COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 410 932
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 6 015
  • София
Скрит текст:
След двугодишно разследване американските конгресмени стигнаха до заключението, че коронавирусът най-вероятно е възникнал в лаборатория в Ухан и се е разпространил чрез изтичане. Това заключение се съдържа в доклад от 520 страници, изготвен от подкомисията за коронавирусите към Комисията за надзор на Камарата на представителите, която се контролира от републиканците. Сред аргументите са, че характеристиките на вируса не са свойствени за природата и че лабораторията в Жертвите на коронавируса от Ухан превишиха 900 души е регистрирала „неадекватно ниво на биосигурност“. Не са открити доказателства за естествения произход на вируса. Въпреки това в САЩ няма консенсус по въпроса.

В доклада са представени пет аргумента в подкрепа на версията за лабораторен произход на вируса. Авторите твърдят, че коронавирусът притежава биологични характеристики, които досега не са били откривани в природата. Освен това се отбелязва, че при всички случаи на COVID-19 става въпрос за еднократно проникване на вируса в човешкия организъм, докато предишните пандемии се характеризираха с многократно предаване на вируса. Законодателите изтъкват също, че в Ухан се намира една от водещите лаборатории за изследване на SARS вирусите. В миналото, според тях, лабораторията многократно е провеждала изследвания при недостатъчна биосигурност.

Изследователи от Института по вирусология в Ухан (Wuhan Institute of Virology, WIV) пренесоха заболяване, подобно на ковида, още през есента на 2019 г., месеци преди вирусът да бъде официално идентифициран на пазара на дивите животни. Авторите на статията подчертават, че ако имаше доказателства за естествения произход на вируса, те щяха да бъдат открити досега.

Сред ключовите констатации в доклада е, че Националният институт по здравеопазване на САЩ (NIH) е спонсорирал спорни изследвания за придобиване на функции от вируса в Института по вирусология в Ухан, Китай, преди началото на епидемията. Бившият ръководител на NIH Антъни Фаучи, който одобрява финансирането на китайските учени, твърди, че би било „молекулярно невъзможно“ вирусите на прилепите, изследвани в лабораторията, да се превърнат във вируса, предизвикал пандемията.

Освен това в доклада се твърди, че мерките за карантина са нанесли повече вреда, отколкото полза, а задължителното носене на маски се е оказало неефективно за контролиране на разпространението на COVID-19. Това противоречи на изследванията, които показват, че носенето на маски на обществени места намалява предаването на инфекцията.

Скрит текст:
Много учени смятат, че вирусът е със зоонозен произход (от животно на човек) и може да е бил прехвърлен на пазара за морски и други храни в Ухан. Въпреки това в доклад от миналата година Министерството на енергетиката на САЩ заяви с „ниска степен на увереност“, че вирусът вероятно е изпуснат от лабораторията. Националната лаборатория на САЩ и ФБР нарекоха тази хипотеза вероятна и обоснована. Националната разузнавателна агенция обаче беше скептична. Четири други разузнавателни агенции клонят към версията за естествен произход на вируса, а две все още не са заели категорична позиция. През февруари 2023 г. говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че американските власти все още не са постигнали консенсус относно произхода на COVID-19.

Междувременно Световната здравна организация е на мнение, че коронавирусът най-вероятно е с естествен произход.

https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/ … d0%b4-532300.html
Това от ден първи се твърди не само от Мангъров, но и от огромен брой учени, които се обединиха в Great Barrington declaration.
Де факто мерките и маските, задръстиха повече болници и убиха повече хора, отколкото самата болест. Да не говорим колко хора бяха "записани" като ковид болни, без реално да са били такива. Политиката беше повече от здравеопазването.

# 6 016
  • Пловдив
Може и от ден 0 да се твърди от някои, но не е вярно.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 11:23 от marzeliva

# 6 017
  • Пловдив
Сигурно знаеш, че учените, които цитираш, са много малък процент на фона на мнозинството учени, които са на съвсем друго становище по въпроса. Иронията е напълно излишна.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 15:36 от marzeliva

# 6 018
  • София
Е как пък маските напълниха и задръстиха болниците? Мислете малко, не боли.

# 6 019
Точно носещите маски си спестиха болниците.

# 6 020
Ох, то и плащаха, за да те пишат болен...
Ще ми се да питам как точно маските са убили хора?

# 6 021
Убиха такива, дето слагаха парцали като Мангъров, поне според мен. Щото то маската сама по себе си не е талисман, слагаш в задния джоб и пази. После на лицето и пази. Ми...не.
Жалко, че във века на достъпна информация, много хора са мърляви и неграмотни.

# 6 022
  • София
Сигурно знаеш, че учените, които цитираш, са много малък процент на фона на мнозинството учени, които са на съвсем друго становище по въпроса. Иронията е напълно излишна, особено по такъв тежък проблем като пандемията.
Колко да са малък процент, близо 900 000 са само учените, които са подписали. Отделно гражданите.

Може да се види поименно кои са и какви са специалностите им ето тук:
https://gbdeclaration.org/view-signatures/
Ето някои подписали, на мен ми звучат сериозно:

Но щом казвате, че нищо не разбират - окей👍

# 6 023
900000 е общият брой подписи. За учени са се представили около 16000, но това вече многократно е критикувано, защото няма никаква проверка -- всеки по време на подписването може да посочи каквато си иска професия.

Пълна е с анонимни и фалшиви записи, включително от сорта на "Dr. Johnny Bananas" или "Prof. Cominic Dummings" (заигравка с Dominic Cummings).

# 6 024
  • София
Коригирам се, да, учените са 16 000. Практиците 47 000
И пак не са малко, вижте им образованието - Харвард явно също мисли така.
И сега, когато Конгресът излезе със становище, явно и те нищо не знаят и не разбират.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 10:44 от jasmin tisane

# 6 025
  • София
Обясни ми механизма, по който се стига от маска до болница, моля. Или от моята маска до твоето болнично лечение, или персонално. За мерките мога да намеря обяснение - блокаж, липса на достъп до лекарска помощ и т.н.

# 6 026
Още ли го дъвчем тоя ковид?

# 6 027
  • София
Хаха, явно да.
Приятелят ми е с ковид в момента. Аз не го пипнах заради бустера. Доволна съм.

# 6 028
  • на последния етаж
Не знам дали това е правилната тема, но ще пиша.
Вчера се видях с приятелка, която не бях виждала от над 6 месеца и много се притесних за нея. Изглежда, говори сякаш е пияна (а тя не пие никакъв алкохол, не употребява субстанции) - някак леко провлачено, на моменти губи мисълта си, забравя какво е искала да каже, два пъти не забеляза, че падна пепел от цигарата ѝ върху дрехите; движенията ѝ са някак забавени... Каза, че изкарала тежък Ковид в края на лятото, месец и половина имала разстройство, пила антибиотици, половината ѝ коса опадала. Не знам, но може би и някакви други последствия има. Никак не ми изглежда добре, не знам какво ѝ е и дали мога да ѝ помогна по някакъв начин. Sad

# 6 029
Всякакви болести има и връзка с ковид малко имат.

Общи условия

Активация на акаунт