Револют

• 111 627
  • 1 039
  •   2
Отговори
# 960
Пробвай да сложиш картата в Wallet и да избереш зареждане с Apple/Google Pay, не директно с картата.
Преди това бих проверила дали са актуализирани и двете приложения. Някакъв моментен бъг ми се струва, но пък казваш, че се повтаря...  
Може да изтриеш картата от Револют и пак да я добавиш.

# 961
Пробвай да сложиш картата в Wallet и да избереш зареждане с Apple/Google Pay, не директно с картата.
Преди това бих проверила дали са актуализирани и двете приложения. Някакъв моментен бъг ми се струва, но пък казваш, че се повтаря...  
Може да изтриеш картата от Револют и пак да я добавиш.
Добавих я в Google wallet, но пак ме насочи да потвърдя през приложението на Фибанк.
На съпруга ми,пак картова сметка във Фибанк изобщо не го насочва към приложението за потвърждение.

Този сутрин пробвах ( преди и след да я добавя в портфейла) три пъти,прие и трите захранвания.

Снощи от Револют съпорт ( не разбрах бот или човек ) ми казаха,че проблемът идва в 3Д кода. Въпреки,че е подписан документа.
Т.е. да говоря с банката.
И аз подозирах,че е някакъв бъг.
Ако пак се повтори,ще говоря по телефона със спорта им.

На място ,в различни клонове на Фибанк попадам на противоречива информация по различни въпроси ( сметки,такси ) ,затова гледам да отида подготвена и да знам какво да търся .
Благодаря за съветите, ще пиша ако има развитие,за да е от полза и на друг,ако се сблъска със същия проблем.

# 962
Нещо се обърках
Какво трябваше да потвърдиш през приложението като я добави в Wallet?
И защо пишеш за сметка и подписан документ?
Не зареждаш ли Револют с картата на ПИБ?

# 963
И аз това питам от началото. Защо не ползва Добавяне на пари от Револют, а с превод зарежда?

# 964
И аз нещо тотално се обърках. В уолета не ти иска парола.

Аз още нещо продължавам да не разбирам, защо хората продължават да зареждат револют с превод, а не с карта.

За сведение и аз съм с ПИБ.

# 965
И с wallet може да иска потвърждение на транзакцията в приложението на ПИБ. Не винаги, но се случва. Има лимит/брой транзакции, за които не искат потвърждение.

# 966
Това е добре да се знае Grinning

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 11:15 от cool_witch

# 967
И с wallet може да иска потвърждение на транзакцията в приложението на ПИБ. Не винаги, но се случва. Има лимит/брой транзакции, за които не искат потвърждение.
Това пък за първи път го чувам(без значение на банката) и не го вярвам. Добавянето на картата в Google Pay/Apple Wallet елиминира изискването от страна на банката да иска потвърждение на трансакциите.

# 968
И аз това питам от началото. Защо не ползва Добавяне на пари от Револют, а с превод зарежда?
Това и правя. Добавям пари от Револют. От картова сметка в ПИБ . Прехвърля ме към приложението на банката да потвърдя.
При съпруга ми не минава през това потвърждение.
Ако искате вярвайте.

# 969
Това пък за първи път го чувам(без значение на банката) и не го вярвам. Добавянето на картата в Google Pay/Apple Wallet елиминира изискването от страна на банката да иска потвърждение на трансакциите.

Това може да важи при плащане на физически ПОС. Ако се плаща в някое приложение със запазена карта в Google wallet, ПИБ искат потвърждение /не винаги/ на транзакцията в тяхното приложение. Би трябвало и другите банки да го правят..

# 970
Недейте да обобщавате така на едро, нито имаш лимит при който иска, нито пък е за всяка транзакция. В Уолета потвърждавате чрез лицево или ПИН( както сте си го настроили)
Както казах и аз съм на ПИБ и НЕ ми иска пароли да потвърждавам в приложението. Пазарувам само и основно онлайн.

От картова сметка в ПИБ - това какво трябва да значи?

Трябва да влезете в револют -> плюсчето добавяне на пари -> въвеждате сума -> натискате бутона за уолета и готово. Този ред ли следвате?

Скрит текст:

# 971
При мен всеки път,когато добавям пари в Револют ме препраща към  приложението на ПИБ да потвърдя. Винаги потвърждавам. В статуса на документа в ПИБ стои ,,Подписан,, т.е. потвърден.
Но понякога и то често напоследък транзакцията не се изпълнява и статуса в Револют е ,,Отхвърлена,,.
Според съпорта им,причината  е в банката и 3Д кода им за сигурност.

Сега се сещам,случи ми се е един път и и в Озон да не отчита плащане,пак по същия начин потвърдено.

Не знам как с други думи да обясня,за да е разбираемо  . Пиша го като информация за други хора,едва ли само на мен ще се случи.
За Амазон,примерно, независимо от коя карта плащам ,Револют или ПИБ не иска потвърждение. Също и на ПОС терминал,понякога само ПИН.

Да,същия ред следвам . Специално ги правихме едновременно със съпруга ми. Него не го препраща към приложението на банката,нито му иска потвърждение.

Картова сметка имам предвид сметка с дебитна карта.

Както и да е, достатъчно разводнихме темата и вероятно е досадно за повечето четящи. Явно не се случва често и ще търся причината. Ако я намеря,ще споделя.
Благодаря за съветите на всички!

# 972
Не, че не ти вярваме. Просто го беше написала неясно.
Например "статуса на документа в ПИБ стои ,,Подписан"". Няма статус на документ, когато зареждаш от картата. Има такъв, когато правиш превод.
Или "картова сметка в ПИБ" - за сметка говорим при превод, в Револют зареждаш от картата, с нейния номер. Да, зад картата стои сметка, но не зареждаш от сметката.
Затова е чуденето ни.
Не каза и какво значи "Добавих я в Google wallet, но пак ме насочи да потвърдя през приложението на Фибанк." Какво да потвърдиш - зареждането на парите, или че добавяш картата в Wallet.
Аз не съм с Андроид, но не вярвам да има разлика в приложението за различните ОС

Да потвърждаваш в приложението е нормално. Не е нормално да не иска потвърждение, ако зарежда повече от 100 лв. За малки суми се случва да е автоматично.

Така че не се дразни. И не е досадно, защото на някой може да е полезно да разбере кой изказ не се разбира правилно.

Колкото до потвърждението от банката, ако плащаш/зареждаш с Wallet - няма такова нещо при Apple Pay. Потвърждението е от телефона - с бутони, лицево разпознаване или код (както си си го настроил), в мига, в който заявиш плащане. Банката не играе.
За Google Pay не знам, но не ми се вярва.

# 973
А,аз не се дразня,за мен дискусията е полезна,но по- скоро би била досадна за тези,които не се сблъскват с това.
С карта добавям винаги.
Ето това излиза в приложението на ПИБ .
Всички тези опити са към Револют. Повечето неуспешни като краен резултат.

В Google wallet беше само Револютската карта. Сега добавих и тази от ПИБ ,няма проблем с добавянето.
След това пак в Револют добавих пари от карта в ПИБ  ,но пак ме пренасочи за потвърждение на захранването  от приложението на банката ( За портфейла си влизам с биометрични данни ,както обичайно,там няма проблем) .
Не знам дали сега стана ясно . Дори съпруга ми се учуди ,когато му показах през какви пътища ме прекарва.
При равни условия с него ( приложения,видове сметки и банка ),той изобщо не се налага да влиза и потвърждава от банката.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 12:58 от Трапезица

# 974
  • BG-DE
Последният път когато плащах покупка с виртуалната карта на Револют чрез Gpay ме прехвърли към приложението на Револют за да потвърдя транзакцията, така че явно Gpay не елиминира банката.

Общи условия

Активация на акаунт