Рак на белия дроб - тема 10

• 65 265
  • 859
  •   1
Отговори
# 330
Preslava88, благословен е той с човек като теб до себе си!
Безсмислено е да се обвиняваш, защото всички ние сме свидетели, че направи всичко по силите си за него!
Просто понякога болестта е по-силна от хората, от близките им, от медицината.
Кураж и сили ти желая да преминеш през това изпитание Hug

# 331
Преслава,
В никакъв случай не се обвинявай. Просто тази болест е от тези, които са непредвидими. Отписани уж хора се оправят, а други не се повлияват от лечението и си заминават.
И парите също не спасяват винаги. Ако беше така, Стив Джобс още щеше да ни радва с идеите и творенията си.
Непременно потърси психолог, за да не се сринеш. Heart

# 332
zigizagi, Малечка, благодаря ви за милите думи! Просто много боли да знаеш, че раздялата с близък човек е толкова близо. Пътуваме и сега, за да вземем рецепта от онкологията за обезболяващи. Пожелавам на всички сили в борбата с тази коварна болест!

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 12:13 от Preslava88

# 333
Преслава, кураж! Дано се оправи, надежда винаги има, докато човек диша. А най доброто лекарство за болните е любовта на близките им. Знам, трудно е, но не се обвинявай и предавай. Като минала по този път ти казвам, че когато си дал всичко от себе си и си бил до болния, нещата се преживяват една идея по леко.
Относно отоците, как му е сърцето? Помня, че когато го приеха за първи път татко в кардиологията след първата химеотерапия, първото нещо, което искаха да видят докторите бяха краката около глезените за отоци.
И при него кръвното беше много ниско и ела доловим пулс, но успяха да го стабилизират в болницата.
Пожелавам здраве на всички Ви! 🙏🍀

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 19:08 от gloriana

# 334
Преслава,
Съжалявам, че ти влязох остро преди дни, но наистина харесвам Контилев и Шенай.
Присъствала съм когато Контилев даваше обезболяващи на близък. Колко успокояваше човека, каза, че дава повече от необходимото, за да са спокойни, че болният ще си замине без да се мъчи. Много беше трогателно.
На вас ви е по-тежко. За мен съм скала, но ако бях в ролята на близкия, не бих се справила.
Не минава и ден без да съм благодарна, че съм болна аз, а не някой от най-близките ми! Heart

# 335
Преслава,
Съжалявам, че ти влязох остро преди дни, но наистина харесвам Контилев и Шенай.
Присъствала съм когато Контилев даваше обезболяващи на близък. Колко успокояваше човека, каза, че дава повече от необходимото, за да са спокойни, че болният ще си замине без да се мъчи. Много беше трогателно.
На вас ви е по-тежко. За мен съм скала, но ако бях в ролята на близкия, не бих се справила.
Не минава и ден без да съм благодарна, че съм болна аз, а не някой от най-близките ми! Heart

Gloriana, нямаме никаква информация, освен това, че има перикарден излив. Скоро му правиха манипулация, която беше с пълна упойка, което ме навява на мисълта, че сърцето е в добро състояние.

Малечка, не съм се обидила. Просто съм много емоционална в последно време. Така, както си седя и ми тръгват сълзите. Очаквам Контилев на уговорена среща в момента. Пак ще кажа Бейхан може би е добър лекар, но отношението не е правилното. Надали някой болен или близък, който знае, че всичко е към своя край има нужда от подобно навикване. В интерес на истината и аз харесвам Контилев, обяснява доста, спокоен е.

# 336
Здравейте,извинявайте,че се намесвам.Сили и кураж на всички ни! Наскоро разбрах,че ако има рак,пациентът има непоносимост към месо.Чували ли сте нещо подобно?

# 337
Непоносимостта към месо не е признак на онкологично заболяване.
В следствие на лечението и страничните му ефекти, на някои пациенти им се гади и не желаят да ядат определени храни, включително месо.

# 338
Много благодаря за отговора!

# 339
  • Асеновград
Здравейте, можете ли да ми дадете насоки къде да се диагностицира рак на белия дроб. Мой близък е със съмнение за такъв, бронхоскопията нищо не показа, а не са му взели с игла материал, защото според хирурга не се виждало и нямало как да стане. В момента е на изчакване, и не знаем накъде да се насочи тепърва. Беше на изследване в Каспела в Пловдив, реално няма нищо в епикризата, само съмнения или за рак или за емфизем. Болния е ХОП и пулмолога му сега иска да го праща в София , въпроса е къде?

# 340
А как имат съмнения? Имате ли снимка или изследвания?

# 341
ВМА, д-р Хинков е добър избор.

# 342
Preslava88 всички ние тук те разбираме и няма място за извинение.
Въпреки, че болеста на татко е все още под контрол, аз постоянно мисля за онзи угасен момент...и плача и плача и незнам как ще оцелея психически.
Ако имаш нужда да си поговориш - тук всички сме с теб.
Стой с него колкото можеш повече и това е. Казва, му , че го обичаш.

# 343
Preslava88 всички ние тук те разбираме и няма място за извинение.
Въпреки, че болеста на татко е все още под контрол, аз постоянно мисля за онзи угасен момент...и плача и плача и незнам как ще оцелея психически.
Ако имаш нужда да си поговориш - тук всички сме с теб.
Стой с него колкото можеш повече и това е. Казва, му , че го обичаш.

Не искам да натоварвам хората. Вие също имате близки и си имате вашите мисли и терзания, хората с това заболяване пък не искам да плаша. Днес изписаха морфинови пластири и някакви таблетки. Някой ползвал ли е пластирите, за да сподели мнение? Благодаря на всички ви за разбирането!

# 344
Preslava кураж! Всеки, който те има в живота си е благословен със всички грижи, които полагаш! Не се обвинявай, защото правиш всичко възможно! Надявам се това да е временно, наистина! ❤
Относно пластирите дядо ми миналата година ги ползваше и казваше, че му действат добре. В действителност накрая може би те му помогнаха да си отиде без мъки.

Общи условия

Активация на акаунт