COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 410 930
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 6 030
  • София
Нека да мине през личния си лекар и да обясни, че е изкарала тежък ковид и да сподели, ако има конкретни оплаквания.

# 6 031
Всякакви болести има и връзка с ковид малко имат.
Но при положение, че е изкарала Ковид наскоро и че се знае, че при някои хора остават такива последствия е по-вероятно от Ковид да е така, а не от всякакви болести.

# 6 032
  • София
Може би ще се наложат изследвания - нека да говори с лекар на първо време.

# 6 033
Тежък косопад е често срещан след Ковид. Другите неща ми изглеждат неврологични, също е възможно последствие.

# 6 034
Кой знае и с колко дефицити е след това всичкото изброено, че и чревната флора дали изобщо е успяла да възстанови. Не се знае дали няма и нещо друго, но на тези неща си трябва да се обърне внимание.
Масово закъсват минимум с витамин Д и с желязото след ковид, дори и да не е протекъл чак толкова тежко. Не е изключено и косопадът да е от това.
При мен не само че започна да капе доста след 2-3 месеца, ами и по-нататък се накъсваше точно около дължината дето се падаше по време или точно след боледуването да е расла.

# 6 035
Не знам дали това е правилната тема, но ще пиша.
Вчера се видях с приятелка, която не бях виждала от над 6 месеца и много се притесних за нея. Изглежда, говори сякаш е пияна (а тя не пие никакъв алкохол, не употребява субстанции) - някак леко провлачено, на моменти губи мисълта си, забравя какво е искала да каже, два пъти не забеляза, че падна пепел от цигарата ѝ върху дрехите; движенията ѝ са някак забавени... Каза, че изкарала тежък Ковид в края на лятото, месец и половина имала разстройство, пила антибиотици, половината ѝ коса опадала. Не знам, но може би и някакви други последствия има. Никак не ми изглежда добре, не знам какво ѝ е и дали мога да ѝ помогна по някакъв начин. Sad
Лита, хубаво е, че искаш да помогнеш. Косопада със сигурност е от ковида, за другите неща не знам, но и аз забравях фрази след Ковид, търсех думи лесни , но ми липсваха и трябваше да сетя, изобщо..възможно е да е от ковида. На  мама след първия падна цялата коса (оправи се), след втория...вече я няма.
Пиши в тази тема и питай, там хората боледували споделят. Желая бързо оправяне на приятелката ти и е късметлийка с теб.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1496635.msg48998544#new

# 6 036
Сега всичко ще почнем да приписваме на ковида. И аз забравям и търся думи..при все, че това ми беше най-голямата сила преди, та чак се случва майка ми на 88 г и с деменция да ми подсказва думи..но и за миг не съм си помислила, че това е резултат от ковида, който изкарах 2 пъти, а може би и 3.

# 6 037
А, може би трябва?
Мозъчната мъгла, и подобните проблеми, са основна част от пост ковид при много хора.

# 6 038
А може би трябва да се отиде на лекар и да се търси причината.
Като знаеш че е от ковид, какво? Нали пак ще го лекуваш, както и ако не знаеш, че е от ковид.

# 6 039
Ще се пазиш да не караш Ковид по 100 пъти. Това е смисъла. Има хора с 7- 8 кратно изкаран КОВИД, хич не са добре.

# 6 040
Аз след ковид влачих над месец мозъчна мъгла и се появиха за първи път паник атаки. От тогава при всякакъв необичаен стрес за организма, се получава същото. Добре би било да се лекува ако медицината имаше лечение за това.

# 6 041
Типичен пост ковид симптом е мозъчната мъгла. Аз имах сериозна след първото боледуване, тъкмо се пооправи и се разболях повторно. После отшумя в голяма степен. След третото боледуване нямах подобен проблем или поне не особено изявен, че да ми направи впечатление. Да, във всички случаи е най-добре да се потърси лекар и да се приложи някаква терапия, ако има възможност. То по тази логика няма нужда са търсим и да се питаме и за други проблеми от какво са, какво като знаем?

# 6 042
В какво се изразява тая мозъчна мъгла?

# 6 043
При мен конкретно - разсеяност, не можех да се съсредоточа, все едно всичко се случваше буквално като през мъгла, забравях елементарни неща от ежедневието, търсех думи.

# 6 044
  • София
Косопадът е също толкова притеснителен, защото може да не е от ковид, а от хормонални проблеми, дерматологични проблеми и прекомерен стрес.
Казвам го, защото майка ми се бори с косопад и е ужасно сложна битка, особено за една жена.

Общи условия

Активация на акаунт