Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 801
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, нова съм в тази тема. Направих изследвания за Тромбофилия след мисед в 8г.с. Според моят АГ, която се води специалист по рискови бременности и принципно ѝ имам голямо доверие, нямам рискови мутации, но след доста изчетено тук и из интернет, започнах да се съмнявам. Сега отново съм бременна в 7г.с. и до момента всичко е наред. Хомоцистеин и вит. Б9 и Б12 са в норма. Пия 3х1 метафолиева и утрогестан 3х2. Моля за мнение относно резултатите и при какъв лекар да потърся второ мнение докато е време.

# 481
И аз съм с тези мутации като са хетерозиготни и съм на терапия от както разбрах, че съм бременна, без да съм имала до момента аборт.

# 482
  • Варна
Здравейте, нова съм в тази тема. Направих изследвания за Тромбофилия след мисед в 8г.с. Според моят АГ, която се води специалист по рискови бременности и принципно ѝ имам голямо доверие, нямам рискови мутации, но след доста изчетено тук и из интернет, започнах да се съмнявам. Сега отново съм бременна в 7г.с. и до момента всичко е наред. Хомоцистеин и вит. Б9 и Б12 са в норма. Пия 3х1 метафолиева и утрогестан 3х2. Моля за мнение относно резултатите и при какъв лекар да потърся второ мнение докато е време.
Аз имам Хетерозиготен на Pai 4G/5G  и си бия фраксипарин 0,4 и отделно пия и Натаспин.
Имам един спонтанен преди 4 години в 7 г.с и тогава ми препоръчаха да направя изследванията. Сега моята АГ ми препоръча да съм на терапия и вече съм в края на 17 г.с, като терапията я започнах веднага след като разбрах, че съм бременна.
Може да потърсиш второ мнение за твое успокоение. Лека бременност ти желая!

# 483
Здраввйте..след 1 мисед и 1 биохомична си направих изследвания и резултата е това   На края на месеца съм на преглед при АГ, но до какво ви е вашето мнение?

# 484
  • София
Възможно е мутациите да са причина за миседа, при следваща бременност е добре да сте на терапия от деня на + тест.

На първа страница на темата има подробна информация.

# 485
За мутацията PAI-1 горе-долу разбрах, но за ACE I/D има по-оскъдна информация..а за комбинацията избщо не намерих

# 486
Аз съм с AC/ID и MTHFR и предположението на лекарите е,че това е най-вероятната причина за мисед-а. Терапията ми е аспирин протект между 15 и 25 ден от цикъла преди + тест и след + тест да започна веднага  Клексан 0.4 през ден. Колко трудно е да се намери Клексан в Бургас?

# 487
Аз пак да попитам нещо за инжекциите.
Защо Не трябва да се изкарва въздуха? На мен ми се струва прекалено много и го изкарвах (не че е важно на мен как ми се струва де хаха), като може би оставям много мъничко, защото внимавам да не излезне течността, но днес изкарах съвсееем малко въздух и сложих инжекцията, беше много по-гадно… усетих как влиза въздуха, след това имах леко втвърдяване на мястото и още ме боли в тази област, а когато извадих инжекцията тръгнаха и няколко капки кръв (преди без въздуха не течеше).
Та общо взето исках да попитам защо всъщност трябва да се вкарва въздуха и може ли да си го изкарвам предварително или не е правилно 🙄

# 488
Здравейте,

С мутация PAI 4G/4G и MTHFR 677, както и ACE D/D.
Имам две успешни бременности, с деца, родени на термин, без усложнения. Не съм била на терапия досега. В момента съм 23та седмица, отново без терапия, след консултация с д-р Тончев.
Кръвотокът ми е ок.
д-димер 170 (0-200),
аПТТ 33.2 (27-42),
фибриноген 2.33 (1.8-4.5),
протромбиново време в секунди 18.20 (11-18) и
протромбиново време 53.1 (70-130).

В колебание съм дали да си направя още една консултация в Паскалева или Станева, че все пак ми е притеснено.

# 489
  • София
Балончето въздух не се изкарва, поставено е нарочно, за да може да избутва цялото активно вещество от спринцовката. Пише го и в листовката.

Аз пак да попитам нещо за инжекциите.
Защо Не трябва да се изкарва въздуха? На мен ми се струва прекалено много и го изкарвах (не че е важно на мен как ми се струва де хаха), като може би оставям много мъничко, защото внимавам да не излезне течността, но днес изкарах съвсееем малко въздух и сложих инжекцията, беше много по-гадно… усетих как влиза въздуха, след това имах леко втвърдяване на мястото и още ме боли в тази област, а когато извадих инжекцията тръгнаха и няколко капки кръв (преди без въздуха не течеше).
Та общо взето исках да попитам защо всъщност трябва да се вкарва въздуха и може ли да си го изкарвам предварително или не е правилно 🙄

# 490
Darling  почукай спринцовката така, че балончето да дойде над течността и просто инжектирай до там. Аз също 2-3 пъти махах въздуха и много повече ме болеше инжектирането. И да вкараш въздуха няма да има проблем.

# 491
Здравейте,

Планирам да си пусна тест за тромбофилия по собствена инциатива - причината е, че има доста случаи на тромбози и инсулти в рода ми. Така ще се чувствам по-спокойна, в момента съм бременна в 10 седмица, първа бременност.

Имате ли препоръка за избор на лаборатория за разширения пакет на това изследване във Варна?

Виждам варианти за разширен пакет в Лина, Лаборекспрес и Кандиларов. Лабораторията в Св. Марина предлага само базов пакет и поради не голямата разлика в цената съм се насочила директно към разширения.

# 492
Кръвните ви са ок. Но пък никога не се знае кога ще се прояви мутацията.  Но пък може да ви предпишат нещо продфилактично - Аспирин/натаспин поне. Ако все пак решите, препоръчвам Паскалева пред Станева, макар да има голям риск и тя да каже че няма нужда от терапия, но не съм сигурна..
Здравейте,

С мутация PAI 4G/4G и MTHFR 677, както и ACE D/D.
Имам две успешни бременности, с деца, родени на термин, без усложнения. Не съм била на терапия досега. В момента съм 23та седмица, отново без терапия, след консултация с д-р Тончев.
Кръвотокът ми е ок.
д-димер 170 (0-200),
аПТТ 33.2 (27-42),
фибриноген 2.33 (1.8-4.5),
протромбиново време в секунди 18.20 (11-18) и
протромбиново време 53.1 (70-130).

В колебание съм дали да си направя още една консултация в Паскалева или Станева, че все пак ми е притеснено.

# 493
  • Пловдив
Послушайте генетика, имате високорискова мутация, преди 11г може мутацията да не се е проявила, но сега да дава отражение. Намерете си АГ рискова бременност с опит в проследяване на бременни с тромбофилия. Премерете нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми.

На първа страница на темата има подробна информация.

Успех!

Днес на прегледа пак го питах гинеколога, да включвам ли хепарин. Той се зачуди, казва: може, ама се опасявам да не кръвнеш. След 10 дни ме вика пак и тогава ще каже дали да включвам хепарин.

И тъкмо излязох от прегледа, вкъщи сраврних снимките от ехографа - преди 11 дни съм била 7 седмица и 1 ден, а сега 8 седмица и 2 дни. Това нормално ли е? Притеснявам се, защото не успявам да се свържа по телефона с доктора?

Хора, помагайте със съвет на какъв лекар да отида, на хематолог ли? Как може да се види наистина имам ли тромбофилия, или само генетична предразположеност? Sad

# 494
Здравейте. Днес бях на преглед при док след аборт. Назначи терапия за придобита тромбофилия Лупус антигоагулат Клексан или Фракси. Попитах в аптеката до нас нямат от нова година. Ще е хубаво да имам под ръка при плюс тест. Помагайте къде мога да оркрия😭.

Общи условия

Активация на акаунт