Звездни компромати - Юни'22

• 288 944
  • 2 711
  •   1
Отговори
# 1 875
  • Glasgow
Даже май е 16.

# 1 876
Според законодателството ни 13-годишните са малки да работят, имайки 13-годишна, с право. Въпреки че тя няма търпение, да започне да изкарва пари. Искаме да се спазват законите, ама ако може да не сме ние.

Което не значи, че ме кефят инфлуенсърките.Това, че има такива, които капитализират имането на деца, не значи, че всеки родител трябва да може да юрне малолетен да работи. Има и по-подходящи занимания за бъдещи или току-що завършили седмокласници от помощта в семейния бизнес.

# 1 877
  • София
Аз доколкото четох детето му е помагало да прави пици. Чак пък да го глобят за това.

Луиза Григорова май пак е бременна.
Скрит текст:

# 1 878
За работа в кухня се искат един куп документи и здравен статус, ако дете на 13 може да помага без документи, то и всеки друг, хванат от улицата, трябва да може, а това вече не е ок, според мен.

# 1 879
Странно как ще го хванат да прави пици. “Какво правиш тук?” - “Играя си, обядвам, чакам Пешо…” Едва ли тия пици се правят толкова явно.

Бил сервирал кафе на проверяващ, който е бил клиент под прикритие. И аз мисля, че няма друг начин да се хване.

https://www.flagman.bg/article/269461

# 1 880
Явно законодателят е преценил, че и от 16г. натам може да се учи трудът. По този начин се защитават децата, които няма да “помагат” в семейния бизнес, а ще бъдат експлоатирани при определени прослойки на обществото. И понеже законът важи за всички, Енчев да не се сърди, че не е изключение от него.

Вкъщи не помага моята 13-годишна, а участва в домакинството, от което е част. Може да помага на комшийката, ако реши. Което за разлика от семейния бизнес, не е забранено от закона.

# 1 881
Вие говорите за помощ, но КТ го нарича работа. Ако се разреши на малолетни, още деца, да работят, ще се разреши експлоатацията на детски труд. За работа над 14 г има изисквания, на които да отговаря, не е като да е категорично забранена. А под 13 може за циркови, театрални, филмови и др представления.

# 1 882
Абсолютно! Да се учил на труд - ок, но когато може сам да решава. Представям си заведения с 14-годишни сервитьорки, семейни бизнеси...
От коментари във фейсбук разбрах, че никой не е спрял детето да помага, а май са искали да го назначат на договор, което нямя кака да стане.
Явно законодателят е преценил, че и от 16г. натам може да се учи трудът. По този начин се защитават децата, които няма да “помагат” в семейния бизнес, а ще бъдат експлоатирани при определени прослойки на обществото. И понеже законът важи за всички, Енчев да не се сърди, че не е изключение от него.

Вкъщи не помага моята 13-годишна, а участва в домакинството, от което е част. Може да помага на комшийката, ако реши. Което за разлика от семейния бизнес, не е забранено от закона.

# 1 883
  • София
Благо с новата си любов и родителите си на тържеството им по случай 50 години брак.
Даже се държат за ръчичките снахата и свекървата. Много мило😂

# 1 884
Е, поне свекърът не изглежда недоволен Grinning

# 1 885
Сигурно и той след 20-30г. ще може да се похвали с 50г. брак. Като събере годините от всичките си бракове. В крайна сметка в модерни времена живеем.

# 1 886
Добре ми изглежда новата на Благо. Стройна и фина. В лице не виждам добре.

# 1 887
Добре ми изглежда новата на Благо. Стройна и фина. В лице не виждам добре.
Ще те разочаровам, обаче изобщо не изглежда така на живо.
Подпухнала и състарена. Допускам, че може да се е връщала от някоя процедура де 🙄

# 1 888
Свекървата дали ги помни имената на всички снахи... И внуци... Или си вика: то на тая възраст какво да се мъча да помня, и без друго по Коледа ще е друга....

# 1 889
Е, кви процедури на 20 бе?! То дете?! Иначе чудесна фигура! Свекървта сияй то след Блатка, това момиченце и е подарък🤭😅

Общи условия

Активация на акаунт