WIZZ AIR - 41

• 42 724
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
Тези идиоти вече сериозно започнаха да ме ядосват.
Имахме резервация за полет 2-4 юни, Париж. 3 семейства. Получаваме мейли, че има промяна в датите. Сложили са ни - и отиване, и връщане, на 3-ти. Много ясно, че няма как да приемем тази промяна. Опциите в мейла са си стандартните - промяна на дати и възстановяване на Уиз кредит. Но като кликна върху някоя опция ме праща в сайта, където на 'подробности' имам само това:

(There is a change on your booking. We will inform you via e-mail soon. Please return back soon to see the changes.)
Та се чудя какво да правя, как да правя промени в този случай? Да не говорим, че нашият хотел няма свободни места за новите дати, а в околията цените са брутални.
Да ги чакам ли до понеделник, или да им звъня да променят те?
Същата работа и при нас, полет на 3. 07 от ПАРИЖ става за 4.07.Сменили са цялото си лятно разписание, което преди се разминаваше с това на  Ryanair. Сега дните им съвпадат, само имат 2 часа разлика полетите. Даже сега ако проверите, полет през лятото струва 299.99евро..Изчакайте да си оправят сайта и после ще приемаме, сменяме.. какво да се прави.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 10:39 от Zaedno Za Nashiqt Grad 662823

# 91
Здравейте. Ще летим само с ръчен багаж, но куфарчетата ни са 43см,а пише че може 40см. Доколкото помня обаче не ги мерят толко взискателно,но това беше отдавна. Та мисълта ми е някой летял ли е с 2-3см по - голям куфар (само на височина, Иначе другите см отговарят) и дали ще стане проблем. Не ми се плаща чекиран багаж за 3см,а и би било заяждане, но знам ли ги Grinning

Пс. Четох, че и назад е обсъждано и имам и мек сак, но пак дълъг 43см. Според вас кое е по добре да носим?

# 92
Сак! С куфар е рисковано, случвало се е да летим без никого да проверят, случвало се е всички куфарчета да отиват на клетката и съответно да плащат 30-40 евро отгоре. Когато е раница или сак, не мерят, освен ако видимо не е нещо огромно.

# 93
Със сигурност сак!  Преди 4-5 години Уиз бяха въвели за безплатен кабинен багаж големия ръчен багаж. Тогава си купих 4 големи раници....ползвам си ги и досега,но ги пълня наполовина, така че да могат да влизат в клетката, в случай на проверка. Няколко пъти се е случвало да ни проверят и не сме имали проблеми.

# 94
Със сигурност сак!  Преди 4-5 години Уиз бяха въвели за безплатен кабинен багаж големия ръчен багаж.
Ооо, повече години бяха. Свърши то. Това бяха години, в които никой не плащаше за чекиран багаж, всеки самолет пътуваше с празен корем, а горе над главите на хората, препълнено от куфари и раници. Всеки полет закъсняваше, нямаше място за всички ръчни багажи, та стюардесите трябваше да молят по-малките чанти и торби да се махат отгоре и да се слагат под седалките, за да има място само за куфарите горе. И затова въведоха такса и на големия ръчен багаж. Хем така малките чанти се слагат под седалката и се освобождава повече място за горе. Хем има и хора,  дето си взимат повече чекиран багаж

А относно фразата: случвало се е да летим без никого да проверят, отговарям с цитат от друга тема.
По повод редовния въпрос за размера на багажа, от Facebook група: *Внимавайте с ръчен багаж non-priority Ryan air, щателно провериха всички пътници на летище София за размерите и глобиха поне 10 на *
То и в трамвая се е случва често да не се качи контрола и никого да проверят, това не означава, че по дифолт трябва да сме си гратисчии. Нещо подобно е Wink

# 95
  • София
Здравейте. Ще летим само с ръчен багаж, но куфарчетата ни са 43см,а пише че може 40см. Доколкото помня обаче не ги мерят толко взискателно,но това беше отдавна. Та мисълта ми е някой летял ли е с 2-3см по - голям куфар (само на височина, Иначе другите см отговарят) и дали ще стане проблем. Не ми се плаща чекиран багаж за 3см,а и би било заяждане, но знам ли ги Grinning

Пс. Четох, че и назад е обсъждано и имам и мек сак, но пак дълъг 43см. Според вас кое е по добре да носим?
Основната цел на меренето в клетки на кабинния багаж, не е за да налагат такси, а да може да се събере в багажниците над седалките и те да могат да се затворят. Ако сте със сак, който надвишава размерите, ще се смести с натиск в багажника, но ако е твърд куфар, това няма как да се случи и да се затворят капаците.

# 96
  • София
Здравейте, мога ли при чекирането да добавя приорити само за резервацията на връщане, само за единия човек от резервацията. Имаме закупени места и в двете посоки и ще чекирам седмица преди полетите. Или ако има начин преди чекирането да добавя багаж/но не чекиран, а кабинен/ само в едната посока и само за един човек от резервацията. Благодаря на отзовалите се!

# 97
Багаж може да се добави по всяко време, просто трябва да се махна отметката за добавяне на багаж и в двете посоки. За приоритета не съм много сигурна, но мисля, че и там може. Най-евтино е по време на резервация, после става по-скъпо.

Места не може да се добавят само за едната посока.

# 98
  • София
Ако не са разпродадени бройките приорити ще може да се купи по-късно. Но на по-висока цена ще бъде.

# 99
Тези идиоти вече сериозно започнаха да ме ядосват.
Имахме резервация за полет 2-4 юни, Париж. 3 семейства. Получаваме мейли, че има промяна в датите. Сложили са ни - и отиване, и връщане, на 3-ти. Много ясно, че няма как да приемем тази промяна. Опциите в мейла са си стандартните - промяна на дати и възстановяване на Уиз кредит. Но като кликна върху някоя опция ме праща в сайта, където на 'подробности' имам само това:

(There is a change on your booking. We will inform you via e-mail soon. Please return back soon to see the changes.)
Та се чудя какво да правя, как да правя промени в този случай? Да не говорим, че нашият хотел няма свободни места за новите дати, а в околията цените са брутални.
Да ги чакам ли до понеделник, или да им звъня да променят те?
Същата работа и при нас, полет на 3.07 от ПАРИЖ става за 4.07.Сменили са цялото си лятно разписание, което преди се разминаваше с това на  Ryanair. Сега дните им съвпадат, само имат 2 часа разлика полетите. Даже сега ако проверите, полет през лятото струва 299.99евро..Изчакайте да си оправят сайта и после ще приемаме, сменяме.. какво да се прави.
И при мен въпросната промяна на полет води в сайта до задънена улица. Лошото е че полет на 3ти Юни от Париж на сайта им аз не виждам. Дано не отменят и това че става страшно вече. Ще изчакам още ден два дано оправят сайта.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 10:22 от SAMOSVAL_

# 100
Париж са го преместили с един ден, мисля

# 101
Снощи за първи път купих сама билети за мен и мъжа ми. Все още нямам потвърдителен имейл, но в приложението ми излиза. Проблем ли е?
След като врче съм купила нашите билети, мога ли да купя на децата към нашата резервация?

# 102
Париж са го преместили с един ден, мисля

Чудни ценички Wink

# 103
Някъде има ли списък кое е разрешено и кое не в безплатния ръчен багаж?
Интересува ме шампоан, паста и като цяло течност може ли и колко мл? Преса за коса, храна?

# 104
В ръчния багаж течностите са в контейнерчета до 100мл, като трябва да се побират в торбичка с обем 1л (приблизително 20х20 см).
Храна може, но суха.
За пресата не съм сигурна, но не би трябвало да е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт