АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 11)

• 42 130
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Велико Търново
Момичета, чета вашите бебчета колко често хълцат и почвам да се притеснявам. Моята бебка да съм я усетила два- три пъти и то за много кратко, задължително ли е бебето да хълца и ако не хълца проблем ли е това.

Не сме ходили на заведение, но за Гергьовден бяхме на вила и музиката беше доста силна, малката тогава не спря да бушува.

# 661
  • София
Е защо да е проблем, че не хълца? Това си е естествен процес, но не всеки го прави. Аз например хълцам доста често, но ММ - веднъж на няколко месеца.

# 662
При мен хълца много често, поне 2 пъти на ден, което пък мен ме притеснява да не му става нещо.. 😅 Няма угодия.

# 663
  • Велико Търново
Нямам си и на идея, просто казват че голям процент от бебетата хълцали и моето като не хълца се притеснявам 😀, за сметка на това аз не спирам да хълцам 😀.

Moni, то със всичко е така, моята пък е много активна на моменти се чудя дали и е окей, други пък се притесняват че не са много активни.

# 664
  • Пловдив
Първите пъти когато усетих хълцането цъкнах в нета да прочета.Там пишеше, че това са нови неща за бебето и то често ги прави като един вид забавление 😄 Аз усещам веднъж на няколко дни такова хълцане, пулсирането е отделно.Снощи имах едно ритмично потупване няколко минути, точно като забавен пулс.Искам да го усещам как се върти, но не.
Ремикса и Манията редовно ги преглеждам за нещо бременно, че нямам и тениските ми окъсяха, а клиновете започнаха да ми се навиват под корема.

# 665
Няма проблем нито в многото хълцане, нито в не хълцането. Това почти не хълца или на мен не ми прави впечатление. Сравнено с предните две бременности активността му е като на баткото, а той ми беше бебе еднорог, дано и после прилича поне малко на него. В четвъртък до такава степен беше неактивно, че чак взех да се притеснявам. Чувствах само от време на време притягане и побутване ама сигурно през 3-4ч. Обаче в петък го усетих как грубо се завъртя и се върна към нормалната активност. Ама такива силни и непрекъснато ритници като с второто няма. Имам чувството, че ще е спокойна душичка и а, дано, че второ като дъщеря ми не знам как ще преживея.

# 666
До колкото съм чела хълцането е един вид подготовка на детето. В момента то изгражда точно този сукателен инстинкт. Все пак поема и околоплодна течност, което спомага също за развитието на белите дробове. Тоест това е един цялостен процес, който то трябва да усвои. Затова след като се роди пише, че първите изпражнения са именно в следствие на поетата течност. Стомахчето започва също да се развива и да обработва хран.вещества.
И при мен си хълца. Първият път ми беше странно с каката, сега не обръщам внимание.

# 667

И аз си инсталирах онова приложение за състава и днес като седнах да го разглеждам по упорито реших, че не ми харесва май. Това са 2 напълно еднакви пакета влажни кърпички. Има и други несъответствия. Судокрем например имаше 5 или 6 (може и повече) различни стойности, Павчова (май така се казваше) също. Да са в различни държави разбирам ама кърпичките са си все на български.

# 668
Ами не са едни и същи, различен е съставът им. Даже опаковката е различна, едните са 0+.

https://shop.gladen.bg/product/bebelan-vlajni-karpi-smradlika-i- … -bebeshki-s-kapak

https://remedium.bg/bebelan-bebeshki-mokri-karpi-sas-smradlika-i … yka-h80-br-3545/p

# 669
Едни и същи са. Бебелан имат 3 вида влажни кърпички. Поне аз толкова съм виждала.
http://www.bebelan.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%82 … 1%80%d0%bf%d0%b8/

# 670
Надписа е един и същ, но реално опаковките са различни. Едното слонче е зелено, другото оранжево и водата около капака е различна.

И аз си инсталирах онова приложение за състава и днес като седнах да го разглеждам по упорито реших, че не ми харесва май. Това са 2 напълно еднакви пакета влажни кърпички. Има и други несъответствия. Судокрем например имаше 5 или 6 (може и повече) различни стойности, Павчова (май така се казваше) също. Да са в различни държави разбирам ама кърпичките са си все на български.

# 671
Нямам представа защо на сайта им ги няма всичките подвидове, но съм дала линкове към двата вида кърпички и те са с различен състав и опаковка... Не знам дали си отваряла да сравниш съставките

# 672
Нямам представа защо на сайта им ги няма всичките подвидове, но съм дала линкове към двата вида кърпички и те са с различен състав и опаковка... Не знам дали си отваряла да сравниш съставките
Отварях. И аз се учудих, че в сайта им няма и двата вида. И чак после се сетих, че може да са сменили и опаковката и състава. Ама кой да се сети. Исках да сканирам вкъщи тези, който имам нищо, че са от малките, купувани са тази седмица, ама баткото ме информира, че ги бил взел като тръгнал при баба си. И така научих друга интересна информация, че нямам кърпички за раницата, а вчера на площадката свършиха и ги изхвърлих. Защо е взел и трите пакетчета не разбрах, а защо са му при баба му още по малко. Детска му работа.
Но въпроса е, че има и доста други продукти с несъответствия.

# 673
Аз снощи си играх да гледам състава на тези бебето и само едни ми паснаха на изискванията - тези 0+. За другите им продукти съм съвсем пас. Ще видя дали ми се занимава да поръчвам, аз не ползвам почти мокри кърпи и не виждам защо да се запасявам.

# 674
Амели, като сте навън, как почистваш ръцете? Вода ли си носиш за измиване? Искам и аз да не ползвам, но даже вкъщи често ползвам от около годуна и не ми допада това... Ама по 100 пъти на ден да мия ръцете и устата на малката ми идва в повече Smirk

Иначе за малко бебе ми трябват много рядко. Дупе с мокри кърпи почиствам само, ако се наложи да сменя памперс навън. Предпочитам да подмия с вода

Общи условия

Активация на акаунт