В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 075
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Оххх бе момичетааа, какви са пак тия дискусии дето са се завихрили тука  Grinning Аз няма да задълбавам в тях, само ще кажа, че като цяло постът на литълчето ми хареса и ми прозвуча позитивно, но...и аз си помислих, че когато вече си от другата страна е лесно да го кажеш и...като че ли малко не му беше мястото тук. Но пък завършекът беше супер Simple Smile

Аз се разписвам с тежък и болезнен цикъл от днес. Честно казано, по-добре, че не се е получило баш след ковида. Чудя се 1 месец достатъчен ли е за възстановявне и дали можем да си подновим опитите от следващия.

# 196
Естествено, че може, затова е хубаво да се ходи при такива дето специализират в това Simple Smile

И обясняват! При първата ми инсеминация имах два фоликула, единият се беше спукал, на другия трябваше да му дам малко зор след инсеминацията. На другия ден след инсе-то ме викна лекарката да види дали се е спукал и какво се случва с него. Само че не ме прегледа моята си лекарка, а специализантка, която са я прикрепили към моята лекарка. В началото имах малко резерви, но това се оказа едно от най-полезните неща, които научих, както и един много ценен контакт. Отидох при нея много рано, тя беше нощна смяна преди това, та малко преди да си тръгне нямаше никаква работа, явно й беше и скучно и докато ме преглеждаше, ми обясняваше по монитора на ехографа какво вижда, какво означава и как се случват нещата. Тогава разбрах за жълтото тяло и въпросната течност, даже ми показа второто. После ми показа и какво са антрални фоликули, до тогава не знаех, брои ги, каза, че са супер. Обясни ми за размерите на лигавицата на матката, за стандартите. Въобще, беше страхотно, истинска лекция на достъпен език. След това ми даде и телефона си, ако има нещо. Наложи се две инсеминации по-късно да й звъня, защото моята лекарка беше в отпуска и не исках да я притеснявам. Пак толкова подробно ми обясни нещата, успокои ме, на разбираем език разказа какво се случва и какво защо се прави.

Може би след първата ми инсеминация за първи път осъзнах колко е важно човек да има доверие в лекаря си. Аз бях от онези хора, които ровят по форуми, четат книги на английски, изследвания и тн. Вече спрях, просто защото имам пълно доверие на тези две жени.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 18:05 от stonefaced

# 197
Ликорне, знаеш ли защо го написах. Започнах да пиша в темата Декември 2020 и на третия месец опити, много добре се спомням как написах пост колко зле се чувствам, че около мен всички са бременни и забременяват и аз леко им завиждам и не искам да говоря с тях. И след мен се включи една потребителка, на коята тогава се обидих, както Лютичето на мен. Беше ме посъветвала да поработя над себе си и мислите си, да си намеря занимание и ако трябва и специалист да потърся, за да променя начина си на мислете. Е, много се жегнах, ама много. Обаче точно месец по-късно реших, че има правота и осъзнах, че само аз мога да контролирам мислите и емоциите си и никой друг! Защото според мен само когато човек приеме себе си и обикне живота, който живее, със или без деца, е точно тогава започват да му се случват хубавите неща. Отстрани винаги е по-лесно, но точно затова си позволих да го дам този съвет, защото не съм била отстрани. Поварвайте ми главоболията не свършват с положителния тест. Аз например карам бременност, която ме отказа на 100% да помисля за втора през живота си. На никой тук не мисля лошото. Пожелавам на всяка една от вас да е от другата страна и да ѝ е леко!

# 198
Литъл , да знаеш … и аз така си виках след първото раждане , ама е на , 3 родих 😄
 Та и това ще мине като всичко друго …
Притесненията наистина не свършват с положителния тест , но най-големите започват след раждането … Та , момичета , не е лесно да си жена и майка 👶 С третата Б + още фактори ,косата ми се прошари за нула време /на 33/ …
Бъдете силни и успех !

# 199
Ех, момичета, тъкмо се включих в темата и май пак ще трябва само да я чета. Днес съвсем случайно, покрай други изследвания реших да си пусна и Ковид антитела е оказаха се 407 при граница 0-33 . В резултат ТСХ ми е скочило на 6, въпреки че пия Еутирокс. Така че този месец замразяваме опитите. Правихме 1-2 , но беше преди овулация, т.е. тя тепърва предстои, но не ми се рискува. Някой с идея колко време след Ковид е добре да се изчака с опитите? Предполагам, че един месец вече е минал щом имам антитела. А и сега се сещам, че януари имах едни болежки в рамото, дето ги отдавах на настинка,, както и високо кръвно в продължение на седмица и явно е било това.

# 200
  • София
Изкарахме Ковид януари, съвпадна точно с М, АГто каза, че няма проблем и да си действаме.

# 201
Овулация е имало , АГ- то ми показа и течността и жълтото тяло( гледах , мигах и кимах с разбиране монитора ) 😃 , също така огледа и яйчниците ( първо с тях стартирахме )  . Като заключение каза , че е била преди един - два дни от левият яйчник и следващият път ще започнем следенето от 12-тият ден . Тази овулация беше без болка и течение , но интересното беше че един два дни след половият контакт получих леко зацапване и си казах айде пак нов проблем( никога съм нямала зацапвания , кървене извън менструалните дни )  и звъннах на АГ-то , като коментар заключи че може да е от хистерото още да се чисти ( това беше първият цикъл след него ) , а тук в групите четох че понякога се получава и по време на овулация 🧐 ще го заследя следващият път 😉

# 202
Здравейте , момичета 🌷
Днес бях на фоликулометрия и хоп овулацията минала 😂.
В пълен шах останхме и яз и АГ-то😄 , като се има предвид , че винаги ми е била на 18,19 ден . Като заключение , че след аборт , раждания се случват промени  но интересното е ,че миналите два месеца я усетих ( и то с болка ) , а този месец нищо .
Бах подготвила и себе си и мъжа за маратон 😃😃😃 , но ще е следващият месец .
ПС
Ядосах се , но после си казах .... нищо не мога да променя . Имахме сексуален контакт на 8- мият ден дано нещо се е закачило 😎

Jasmin, днес и аз бях на фоликулометрия, ден 16-ти ми е от цикъл 30-40 дена (средно 34).
Очаквах О да е след около 4 дена и тъкмо да се хванем почивните дни на маратон, а най-голямото срамежливо фоликулче е едва 11мм.
На 9-ти пак ще ходя да видя ще го бъде ли този месец или не. Стискайте палци!

# 203

Много хубаво заглавие, та реших да мина да ви поздравя!!!
Моят вече голям юнак ме рита здраво всеки ден. Аз минавам със син прашец и желая на всички , които са видели || да им е леко, а на тези, които ги очакват, да е скоро! 💙💙💙

# 204
  • София
Минавам под синият прашец!

Честит празник!

Аз днес нещо не мога да се събудя, страшно много ми се спи!

Вчера близка приятелка ме зарадва, че е бременна. Опитват от близо 4 години, без здравословни проблеми и при двамата просто не се получваха нещата. И сега един единствен опит, даже не се е и надявала и чудото станало!

# 205
Честит празник! Бъдете здрави, усмихнати и скоро всички (които не са) - бременни! Да бъде!

Shu34 много сладък младеж ще си имате! Лека бременност и нека всичко мине по най-добрия начин.

Fayona, може просто да имаш късна овулация този месец...но на мен 9.03 ми се вижда късно за следващ преглед. Ако фоликулът расте с 1-2 мм на ден, то тогава може след 4 дни-5 дни да е над 20 и реално като идеш на преглед, да е минала овулацията. Може да си пробвате преди прегледа за всеки случай.

stonefaceced,съгласна съм, че доверието към лекаря е много важно! Ако поставяме думите му под въпрос, ако не следваме указанията, просто няма смисъл. Това е в техния ресор, трябв да се вслушваме, все пак и техният имидж и успех зависи от нашата бременност, те 100% искат на нас да ни се получи, не само заради човешкия фактор. Пожелавам ти много позитивна енергия, докато чакаш за важните стъпки. Успяваш ли да си починеш емоционално?

Jasmin, вие все пак сте правили секс преди овулацията, така че има шанс да е станало. Стискам ти много палци!

# 206
so close, емоционално не, но физически да. Много ми е хубаво без да се подувам от прогестероновите препарати. Но емоционална почивка няма. Даже преди малко една близка ми вдигна кръвното по темата. Няма да задълбавам, де, но изключително ме дразнят хора тип експерти по всичко. Поне ще имам материал за разговор с психолога ми другата седмица 😂

# 207
Честит празник, момичета!
Понеже от време на време се говори за психолози, може ли някой да даде препоръка за София?

# 208
Здравейте, имам нужда от вашите мнения. Днес тестът за овулация е категорично положителен (според мен), но тези тестове са с изтекъл срок на годност (31.01.2021), въпреки това тестовете вчера и последните два дни си бяха отрицателни.

Според фармацевтката - това е просто маркетингов трик. Според вас мога ли да му се доверя? (Не че от това зависи дали ще правим секс или не 😂), просто ми е интересно дали имате подобен опит.

Честит празник! 🇧🇬

# 209
  • Ст Загора
Кое е маркетингов трик? Тестовете за О ли? Аз забременях посещения път благодарение на тях.
А за фоликулометрията колко се дава?
Да фоликурометрията е най - точна кога е О

Общи условия

Активация на акаунт