Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 541
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Комарникът е последен, щората остава между него и дограмата, нямаше да го коментирам иначе.При нас се отварят френските в средата и само плисе, на две части, което се събира в средата, беше вариант.

# 406
  • Велико Търново
ДХ3, за първи път ми харесва как изглежда този цвят дограма!

# 407
Благодаря, skk, отвън е “златен дъб” вътре е бяла.Така купихме къщата. В интерес на истината стои хубаво с цвета на фасадата, зеленината наоколо.

# 408
  • при него
ПКрасимира, в този вариант при Вас, се сваля външната щора, монтира се ролетен комарник на отваряемото крило, след което от двете страни и евентуално отгоре се монтира алуминиева кутия 20/40 мм, за да изнесе щората пред комарника. Ако щората е с ръчно управление, трябва да се смени и пружината, през която минава ширита, ако е с мотор няма проблем. Зависи, колко е дълбок отгоре трегера, тъй като самата щора ще се изнесе с около 4 см по-напред и когато вали дъжд, водата ще влиза между щората и прозореца (ако трегера е плитък).

Допълвам, да, иначе може като при ДХ3, с комарник плисе, но цената е доста сериозна, вероятно около 300-400 лева.

# 409
Привет, някой да е боядисвал или да е сменял фолио на ПВЦ дограма? Тъкмо правим ново жилище и си идва с ПВЦ дограма в тъмно дървесно. Проблема ми е, че заради интериора ще стои по-добре черна дограма и се чудя да я сменяме ли или да намерим вариант да променим цвета някак.

# 410
Това ще е голвма играчка.По-скоро ako може да се боядиса някак…

# 411
  • София
Привет, някой да е боядисвал или да е сменял фолио на ПВЦ дограма? Тъкмо правим ново жилище и си идва с ПВЦ дограма в тъмно дървесно. Проблема ми е, че заради интериора ще стои по-добре черна дограма и се чудя да я сменяме ли или да намерим вариант да променим цвета някак.

Аз лично не съм, но колега е боядисвал профилите на дограмата си и обясняваше, че първо трябва да се напръскат с грунт-пластификатор, после със спрей автомобилна боя за пвц.

# 412

Аз лично не съм, но колега е боядисвал профилите на дограмата си и обясняваше, че първо трябва да се напръскат с грунт-пластификатор, после със спрей автомобилна боя за пвц.
и,ако не си боядисвал преди това,или пък не те бива в тия работи- цялата дограма ще е на оттечки с тоя автомобилен спрей

# 413

и,ако не си боядисвал преди това,или пък не те бива в тия работи- цялата дограма ще е на оттечки с тоя автомобилен спрей

Имаме фирма за ремонта, то ние конкретно сме боси в такива начинания, евентуално мога да питам те какво могат да направят. Благодаря за информацията, предполагам, че може и да се получи, дано само да е издръжливо. Във времето се чудя дали ще изкара основно, или ще е по-добре да сменим дограмата... Притеснява ме идеята да направим сега големия ремонт и след 3-4-5 години да трябва да сменям дограмата, която сме боядисали.

# 414
Освен да я свалите и да я занесете да я боядисат професионално някъде след предварителна уговорка, че могат да го направят. Ако е нова и качествена, ще е по-евтино от нова дограма с повишените цени сега и пак няма да излезе без пари... На място ако може някой професионален бояджия да я напръска, но обикновени майстори с обикновени бои без втвърдители да нагърбите с тази задача за мен ще е пари на вятъра.

# 415
Освен да я свалите и да я занесете да я боядисат професионално някъде след предварителна уговорка, че могат да го направят. Ако е нова и качествена, ще е по-евтино от нова дограма с повишените цени сега и пак няма да излезе без пари...

Не мисля, че е от най-добрите - KMG е, не изглежда зле, но не мисля, че марката е супер престижна.

# 416
А сигурни ли сте, че няма как да скриете голяма част от дограмата и да си спестите мъки?Наммен чак невъзможно ми звучи цялата операция.

# 417
А сигурни ли сте, че няма как да скриете голяма част от дограмата и да си спестите мъки?Наммен чак невъзможно ми звучи цялата операция.

Няма как, голямо е жилището и има доста прозорци, сложно е да, просто искам да вземем най-разумното решение в момента, така че да не правим ремонти пак скоро.

А да използвам, че пишат много хора тук - писах и в темата за банята, но питането ми е за магазина/сайта по-конкретно.

Някой да е поръчвал мебели или подобни от etsy? Харесахме мивка за банята, която в България започва от 700лв като цена и дори не е точно това, което искаме, а тази по-долу е много близо до идеята ни. Има добри отзиви продавача, доставката е 30 евро от Естония, което ми се струва разумно.
Ще се радвам на мнения, ако някой е имал или има подобна да знаем за какво да внимаваме.

https://www.etsy.com/listing/689908008/riverstone-sink?click_key … c&ref=hp_rv-3

# 418
  • Велико Търново
Това е голяма и скъпа играчка, според мен! Ако дограмата е с хубав стъкло пакет и добър профил си я оставете каквато е, на фона на акробатичното изпълнение за смяна на цвета ще е нищо.
Ако дограмата е кофти - направо я сменяйте. На сегашните цени на всичко, за смяната на един цвят, на нещо което вероятно ще можете да скриете с перде /щора или подобие, не мисля че си заслужава.
Ако имате намерение да живеете без нищо по стъклата, тогава да!
Аз бях така, отричах всички завеси, щори и перденца. Но дори и минималист, като мен, осъзнах нуждата от текстил по стъклата Simple Smile

# 419
Освен да я свалите и да я занесете да я боядисат професионално някъде след предварителна уговорка, че могат да го направят. Ако е нова и качествена, ще е по-евтино от нова дограма с повишените цени сега и пак няма да излезе без пари...

Не мисля, че е от най-добрите - KMG е, не изглежда зле, но не мисля, че марката е супер престижна.

Преди няколко години направих грешката да сложа любимия ми тогава цвят за дограма - златен дъб, само че не ми хрумна да я оставим вътре бяла, защото и подовете бяха естествен паркет и си мислех, че чудесно ще пасне. На всички прозорци имах тънко перде и завеси и тая пуста дограма прозираше с тъмния си цвят отдолу през тънкото перде. Много я мразех до последно.
По-евтините тъмни профили обикновено вървят в комплект с тънка армировка и лятото се деформират доста от високи температури (привличат слънцето и се загряват повече). В резултат на нас ни сменяха дограма 2 пъти гаранционно (зимата на -10 градуса) и после ми писна, а проблемът не изчезна. Останах с огънати профили, от които вее (нашата дограма беше среден клас).

Преценете дали строителството е добро и заслужава ли си инвестиция в по-скъпа дограма, например добре ли е изолирана сградата като цяло, за да сложите троен стъклопакет, например и инвестира ли ви се в това.

Ако искате подмяната да излезе по-евтина и да не променяте енерго ефективността на стъклопакетите и дограмата като цяло, може да ползвате стъклопакетите като договорите това с фирмата изработваща новата дограма (идват и си взимат размери на стъклопакетите)! Ще я изработят, доставят и ще монтират старите стъклопакети. Абсолютно възможно и осъществимо начинание. Така или иначе повечето не ги произвеждат, а ги поръчват на друго място.

Общи условия

Активация на акаунт