Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Хи хи, и тая торта става.
ЧРД, от всичко хубаво, по-много да ти се стовари на главата Joy

Имам чуденка.
Оказа се, че яйцата дето са ми в хладилника - 2 по 10 са до 5 май.
Иначе като чукнах сега две си миришеха хубаво.
Аз развалени яйца как миришат не знам.
Да си ги изям ли?
То с тоя Великден ми изостанаха суровите. Ама и аз съм една, само като видя промоция и давай, давай...

# 556
Според мен нищо им няма.
Развалено яйце си личи и по аромат и по цвят🤣

# 557
Hurricane~, честит рожден ден! Здраве и любов ти желая най-вече, а всичко останало да можеш да си го купиш TadaChampagneParty Time

Елора, пробвай тия зелените ябълки Грени смит, другите са ми хем сладки, хем никакви... но тези дори мен ме изкушават от време на време. Е, изкуша се като ми се наврат в очите на промоция, купя три, пък ги търкалям докато третата вече я ям да не я хвърля Grinning Ама то толкова ми е на мен с плодовете. Такава ябълка се случва да изям и дюс, в повечето случаи не ме разяжда. Ягодите ако са много хубави, може да изям няколко... ако се случат да са пред мен, пък познайте как се случва като съм сама повечето време Grinning С черешите вече си ме знаят в най-близкия зеленчуков магазин и не ми се смеят много - купувам си нещо като 100 до 200 грама, първия път от смях май ги разсипа младежът Joy Да опитам там 1-2 пъти в сезона им, колкото да не изтърва и аз.
Яйцата ако се притесняваш си ги счупи едно по едно в отделна купичка преди да ги сложиш там каквото ще ги правиш. Ако са развалени, повярвай ми че няма как да пропуснеш миризмата, потресаваща е Grinning Но по принцип им няма нищо и повече време след срока им на годност. Колко са те 20 яйца за нас, а ти май и не живееше сама, тия дни ще ги изядете.

За нашето хранене че регулира броя и количествата с храната, си е вярно. Половинката ми не е при мен постоянно, когато си е там се храни по начин дето хич не го одобрявам... но когато дойде тук, до седмица-две спира да търси храна сутрин, понеже за обед и вечеря яде заедно с мен и каквото ям аз. Баща му го пита не е ли гладен така, нашия се хили и казва че даже преяжда на моменти че нашата храна му е много вкусна, определено не е останал гладен. А преди винаги търсеше да сложи поне нещо малко в уста още със ставането. Може там да е 1-2 бисквити или някакви гадни фуражи си купуваше че нали били полезни зърнените закуски... казала съм му че нищо не разбира от полезна храна Grinning Понаучи се де.

Аз друго пък да се похваля, че сума време ме търпяхте само да се оплаквам из темата Grinning Тегло още имам да чистя, обаче нали се оплаках че бях завъдила потресаващ целулит - набедих кортикостероидите за него, то няма от какво друго така от раз, аз толкова не съм имала дори като гонех 100 кила. Ами да ви кажа - оправи се и това. Имам си пак малко, ама то за малко аз и преди си го имах. Това чудо дето го видях наведнъж всичкото, сега го няма.
Нищо специално не съм правила за целта, кютам си както си знам - ям предимно режимни храни, гледам да извървя по няколко километра на ден минимум, дори вода се улавям че бива малко повече да пия.

# 558
Ми аз си чукнах и двете в една купа, нищо не миришеше и си ги опекох набързо в масло.
Тия дни ще ям повече яйца.
Ема ето на, утре в кауфланда ще има промоция. Ще ходя да взема, но тия са с предимство.
Ако не беше Великден, нямаше да стане така. Ама то пилета, то риба, то  телешко със зеленчуци и изостанаха.
Страшно телешко си правя впрочем.
Същото и с пилешко става.
Значи лук, карфиол, малко тиквичка, патладжан, чушки. Първо леко и замалко запържвам лука в масълце, после мятам всички зеленчуци и слагам малко гореща вода да се посварят. Почти веднага слагам каймата, че и тя трябва да се вари. Количеството вече го определяте в зависимост за колко магарета готвите. Та после сол, черен пипер, и чубрица. Бъркам си често. Минута преди изключване поръсвам с малко лют пипер и сладък. 20 секунди преди да го изключа поръсвам със замразен копър. Може и пресен, ама такъв имам. Слагам и парченца кашквал. Чакам там 22-30 секунди и изключвам. Изчаквам 10 минути да поизстине и да се разтопи кашквала.
Малиии, ако знаете колко е вкусно Grinning

И после ми казват, нашето хранене било еднообразно.
То щото хляб, боб, леща и ориз е много интересно.

Ако видя Грени Смит ще взема да опитам.

# 559
Зелена ябълка си е Грени смит, свежа и доста хрупкава, но поне на мен не ми е толкова "захарна", не знам как да го опиша по друг начин. Аз и затова я харесвам - другите ми стоят едни такива хлебни или пък по-водните са ми захарни, абе личи си че плодовете и сладкото не са моето Grinning
Ей на, днес някой си донесе на работа някаква огромна бонбониера, даже не разбрах по какъв повод, клиент беше, а днес минаха стотици, не ги заглеждах много. Ами не можа да ме поблазни това нещо, каниха ме, ръчкаха ме и се отказаха.

Между другото, купих си днес от кремообразната извара на Лидл една кофа. Капнах йод, че отдавна се бях заканила - остана си кафяв, 20 минути вече минаха. Крема сирене повече от един вид пробвах и стана мастилено лилаво, ще си карам с тая извара явно. Като ми продават нещо за сирене, не ща да ме хранят с нишесте.

# 560
Бившата ми свекърва доста кори домашни яйца ми пращаше. Та от нея съм се научила, ако ме съмняват яйцата: първи признак, по- леки са, ако с ръка не можеш да прецениш, топваш във вода, развалените не потъват. Второто е - чуквам всяко поотделно в порцеланова чаша. Ако се спука жълтъкът, изхвърлям, не рискувам. То си личи, когато са съмнителни, белтъкът не е жилав, жълтъкът е променен.

# 561
Момичета, благодаря ви за съветите. Имам алергия към ядки, морски дарове и много видове плодове. По принцип по плодове не си падам, тестено не обичам. Сладкото ми е проблем… а иначе обожавам конско месо, телешко или еленско с огромна салата.
Днес сутринта пих топла вода с лимон, сложих и една лъжица кафява захар, не се сдържах.. 🤦🏻♀🤷🏻♀

# 562
Hurricane, Честит рожден ден! Много здраве, щастие и положителни емоции!
Като заговорихте за яйца, да ви попитам правите ли си майонеза? Все се каня и после се отказвам, заради риска от салмонела.

# 563
Сурови яйца и аз не смея, дори и да са ми попаднали съвсем пресни домашни в ръчичките. Само ако знам че ще се изяде набързо - примерно салата с майонеза ама за семейно събиране дето всичко се омита на деня.
Има някакви варианти със сварени яйца май. А и най-класическите рецепти за майонеза са само с жълтъци, пък за салмонелата мисля че белтъкът беше рисков.
С аквафаба съм опитвала също, вместо яйцето се слага - това е течността от консерва с боб, нахут и разни от сорта.
Преди правех с прясно мляко и олио, особено овкусена с чесън ставаше много добре. Със зехтин не ми се получава обаче. Освен че зехтин в хладилника се втвърдява на хвърчила и такава майонеза не си представям да я държа там.
Сега си разбивам дресинг от зехтин и оцет плюс евентуално още неща в него - пак става емулсия, правя си малко и го употребявам същия ден. Утре ако пак ми трябва - пак ще си направя, в хладилника ако престои и вече не е смесена емулсия, трябва пак да го разбивам преди употреба.

# 564
Правя си чат пат. Скоро не съм, може би година.
Днес установих, че не мога да намеря пасаторът.
А имам риба тон, планирам салатка да правя скоро.

# 565

Ето я тортата. С какао е, няма шоколад 😬

# 566
Ауууу, а откъде е? Веган ли е?

# 567
Ураганче, честит рожден ден! Наздраве за един различен рожден ден и 2 различни торти! 😃

# 568
Ауууу, а откъде е? Веган ли е?
Домашна е. Най-добрата ми приятелка я направи, аз бях с видео да давам акъл 🤣
Има млечни продукти - крема сирене, маскарпоне и сметана.
100 гр крема сирене, 250 маскарпоне и 200 неподсладена сметана за цялата торта. Има и 2 яйца.
Бадемово брашно, малко бадемово мляко.
Какао 8 лъжици общо.
Най-големият проблем в нея е еритритола.
Но за 1 инцидентно ядене става.
Всъщност има рецепта в YouTube, ако някой иска ще пусна линк.

# 569
Забравих...вечерята беше печена скумрия и салата от марули и зелен лук. Нищо особено, не съм снимала. 😄

Общи условия

Активация на акаунт