Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 60

• 50 051
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Масово банките не дават потребителски и ипотека заедно, не е никаква предпочитана опция. Като купувахме преди две години май само Райфайзен и ДСК ни казаха, че може, всички останали категорично отказаха.

Marypop, не вярвам някой да се надява кредитът му да се обезцени. Левът е с фиксиран курс към еврото, не може да варира много, влизането в еврозоната няма да го обезцени.

# 226
А какво ще става с райфайзен банк? Иначе знам че уникредит, bnp paribas и дск са доста пострадали от войната.

# 227
А какво ще става с райфайзен банк? Иначе знам че уникредит, bnp paribas и дск са доста пострадали от войната.
Как са пострадали? Не се заяждам, наистина питам. Освен за Райфайзен не съм прочела за други, кредитът ми е в Дск и нищо не се е случило, а имам и приятели, които работят там и всичко си е ок

# 228
Не значи че ще се отрази на кредитополучателите.
Но имат големи експозиции към Руски бизнеси и физически лица или свързани с тях такива. Акциите им се сринаха с 30-50%.

# 229
И аз само за Райфайзенбанк четох..за другите нищо не съм срещала Rolling Eyes

# 230
След като се провали сделката да си купя имот, реших да купя на зелено. В Манастирски ливади ми се струва много изгодно, в сравнение с други райони на София. Така ли е наистина и ако е така какво обяснение има?

# 231
Ужасен квартал. От пет години работя там. Скъпи магазини и услуги, тесни, еднопосочни улици (където ги има), липса на зеленина и тн.
Бих живяла в него само, ако ми подарят жилище във Флора парк или Бокар Joy

# 232
Разходи се до там и обяснението ще те намери само.

# 233
Благодаря за мненията. Хм, пак изпадам в размисъл. Приемам с благодарност съвети всякакви за покупка на зелено.

# 234
  • Бургас
Включих се на зелено в сградата на "Булстрой" в "Дървеница".
http://www.bulstroygroup.com/bg/sales/16/109.html
Това е втората ми инвестиция при тях. Първата е в сграда, срещуположна на тази. Харесва ми строителството, районът също. Става и за живеене, и за даване под наем.

# 235
Ужасен квартал. От пет години работя там. Скъпи магазини и услуги, тесни, еднопосочни улици (където ги има), липса на зеленина и тн.
Бих живяла в него само, ако ми подарят жилище във Флора парк или Бокар Joy
Както всеки квартал и там има по-добри и по-лоши микролокации. Да, трудно е да се сравни с някои от скъпите квартали, но спрямо много квартали на София това място е по-добро за живеене.

# 236
Има един по-изгоден квартал от Манли и той е Малинова Долина Grinning. Но иначе ако толкова държиш, СГ е много по-добра опция от Манли и цените са подобни.

# 237
Не ви ли е страх на зелено в текущата ситуация?

# 238
  • Бургас
Винаги има риск на зелено. Но правиш всичко  възможно да го сведеш до минимум.

# 239
Ние също сме купували на зелено, съответно е имало риск. Но бяхме готови и за лош обрат, защото схемата за плащане беше добра - 25% при подписване на предварителен договор, останалото при Акт 16. Дори и да се беше случило нещо, щяхме да изгорим с около 30 000 лева. Не че е малко, но строителят беше с добра история. Сега ситуацията ми се вижда доста притеснителна. Цените скачат, няма строителни материали. Знам ли...

Общи условия

Активация на акаунт