковният би ли сключила?

# 1 446
  • Paris, France
Защото нашенската църква не позволява венчавка без граждански брак преди това. За католическата не знам, но предполагам, че католиците така или иначе сключват брак, не само в църквата.
Нали трябва да го кръстят някак, че да звучи тържествено, иначе е само една бяла рокля, един костюм и ядене и пиене.

Църквата позволява. Българските закони също не забраняват. Повечето свещеници не приемат, обаче. Познавам успели да се венчаят без граждански брак.

Много турци първо правят тържеството, а после граждански брак или го пропускат.

Циганите май само сватбено тържество правят, но без брак.

Била съм на много сватбени тържества, в които няма граждански брак, а само религиозен. В началото ми беше странно, но се свиква. Разлика не виждам, освен че религиозните бракове са често по-трудни и скъпи за разтрогване.

# 1 447
  • Далечният изток
Масово циганите имат сключен граждански брак. Масово развеждам такива, та имат.

# 1 448
Аз имам граждански, защото е задължитно условие за църковен.

Лорелада, ако имаше правна стойност църковният би ли сключила?
Би ми било безразлично дали има или няма правна стойност, ако съм решила да сключа църковен. Тоест отговорът е "да".
Освен това аз съм сговорчив човек - ако мъжът има някакви разбирания, като например за него да са важни гражданския брак, тъпаните и петлите, ще се приспособя и най-вероятно ще стане както той го иска, макар че по време на поне половината ритуали на една традиционна сватба ще се чувствам доста нелепо.

# 1 449
  • Столичанин ама не в повече :D
Разбирам какво искаш да кажеш, но доколко жената идва с екстри и доколко тея екстри са хубави е мноого спорен въпрос, особено явно при днешните жени, защото просто няма мъж който да бяга от хубавото, пък прословутите петдесет процента говорят друго...
Аз искам да попитам господата в темата дали биха излязли със супер яката мадама, ако обаче мисли по същия начин за мъжете, по който те мислят за жените? Много силно се съмнявам.
Аз също съм била наранявана много пъти  но ето, че пак съм във връзка и не казвам - всички са еднакви, инак котки и кучета.
Ми аз съм го казвал и друг път, че смятам жените за прекрасни същества, които винаги са били много мили с мен в реалността, а дори и тука (е не баш в тая тема де, тук ме мразят Laughing ) като се разболях от ковид и се бях оплакал, колко зле се чувствам и като се пооправих бях получил много мили съобщения, от жени, които не ме познават освен онлайн, което честно казано ме трогна (като не съм очаквал, че мога да се впечатля от някакви думи онлайн от жени, които не познавам и не съм виждал Blush (защото съм олд соул ин янг боди демек офлайн персона) (и им пращам прегръдки и целувки, те си знаят кои ако изобщо четат тук Hug Kiss )), та ти си отговори дали бих излязъл със супер яката мадама, ако обаче мисли по същия начин за мъжете, по който аз мисля за жените. Yum
Джеръми, много приятно разсъждаваш, браво, но защо се базираш на абсолютно неправилни предпоставки? Говориш, сякаш не живеем в 21 век, а в някакво постапокалиптично общество, в което нямаме избор, а задължително хващаме всяка възможност. Гоним последни влакове с 60годишни бащи, семейството без дете не е семейство, жените, които не искат дете направо ги изтриваме с гумичка...що така? И тия 50% самотни майки вероятно се дължат на 10% лош бащински материал с много пари, другите 90% чакат подходящата да ги забележи?
Предпочитам Азимов в твоя жанр.
Човешкото същество, макар и господар на тази планета си остава част от животинското царство, а там смисъла на живота е един - продължаване на рода, няма човек, който да не иска деца, без значение какво твърди (защото и на мене ми е твърдяла жена, че не иска деца, но то е било поради други причини примерно, защото мъжът и вече има такива и не иска други, и съответно и тя се самозалъгва). Погледни ако искаш и пирамидата на маслоу. Wink
Понякога ми изникват буквално от никъде някакви спомени (пък в същото време не си спомням какво съм ял оня ден Laughing ) незнайно как днес си спомних на предишното преброяване (като преброител) бях при една самотна майка (мисля беше с две малки деца), и се сетих за красивото и лице изразяващо тъга и примирение (а беше и интелигентна жена, всъщност се сещам за нея, именно защото си поговорихме, а пък чувствата изписани по лицето и, по някакъв начин макар и да не съм знаел какво са изразявали явно са ме впечатлили) и чак сега 10 години по-късно четейки в тоя форум (и отдавна не на 20+, съответно уж по-зрял Smile ) и гледайки статистиките на самотните родители разбрах какво са означавали тази тъга и примирение. Relieved
Обясненията за лошия бащински материал, както и за тея дето чакали подходящата не ги приемам защото в крайна сметка жената е тази която забременява и износва плода, и в крайна сметка е и основния двигател в отглеждането на едно дете, тоест избора и на лош бащински материал какво говори всъщност за самата нея? Ти предпочитай азимов (нали си чела мечтите са нещо лично), ама не забравяй, че писателите фантасти в крайна сметка в много случаи всъщност се оказват прави. Sunglasses
Не мисля, че има жена бъркаща грижовност с финансова подсигуреност, първо.

Второ, на възраст 30-35, всъщност моите познати мъже и към края на 20те, всичките до един бяха материално осигурени в смисъл, че биха имали възможност да си позволят дете или деца. Същото важи и за моите приятелки от нежния пол. Не говоря за богаташи, а за средна класа хора с достатъчно добри доходи да могат да си позволят да издържат семейство. Немалко, дори и без половинки, на по 30 изплащат жилище вече от няколко години също. Продължавам да не разбирам защо се говори, че един мъж на 40-50-60 бил имал възможности, а по-младите нямали, и затова жените такива си търсели.

С някакви минимални изключения, където може да се говори за любов (вярвам, че и такива има), останалото са обикновени държанки. Не мисля, че това е масата, нито в България нито където и да е. Чак толкова на брой наистина богати хора няма, независимо от възрастта, и конкуренцията между златотърсачките сигурно е убийствена. Повечето сме обикновени хора от средната класа, които си търсят щастието.
Основната разлика, е че жената поставя финансовостта на много предно място в своите изисквания, докато мъжът не (и от това жената всъщност е по-прецаканата при търсенето на щастието), и не, не говорим за богаташи, ето ти и директен пример и с цифри (изцяло условни) ако искаш, примерно ако един мъж изкарващ два и половина бона, намери сродната си душа в лицето на жена изкарваща осемстотин, това по никакъв начин няма да го отрази и на момента ще я вземе за себе си, в обратния случай обаче, ако жена изкарваща два и половина бона, намери сродната си душа в лицето на мъж изкарващ осемстотин, ще почнат сериозни размишления и преценки относно това и вероятността в крайна сметка да отблъсне този мъж започва да клони към 95%.
Скрит текст:
Скрит текст:
Просто определена част от жените не знаят какво искат, пример оплакване (в началните страници на темата), че мъжът, не се включвал в отглеждането на детето, обаче ако почне да се интересува от температурки, секрети и учителките в детските градини значи имал дефицити, или мъжа не готвел, ама ако отвори форум за готвене значи му липсвал тестостерон, или па не перял и ей такива подобни примери, в общи линии вица с магазина за мъже. Sunglasses

Що, мъжете не си противоречат ли!? Сигурно всички мъже са 100 единомислещи.

С това покровителствено и пренебрежително отношение към жените няма да имаш особен успех сред по-успелите сред нас, та не се учудвам, че мнението ти е такова. Явно си търсиш определен тип жена…..
Не, мъжете при всички случаи не си противоречим на 180 процента, както някои от жените, и всъщност отново виждам елементарността, като няма някакъв довод, с който да се обори твърдение и веднага се почва с някакви личностни квалификации, с цел да се накара мъжа да отвърне по същия начин и така да се отиде в друга посока на разговор избягвайки от определената тема, в който жената (в случая ти) просто вече е загубила спора, ама втори път няма да се вържа, всъщност точно в тая тема го бях обяснил веднъж само трябва да го намеря, а ето го как спорят жените
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=rksKvZoUCPQ&t=570s (от 9:30 нататък). Smile
Цитат
Скрит текст:

Менопаузата настъпва при европейките на средно 51г. Сложи +/-5 или 10, колкото искаш. Жените на тази възраст, които не са се оженили и нямат дете изобщо не търсят брак. Повечето, поне. Не познавам неженена 45г, която да ми е казала или показала, че би искала брак и даже връзка от семеен тип. Не мисля, че жени на тази възраст изобщо са жените, които обсъждаме в темата. Повечето жени в днешно време се женим в късните 20 до късните 30 години.

Дрехи и храна не са достатъчни за отглеждане на дете, но са си нужни и са перо в семейния бюджет докато детето е малко и понякога в тийн годините, защото тийновете искат марково в един период. После има образование итн. Иди и имай богат душевен свят с продрани, умалели обувки и гладен!

Заболяване, недъг, залежаване струват пари. Не е все едно дали си болен и беден или имаш средства да се лекуваш качествено, което в някои държави означава хиляди за изследвания, рехабилитации, специалисти. Едно болнаво или увредено дете може да струва кариерата на майката, а бащата обикновено си бие шута. Над 90% от майките на увредени деца ги отглеждат сами. Та, пари си трябват.

Не знам какво разбираш под добър съпруг и баща, но всяка жена има различни изисквания. Хората не се развеждат, защото партньорът им е лош човек или не само. Обстоятелствата се променят, а с това и реакциите, потребностите и желанията.

Самотните майки в България далеч не са 50%. Те във Франция са 20. Към 15 помня, че са, но много бащи работят далече, въпреки, че живеят с майката. Най-висок % самотни майки има в Африка под Сахара, 32% са, често нямат издръжка от бащата, защото е умрял, гледат по 5, 6 и 10 деца и нито са нещастни, нито децата им се чувстват нещастни. Често и родители нямат живи, но с помощ от родата се справят. 30% са в южна Америка самотните майки.

В България баби и дядовци масово помагат, осигуряват с жилище, гледат внучето.

Има отвратни мъже, които са женени. Има и прекрасни, които са разведени или ергени.

Винаги съм се проектирала и като самотна майка. Все пак съм отгледана от такава, баба ми отгледала двете си деца, не едно, като самотна майка. Мъжът ми може да е прекрасен, но утре нещо да му се случи? Тогава какво правим?
Никой не ще да остане сам, включително и тея споменати въпросни жени на 45-50, но освен трудността в промяната в начина на живот (която се изисква за да живееш с друг), остава и по-горе описания проблем със забременяването (защото пак ще го повторя в основата на едно пълноценно семейство са децата), а при мъже на същата възраст това го няма, щот ти ми даваш непрекъснато за пример джони холидей (който не знам с каква идея изобщо го даваш), но щото наскоро гледах филм с чарлс данс (актьора изиграл тивин ланистър), и гледайки биографията му се оказа, че бил станал баща на 65, но както не говорим за по-гореспоменатите въпросни жени, така и не говорим за продрани обувки и глад, защото тея хора нямат пс, за да четат съветите в бгмама (поне аз нямах през 90те, щот и тогава имаше компютри, е сега мога да си взема и най-модерния, но това е друг въпрос).
Официалните статистики за бг са, че 50% от жените отглеждат децата си сами (което е ужасно голям процент и техните деца, след това също се учат да не се обвързват и ситуациите се преповтарят), защото в основата на искането на брак са единствено традициите и нищо друго, ето аз въпреки че не съм на 20 (демек би трябвало уж вече да не съм толкова наивен) бих се оженил за жената, с която ще създадем семейство и деца, именно защото съм традиционалист (но и именно може би заради същата тази старомодност, мисля че стойностните мъже и жени ги лапват, но след това и не ги изплюват, защото тук напълно ясно по какви причини, се споменава само първата част на изречението, Rolling Eyes само че всъщност втората част е по-важната относно стойността, а защото при раздяла децата обикновено остават при жената това има още по-голямо значение спрямо нейната стойност). За другото явно още не си си научила урока, но той ще се преповтаря докато го научиш и все пак да завършим с една сентенция (хората, които искат да са щастливи е хубаво да я запомнят, а останалите е тяхна си работа).

С пари можеш да си купиш къща, но не и дом.
Можеш да си купиш легло, но не и сън.
Можеш да си купиш часовник, но не и време.
Можеш да си купиш книга, но не и знание.
Можеш да си купиш положение, но не и уважение.
Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве.
Можеш да си купиш живот, но не и душа.
Можеш да си купиш секс, но не и любов.
Можеш да си купиш всичко материално, но не и духовност.
Както се казва по Фройд - майките са виновни. В един момент ще започнат да пеят на синовете си, че не може малката да стреля по-добре от тях, да си търсят жена, която може по-малко.
Но нали те също са жени и какво излиза, че за "еманципацията" на жените (което в западния свят не го разбирам точно какво означава), за която били виновни мъжете, всъщност са виновни самите жени. Но както казва един друг не по-малко известен психолог Smile

п.с. а всъщност отношението на жените в темата се изразява с едно друго заключение Laughing

Не всеки човек на 45-50г иска или може  да живее с партньор. 36% от хората в София живеят сами. В големите градове има много възможности за прекарване на свободното време, а и жените имаме широки социални мрежи.  Колкото е по-развито икономически дадено място, толкова повече доволни стари моми има.

Въртиш около невъзможността на 45 и 50 годишната да забременее. Вярно е, но на тази възраст малко жени рипат да раждат, а която е държала да има дете, вече го има. Повечето мъже се целите в жени до 35-39г като искате брак и дете, като 39г е по-скоро рядкост и много 40-50г мъже продължавате да търсите по-млада за брак ако излизате с 38-39г. 45-50г не се котира, освен с не особено привлекателни, които са се примирили с факта да нямат дете, не държат да имат дете или направо отбягват деца, защото не ги обичат. Пример са Уолис Симпсън и Едуард VIII, който се отказва от трона за удоволствието да се ожени за разведената, 41 годишна Симпсън. И пак  тя е била богата наследница и разведена, а не стара мома.

Опитвам се да ти кажа, че преминалите 40г, неженени жени не драпат за брак и дете и даже май не ги искат.

Примерът с 63 годишния Чарлс Данс, дето се оженил за млада манекенка и станал баща показва, че с повече пари възможностите се увеличават. Ако същият изкарваше 80, а не 800К годишно можеше и никоя връстничка да не го погледне. Пак, младата бързо се разведе с него и детето му расте без баща, но поне в приятни условия и с хубава издръжка. Чарли Чаплин става баща на 80г или нещо такова беше. Не е невъзможно, но това са изключения. Тези мъже са били женени и като млади, а не са останали стари ергени. Не е като да са чакали 60г.

Не твърдя, че никой мъж не може да има дете след 40г или 50, а че с времето все повече мъже не могат да оплодят жена, била тя и млада след 40-45г и че с всяка измината, след 39г, година изборът им силно се ограничава ако не са опаричени и щедри.

Повечето 30-35г моми във форума неколкократно са писали  че предпочитат връстник +/-5г, нещо такова.

Забелязах, че жените често обръщаме резбата след 35г и предпочитаме по-млади, от нас, мъже.

А връзка и брак се състоява там, където се пресекат търсене и предлагане. 35-45 годишните мъже и жени често не се харесват взаимно и не се искат.
Еми не виждам да казваш нещо по-различно от мен, с тая разлика, че все го съпоставяш откъм парите, а аз говоря единствено от биологична гледна точка, където признаваш, че това, което казвам си е точно така, по-възрастен мъж (и то много по-възрастен) да стане баща е възможно, по-възрастна жена да стане майка е невъзможно по естествен начин, ако го поставяме в години като възможност за създаване на потомство, разликата е десетилетия в полза на мъжа (най-възрастния мъж забременил жена по естествен път го е направил на 96), но ако оставим тези природни чудеса настрана, мъж в 60те си години да стане баща в процентно отношение е съпоставимо, колкото жена в късните си 30/ранните 40. И като говориш за рискове според фертилния уролог пол търък пък, ставащите за пръв път бащи над 50 имат тенденция да живеят по-дълго, като същото се отнася и за техните деца, дали е вярно не знам и не коментирам, нито коментирам моралната гледна точка на нещата (или финансовата, която явно толкова те вълнува), нито давам съвети, кой кога да забременява, единствено споменавам факти. Всяка жена иска дете, мани ги ти тея, дето не искали, когато са се примирили, че не могат да го получат почват да обясняват, че не го искат (и докато за брак може да има такива, които наистина не искат, то за дете категорично не стоят така нещата, всъщност сещам се за едно интелигентно семейство, където жената не натискаше за брак, но искаше дете, мъжа и обаче категорично заяви, че дете без сватба няма да има и се ожени за нея, като неговите родители са женени 40-50 години, съответно пак опираме до традициите, които споменах в по-горно мнение). Това дето за по-възрастния човек е по-трудно да живее с друг е така, и за това причината е единствено възрастта, но въпреки това пак си зависи от човека, някои хора по-лесно свикват с промените, други по-трудно. Са това, че по-възрастните жени предпочитали по-млади мъже ми се е случвало три пъти (когато бях на 16 ме натискаше една учителка на 24, като бях на 22 една на 40 и като бях на 32 една на 46), но аз не говоря за интерес ясно с каква причина, а говоря за създаване на семейство (в чиято основа за да е пълноценно стоят децата), и ако годините са на срещуположните полове това би било напълно постижимо.
Скрит текст:
Просто определена част от жените не знаят какво искат, пример оплакване (в началните страници на темата), че мъжът, не се включвал в отглеждането на детето, обаче ако почне да се интересува от температурки, секрети и учителките в детските градини значи имал дефицити, или мъжа не готвел, ама ако отвори форум за готвене значи му липсвал тестостерон, или па не перял и ей такива подобни примери, в общи линии вица с магазина за мъже. Sunglasses
Вицът за магазина е много показателен. Мъжете са възпитавани, че всяка жена върви с екстрите и е специално създадена, за да задоволява всяка тяхна прищявка за храна, хигиена, деца и т.н. При мъжете не е така, затова жените трябва да проверят кой какъв е. Както един мъж търси жена, която да го обича и да се грижи за него, да е отговорна към децата им, към дома и т.н., така и жената. И ние сме хора...

Не открих кои отговори от началните страници имаш предвид, че са с толкова противоречиви искания. Да не би да става дума за различни хора? Ако да, това е нормално. Всеки човек има различни навици и представи за семейство. Именно затова не поставям никога под общ знаменател, само на база пол.
Светът е достатъчно шарен, за да си намери всеки такъв с неговите виждания. Просто трябва да спре с обобщенията и да приема този с/у него като нещо уникално, не като събирателен образ.
Това е една от най-често срещаните грешки на хората около мен, които са сами (и от двата пола). Не могат да се освободят от старите си връзки и прехвърлят всичките черти на бившите си в/у новите партньори. Дори да не съществуват, те пак са настроени негативно и това води отношенията им към провал.
Май не си го чела въпросния виц...
Жените прекалено много са повлияни от финансовия фактор, смятайки, че той показва, че ще има обич, грижовност и отговорност към тях и децата им, защото аз лично нямам друго обяснение 50% в бг да отглеждат децата си сами, ако ти имаш такова бих се радвал да го чуя. Simple Smile

Вече за неосвобождаването от старите връзки съм съгласен. Relieved

Не са само парите, макар че за да иде някоя млада да ражда от 60 годишен, обикновено става дума за пари. От 60 годишен безпаричен никоя няма да се напъне да ражда.

Точно от биологична гледна точка мъжете почват да издишат след 40г. И жените също, разбира се. Две трети от 45+ годишните мъже не са способни да оплодят жена. 2/3, не 5, 10 или 20%. Шансът на 35-39 годишната да забременее е около 30%, но само 15% когато бащата е с 5 години по-дърт от нея.

Нормално е способните да оплождат до късна възраст да живеят по-дълго от останалите. Оплодителната способност е зависима от добро здраве, добър имунитет, а с времето все повече хора се разболяват. Болните, дебелите, меките, с високо кръвно, диабет трудно оплождат и като млади.

Старата жена просто не може да си предаде гените, защото, както пишеш, спира да произвежда яйцеклетки. Старите мъже оплождат, но създават некачествено потомство, което трудно се възпроизвежда. Аутизъм, шизофрения, нанизъм, са увреждания, причинени най-често от мутирали, стари сперматозоиди.

Пишеш за възможността 60 и 90 годишните мъже да имат деца като за нещо, зависещо само от тях. Нали трябва да намерят желаеща. И пак опираме до парите на старите мъже 🌞.

Старите хора нямаме потенциал, а само капитал. Когато капиталът е нисък, лошо! Физическият ни капитал с времето намалява.
Значи пак не казваш нищо по-различно от това, което аз, просто извърташ нещата, както всяка жена, на която не и харесват фактите, но те няма да се променят защото аз говоря за биологични закони, които са непроменими, а ти го извърташ към пари и желаещи тоест за да го кажем кратко и ясно един мъж на 60 години може да стана баща по естествен начин, една жена на 60 години не може да стане майка по естествен начин, без значение има ли пари няма ли пари има ли желаещи няма ли желаещи и всякакви други условности, които ти дойдат на акъла. За рисковете пак повтарям едно са рискове, които може да се случат на всеки и по всяко време без значение от възрастта (и при млади и при стари), съвсем друго е някакъв неоспорим факт.

# 1 450
  • София
Ауу, още един, дето само ние тука не го харесваме Laughing

Джереми, я кажи, тия 50% мъжете им ли са избягали, или те са избягали от мъжете си? Wink Защото статистиката показва, че жените по-често иницират развод.

# 1 451
Jerami, кой си мислиш, че има нерви да прочете тия томове?

# 1 452
Jerami, кой си мислиш, че има нерви да прочете тия томове?

То не е само в прочитането, то е и в разбирането. Толкова хаотично написано и неподредено... човек не може да схване къде започва и свършва дадена мисъл.

# 1 453
Подбора на лош бащински материал означава, че жената не е имала избор, защото културата на днешното общество насърчава мъжете към безотговорност и ги определя като недосегаеми, което по никой начин не ги стимулира да бъдат бащи. Където най-сетне се връщаме към темата защо аджеба мъжете/жените искат/не искат брак.
 В пирамидата на Маслоу няма нищичко за размножаването, да кажа, самотните майки с две деца се поддаваме на примирена тъга за макс три месеца, защото тия деца искат, не, имат нужда от жизнерадостна и свежа майка и изобщо, теориите ти не издържат проверка, така че не се мери с Азимов.

# 1 454
Разбирам какво искаш да кажеш, но доколко жената идва с екстри и доколко тея екстри са хубави е мноого спорен въпрос, особено явно при днешните жени, защото просто няма мъж който да бяга от хубавото, пък прословутите петдесет процента говорят друго...
Имам предвид, че не ходят по горните етажи, защото разбиранията на обществото са, че жената готви, пере, чисти и гледа децата. Дали е така или не, няма значение, те са възпитани, че е.
А че не бягал някой от хубавото е много относително. Не е задължително някой от двамата да е лош, достатъчно е в даден момент целите им в живота да се разминат.
Всичките ми познати мъже, които се разведоха с жените си, включително такива, които бяха наранени (изневяра от страна на жената), когато се стигна до въпроса с кого остават децата, казаха - майката, тя е много добра майка, домакиня и т.н. Сега, дали е било така или просто не им се е занимавало да бъдат самотни родители, защото със сигурност не е лесно, това не мога да кажа. Но не съм останала с впечатление да са били разочаровани от екстрите.

Но какво значение има това? Тук говорим за решението за брак, не за развод.

П.П. Последните 2 г., 3 сватби (+ подпис Simple Smile) покрай нас. Това не се беше случвало отдавна. Според мен започва да минава модата на съжителство без брак.

Общи условия

Активация на акаунт