В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 039
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
И аз като Ray , няма оттърване от лоши помисли ,че даже от 24-ти насам съм с паник атака за пръв път в живота си.

# 151
Ще ви дам един непоискан съвет, колкото и да е трудно - посторайте се да не изпадате в самосъжаление и някакви депресивни състояния, че не ви се е получило още. Сигурно осъзнавате, че вредите на себе си, но е по-силно от вас. На първите 2-3 месеца опити аз бях в същото положение.. избягвах бременни приятелки, не давах да се говори за бременности, не исках да излизам с приятелки с деца. Много грозно и глупаво от моя страна, много! Сега аз съм от другата страна и виждам как приятелки без деца странят от мен или пък едни от “най-близките” ни семейства без деца не се обаждат вече… Ами тъпо е. Опитвам се да ги разбера, защото и аз съм била така, но нито бременните са ми били виновни, че аз не съм, нито сега аз съм виновна, че аз съм бременна, а те не.
Приемете и заобичайте себе си и тялото си, дори и с проблемите му. Четете книги, редете пъзели, идва пролет - разхождайте се. Знам, че винаги е по-лесно да се каже, но не е трудно и да се постигне. На всяка една от вас ще се случи рано или късно. В очакван или не момент.

# 152
Аз избягвам да слушам новини, и да се натоварвам и с това. Гледам да си правя неща които ме зареждат положително. Насях си разсад домати, гледам си го, следя си, чета. Гледаме филми с ММ, говорим си. И много се смеем. Има страхотно чувство за хумор и винаги успява да ме ободри. 😊 Наистина трябва да сме спокойни, и по-малко тревожни. Аз имам и друг проблем на дневен ред, но ако не съм здрава, не мога да реша и него, а от нерви и тревоги се хващат болести. Така че още малко и ще е пролет, ще се раззелени и ще бъде доста по-оптимистично. Пращам ви усмивки и прегръдки. Всяка ще има своите 2 черти.
П.с. сега отивам да клюкарствам с една приятелка, да пием кафенце и да се посмеем.
Прекрасен ден ви желая момичета. Heart EyesHeart Eyes и стискайте палци да продължи да не идва лелката Stuck Out Tongue Winking Eye (не го мисля Joy )

# 153
Ще ви дам един непоискан съвет, колкото и да е трудно - посторайте се да не изпадате в самосъжаление и някакви депресивни състояния, че не ви се е получило още. Сигурно осъзнавате, че вредите на себе си, но е по-силно от вас. На първите 2-3 месеца опити аз бях в същото положение.. избягвах бременни приятелки, не давах да се говори за бременности, не исках да излизам с приятелки с деца. Много грозно и глупаво от моя страна, много! Сега аз съм от другата страна и виждам как приятелки без деца странят от мен или пък едни от “най-близките” ни семейства без деца не се обаждат вече… Ами тъпо е. Опитвам се да ги разбера, защото и аз съм била така, но нито бременните са ми били виновни, че аз не съм, нито сега аз съм виновна, че аз съм бременна, а те не.
Приемете и заобичайте себе си и тялото си, дори и с проблемите му. Четете книги, редете пъзели, идва пролет - разхождайте се. Знам, че винаги е по-лесно да се каже, но не е трудно и да се постигне. На всяка една от вас ще се случи рано или късно. В очакван или не момент.

Благодаря ти! Определено ме карара да се чувствам по добре и да не се чувствам и без това като отвратителен човек. Направо страхотно да изпляскаш точно това в тази тема.
Понякога е хубаво да не забравяме от къде сме тръгнали, нали?

# 154
Лютиче, айде по-кротко! Много сте неблагодарни, знаете ли. Идва човек да даде съвет - лош е!!! Идва човек да ви каже нещо добро и да се опита да ви даде кураж, пак е лош. Сериозно ли?!!?
Написах ви нещо, като човек, който е минал по този път, ама явно не вникваш в написаното! Да, грозно е било от МОЯ страна да се чувствам така, разбирай го както искаш!!!
И точно ‘щото не съм забравила откъде съм тръгнала ви ги пиша тези неща. Всеки път се заричам, че повече и дума няма да обеля тук. Самосъжалявайте се колкото искате!

# 155
  • София
Лютиче, не е към теб написано от Литъл, но предполагам че се припознаваш в него. Да, грозно е, защото този човек бременен отсреща не заслужава такова отношение. Но, всички сме минали през това, аз също посещавам психолог и ми помага да преодолея тези моменти, макар че знам че зряло подхождам и не ми личи, вътрешно го изпитвам и е ок. Имахме съформука преди години от същата тема която беше смъртно обидена че я поканили на кръщене! Как не ги било срам, те двойка с репродуктивни проблеми на кръщене ги канят. Ей до такива крайности сме стигали.

# 156
Аха, и понеже си минала по този път и вече си от другата страна и имаш право да раздаваш квалификации за нечие поведение?
Това е група за подкрепа, а не да се сочим с пръст кой е по-завистлив, кой е по-нещастен и кой се държи най-грозно.

# 157
Ама къде видя ти квалификации за твоето поведение?!? Ти си се разпозна в него! Аз заявявам, че АЗ за СЕБЕ СИ съм осъзнала, че е грозно!!! Пак ти казвам, ти си го приемай и тълкувай, както искаш. Simple Smile Аман
Дадох ви съвет - който иска да го прочете.
Някой може да се чувства свободен да ми покаже къде и кого посочих с пръст, че да добия пледстава и аз все пак.

# 158
Лютиче, успокой се. Според мен го прие много навътре. Съветът беше съвсем добронамерен, като човек минал през това и човек, който и бил и от двете страни. С две гледни точки. Сигурно съм,че не е искала да обиди никого, а да ни предпази.
Всички (почти) сме страна ли от бременни в даден момент и сме изпитали онова гадно чувство. Което и хем разбиреамо, хем е хубаво да поработим върху това.
Прочети пак написаното и се успокой. Ще видиш,че няма нищо лошо 💜

Иначе и аз много съм се депресирала тези дни и то от войната. Само че аз работя с медии и няма как да не чета, уви Sad
Дори това с бебето ми остана в един ъгъл на главата и се чудя вече - е ли моментът за бебе?

бъдете здрави и се пазете ❤

# 159
Доста от момичетата в темата са споделяли за същите чувства и емоции сорямо бременните си приятелки, спрямо себе си и като цяло по темата. Мисля, че също доста от тях ще се припознаят в твоя коментар и ми се струва крайно нетактично от твоя страна да го напишеш толкова грубо.
Може би следващия път си съобрази подбора на думите.
Нито можем да си контролираме мислите, нито емоциите и чувствата, нито пък някой може да ни държи сметка с кого да общуваме и защо.

# 160
  • София
Ами Лютиче, тя не казва че твоето е грозно, а че нейното поведение е грозно. Така че не знам къде прочете и разбра отношение към някой друг тук. Ще забременееш и ти, сигурна съм, убедена съм, и ще се радвам да си направиш равносметката някой ден тук.

# 161
Няма да споря повече. Излишно е. Най-лесно е да кажеш, че е грубо и подборът на думи не бил правилен. Не смятам така, явно и другите не смятат така. Както и да е, тема не е за това Simple Smile
Радвам се, че има момичета, които разбират какво съм искала да кажа.

# 162
Ами Лютиче, тя не казва че твоето е грозно, а че нейното поведение е грозно. Така че не знам къде прочете и разбра отношение към някой друг тук. Ще забременееш и ти, сигурна съм, убедена съм, и ще се радвам да си направиш равносметката някой ден тук.

Айде сега... Като опишеш поведението и чувствата на маса хора и като сложиш АЗ и МОЕТО, определено не говориш само за себе си. Ама всеки да си го интерпретира, както иска.
Момичетата споделят как се чувстват и колко им е зле и после им се набиват канчетата по индиректен начин.

# 163
Групата е за взаимопомощ и съпричастност, но не мисля, че съветът на little.madness е била нещо по-различно! Тъкмо напротив - за мен нейният коментар е много по-пълен, та дори и мъдър заради опита, споделен в него. И съм абсолютно съгласна - не ни прави лоши хора фактът, че завиждаме, а отношението към хората, на които завиждаме, ако позволим то да се промени. За протокола - аз изпитвам същите чувства към бременни близки.

# 164
Доста от момичетата в темата са споделяли за същите чувства и емоции сорямо бременните си приятелки, спрямо себе си и като цяло по темата. Мисля, че също доста от тях ще се припознаят в твоя коментар и ми се струва крайно нетактично от твоя страна да го напишеш толкова грубо.
Може би следващия път си съобрази подбора на думите.
Нито можем да си контролираме мислите, нито емоциите и чувствата, нито пък някой може да ни държи сметка с кого да общуваме и защо.

Ти си единственият човек ,който може да контролира своите мисли ,емоции и чувства.

Общи условия

Активация на акаунт