Голям подарък чакам аз, две черти да видя в този час ! ~бебеправене 406~

• 35 825
  • 828
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета,

За първи път се включвам в темата. Накратко с мъжа ми започнахме опитите от миналия месец, като тогава го решихме малко спонтанно и не съм си засичала овулацията. Опитът беше неуспешен. Този месец започнахме по-сериозно, с тест си засякох овулацията на 17-ти ден (падна се около 2-ри юни) и правихме опити в тези дни, а и преди това. Не знам дали е станало нещо, знам че е много рано все още, но някак имам предчувствие, че не се е получило.

Пиша тук, тъй като искам съвет след колко време според вас е нормално да се потърси помощ от специалист, тъй като имам следните проблеми, които биха могли да окажат влияяние върху забременяването:

- по принцип цикълът ми е малко по-дълъг (след 30-ти ден), случвало се е да ми пропусне някои месеци или да ми дойде доста късно (след 40ти ден), но съм забелязала, че когато се е случвало е  било в по-стресови за мен периоди и/или ако съм пътувала, съответно може да се е дължало на това, въпреки това гинеколожката ми е казвала, че имам "кистозни" яйчници, не съм си правила обаче хормонални изследвания, тъй като в общия случай цикъл си имам всеки месец, т.е. не ми е поставяна диагноза СПКЯ;

- другият проблем, който имах преди години е, че лекувах уреаплазма парвум, която доколкото знам би могла да увреди тръбите.

Та, много съм се притеснила, че заради тези проблеми нещата може да не се получат много лесно и се чудя дали от другия месец да не тръгна по изследвания. Вие как мислите?

# 136
Чаос, честито и до пухкав финал! ❤️❤️❤️
Белче, много съжалявам 😔❤️! Прегръщам те и ти пожелавам много сили, кураж и търпение....най-вече вяра, че ще гушкаш рано или късно, твоята рожба!🍀🍀🍀😘
На новите, добре дошли и чакам скоро да влезете с хубави новини! 🍀
Belle, можеш да си пуснеш хормони на 3ти ден и да провериш дали тази гад не се появила пак. Иначе казват 1 година опити до 30 годишни, но аз те съветвам, след 6 месеца неуспешни опити да си провериш тръбите. Скорошен успех ти пожелавам! 🍀

# 137
Bele добре дошла, при здрави двойки до година ако не се получава се търси репродуктивен специалист. За ПКЯ изследвала ли си ИР, ако е много висок инсулина създава проблеми, също и от щитовидната може да има нередовен цикъл. При първа възможност пусни си хормони.
Успех ☘️🤞

# 138
Привет, добре дошла и да се изнасяш скоро Simple Smile
Хормони можеш да пуснеш по всяко време на бебеправене, стига да е в уречените дни. Даже в твоя случай е силно препоръчително още на следващ цикъл (ако имаш) Simple Smile
По дебелите книги пише да се търси причината след 6м за над 35 и след 12м за до 35. Направиш ли хормоналните ще си вече крачка напред Simple Smile Женски и щитовидни, за всеки случай. Преглед при лекар да огледа за полипи - това се прави още докато си в цикъл, примерно до 5ти ден, тогава се виждат и евентуални задържани фоликули, някакви други проблеми + микробиология и цитонамазка - класика Simple Smile
Ако не ви се получи 3 сериозни и следени месеца бих посъветвала ТМ да направи разширена спермограма в репродуктивна клиника, а не в обикновена лаборатория - някои мъже се дърпат, но е най-не-инвазивното изследване, което можете да направите Simple Smile
Вече по-тежките изследвания като цветна снимка и т.н. могат да се оставят за малко по-нататък, с надеждата, разбира се, да не ви трябват Simple Smile Имай предвид, че уреаплазмата "повтаря" - понякога се крие при изследване и се появява пак след някакво време.
Само споделям, да не те стряскам - борих уреаплазма, направих ЦС, имах една пропускаща тръба. Няколко месеца по-късно се оказа, че нямам нито една пропускаща. Т.е. при мен се беше дозапушило положението след лечението Simple Smile Но имах други проблеми, които мога да са помогнали за това Simple Smile
Успех!

# 139
Chaos, честито. Леко бременеене.

Стискам палци на момичетата, които са в нелеки ситуации, дано все пак нещата се оправят. Не губете надежда!

# 140
Bellflower, съжалявам. Мисля, че упойката е венозна и за сравнително малко време. Тук могат да потвърдят момичета, които са минали през тази манипулация.

Chaos, честито и да се удвоява ЧХГ с хубав темп! Flowers Four Leaf Clover

Добре дошла, Belle25!

# 141
Белче, съжалявам искрено! Мен са ме приспивали заради друга манипулация (но без интубация) - и мен ме беше страх, но минава - после си леко замаян, до няколко часа ти няма нищо, само е възможно да имаш силно главоболие (при мен беше така).. Но не се безпокой, ще мине бързо! Heart Не знам какво да кажа в тези моменти.. Но кураж, мила, и другия път всичко ще бъде наред!

Добре дошли на новите момичета!

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 13:44 от Daisy1

# 142
Чаос, честито и до пухкав финал! ❤❤❤
Белче, много съжалявам 😔❤! Прегръщам те и ти пожелавам много сили, кураж и търпение....най-вече вяра, че ще гушкаш рано или късно, твоята рожба!🍀🍀🍀😘
Belle, можеш да си пуснеш хормони на 3ти ден и да провериш дали тази гад не се появила пак. Иначе казват 1 година опити до 30 годишни, но аз те съветвам, след 6 месеца неуспешни опити да си провериш тръбите. Скорошен успех ти пожелавам! 🍀

Аз като лекар, макар и не Аг специалист, бих я посъветвала преди да си самоназначава излседвания да отиде на преглед, в който да обсъди притесненията си и след това специалиста да й предпише необходимите тестове.

# 143
Chaos and Infinity, тихичко честито и до пухкав финал! People Baby

So close, стискам ти палци и аз след 10 дена да си гръмнала с трицифрено ЧХГ, а останалите 4 да си останат замразени за братче/сестриче по-нататък! Nature Star2 Nature Snowflake People Baby

Bellflower, съжалявам за развоя при теб..
Прегръщам те и ти пожелавам всичко да мине леко и да се възстановиш бързо! Heart

Decode, Belle25, добре дошли в темата и да не се задържате за дълго! Flowers Four Leaf Clover

При мен прегледа при ендокринолога мина, оставам си на същата доза достинекс и следващата ми контрола ще бъде септември, заедно с тази за ИР. Мисля да си дам почивка малко, та не знам и колко често ще влизам тук, но ще ви навестявам, че чакам добри новини от всички ви!

# 144
Belleflower, и аз много съжалявам и ти изпращам виртуална и голяма прегръдка. Надявам се да е всичко наред и вече да мислиш само и единствено за това как да се успокоиш емоционално. Чакаме те да ни пишеш, момиче Purple Heart

# 145
Здравейте, момичета, аз рядко се включвам напоследък - за добро или лошо просто нямам какво да кажа. Но започнах една книга, казва се Бездетен, може да прочетете в интернет и сами за какво става въпрос. Бих искала да споделя с вас увода й и се надявам тези думи да дадат кураж, надежда и смирение на всяка, която има нужда от тях в момента.
Скрит текст:

# 146
Чаос, честито и до пухкав финал! ❤❤❤
Белче, много съжалявам 😔❤! Прегръщам те и ти пожелавам много сили, кураж и търпение....най-вече вяра, че ще гушкаш рано или късно, твоята рожба!🍀🍀🍀😘

Аз като лекар, макар и не Аг специалист, бих я посъветвала преди да си самоназначава излседвания да отиде на преглед, в който да обсъди притесненията си и след това специалиста да й предпише необходимите тестове.
Аз като като здравен специалист, а и от личен опит казвам какво е хубаво да направи и другите момичета са ѝ написали по-подробно. Благодаря на Инферия, че е описала подробно ❤️ Аз нямам време, че съм на работа 😁. Естествено с резултатите ще отиде на АГ, но е хубаво да ги пусне още на следващия цикъл, ако ѝ дойде. Не знам защо ме цитираш, ако искаш ѝ пиши лично съобщение.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 14:07 от Kactus

# 147
Исках нея да цитирам😆 съжалявам кактусче, нова съм. Мое мнение е, че е най-добре все пак да се консултира първо с АГ и после изследвания, занда бъдат назначени всички необходими неща. Всеки си преценя сам разбира се 🤞🏻

# 148
Исках нея да цитирам😆 съжалявам кактусче, нова съм. Мое мнение е, че е най-добре все пак да се консултира първо с АГ и после изследвания, занда бъдат назначени всички необходими неща. Всеки си преценя сам разбира се 🤞🏻
Хаха, няма проблем 😊 Просто аз загубих излишно време с обикновени АГ, за това е хубаво да пусне хормони и да отиде направо при репродуктивен лекар, който да ги разчете и да каже как ще процедират, трябват ли още изследвания и посещения при други специалисти. Ако аз сама не си бях пускала изследвания, нямаше да разбера, че съм с ИР. Никой не беше счел за нужно да ме изпрати на ендокринолог. ✌️ Скорошен успех ти пожелавам! 🍀🍀🍀

# 149
Момичета аз имам хубави новини - свалих ТСХ на 1.19 и гликирания хемоглобин с цяла единица! В края на месеца съм на преглед при ендокринолога ми. Започнах на тренирам с треньорка и се чувствам супер. И режим ми е дала, който спазвам и обиколките започнаха да намаляват. Супер щастлива съм от този резултат и за двете неща!
Прегръдки и стиснати палчета за всички! 💖💖💖🤞🤞🤞🤗🤗😘😘

Общи условия

Активация на акаунт