Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 11

• 49 177
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
На пл.Възраждане не знам училище, има на Д.Петков, интеграционно. Има и срещу мола на Стамболийски механотехникума, в който сега текат ремонтни дейности. Май вече няма да е училище.
Поне от 10 години не е училище. И аз много се чудя какво ще го правят сега. Голяма беше борбата за тази сграда.

# 541
Май ще е нещо със съдебната власт, има табела за възложител.

Редактирам се: Имало училище на пл. Възраждане, ПГ по подемна, строителна и транспортна техника, но какво общо има с първи клас, не знам 😀

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 18:30 от amini

# 542
Bubolita88, благодаря за отговора. За този техникум на пл. Възраждане не се сещам.

Ambrosia, училищата с изучаване на език в центъра са 18- то, 19-то, 20-то, 133-то и 7-мо. Като в 7 - мо имало някакви допълнителни часове, които са извън учебната програма и с тях стават 5 учебни часа седмично. Аз също търся училище с ранно изучаване на език. В Иван Вазов (не знам номера на училището) също се учи език, нещо като родителско сдружение е, но нищо повече не знам.
Ambrosia, ти не живееше ли в Овча купел? В 88 - мо има паралелка с разширено изучаване на немски език. Мисля че по 10 часа седмично учеха език.

В 6-то не учат ли също език? Изобщо някой има ли впечатления от това училище?

# 543
  • София
Bubolita88, благодаря за отговора. За този техникум на пл. Възраждане не се сещам.

Ambrosia, училищата с изучаване на език в центъра са 18- то, 19-то, 20-то, 133-то и 7-мо. Като в 7 - мо имало някакви допълнителни часове, които са извън учебната програма и с тях стават 5 учебни часа седмично. Аз също търся училище с ранно изучаване на език. В Иван Вазов (не знам номера на училището) също се учи език, нещо като родителско сдружение е, но нищо повече не знам.
Ambrosia, ти не живееше ли в Овча купел? В 88 - мо има паралелка с разширено изучаване на немски език. Мисля че по 10 часа седмично учеха език.

Ооо, в никакъв случай в Иван Вазов - 47 Христи ГДанов. Има паралелки с английски - пълна трагедия и с немски - частична трагедия. Това училище грянва да се заобикаля от далече, там е такава гаменщина, посредственост и провал, че бямам думи. За жалост ни е по район. Така че плановете ще ни водят в частно или да сменяме адрес, по-скоро частно. Има време, но ако ще сменям адрес, трянва да е тази година и затова мисля.
Две приятелски деца са в 6-то, хората са доволни, но нямам достатъчно близки наблюдения.

# 544
  • пустинята Гоби
В 7-мо нямат 5 часа седмично английски.

# 545
  • София
В 19-то са по 14 учебни часа език седмично.

# 546
На пл.Възраждане не знам училище, има на Д.Петков, интеграционно. Има и срещу мола на Стамболийски механотехникума, в който сега текат ремонтни дейности. Май вече няма да е училище.
Поне от 10 години не е училище. И аз много се чудя какво ще го правят сега. Голяма беше борбата за тази сграда.
Там ще се пренесе Административния съд.

JT, доколкото ми е известно в 6-то не се учи допълнително език. Наскоро ММ ходи да говори с директора на училището и да види , какво представлява самото училище по време на учебния процес, а не на отворени врати, когато всичко е излъскано и нагласено. Не остана доволен от визитата си, свободен достъп, охраната не се интересува кой влиза, кой излиза, липса на дисциплина. Отписахме го това училище, въпреки че при нас е гранично и наплива не е голям.

Mimi Rose, разговарях с майки, чиито деца учат в 7-мо, ММ говори с негова съученичка, която е учител в същото училище и със служител от канцеларията, децата имат допълнително часове по английски, които се водят от външна школа и тези часове не влизат в учебния план. Нямам информация дали са платени, но за мен това няма значение.

# 547
6-то тази година е с изкл. голям наплив, особено сравнено с предходни години, когато са оставали места. Тази година е най-предпочитано, спрямо 7-мо и 133 (трите следя). Ще чакаме резултатите от НВО, за да видим как се движат, интересно ми е на какво се дължи. Доколкото ми е известно имат нов, млад директор и това е една от причините. Аз лично предпочитам другите две, но моите съображения са от друго естество. За мен 7-мо беше на първо желание заради едносменния режим и езиковата школа (въпреки че е англ.), но места като гледам не останаха.

# 548
Места почти няма да останат, в това, в което са приели децата са само 4 незаписани до момента. В други подобни е същото положение. А има кандидатстващи първа група, къде са били тези хора досега не знам, явно са с лоша преценка и некласирани никъде.

# 549
Винаги има хора първа група, които се появяват. Означава, че са искали повече друго училище, в което не са първа група и не са приети. Мотиви да не си посочат училището първа група на първо желание може да има различни.

# 550
Някой има ли информация в 133-то има ли занималня за всички до 4-ти клас? Преди години знам, че нямаше.

# 551
Мои познати не бяха посочили училището първа група, защото искаха друго и така или иначе нямаше да запишат детето си, ако беше прието в това с първа. Сега са го сложили от страх да не остане без училище, има незаписани 19 деца, новопоявили се има 4 или 5 с първа група, но отново не го искат и казват, че може би не биха го записали. Ние пък с първа група не сме кандид изобщо. Обикновено в тези училища остават единични места и на трето, та и тогава да кандидатства човек с първа група - влиза. По-скоро ме притесняват новопоявилите се с трета. За мен трябва да се измисли нещо, че да не се взима предвид промяна на адреса след обявяване на местата през м. април.

# 552
Някой има ли информация в 133-то има ли занималня за всички до 4-ти клас? Преди години знам, че нямаше.
Да, има. И там ММ говори с директорката. Учителите, които ще поемат първите класове били силен екип, според думите на директорката. ММ хареса училището.

# 553
Наясно съм с желанията, но виждам че има например първа група първо желание и то с точки?!
На първо класиране явно не са кандидатствали или поне не в това училище.

Сега текущо незаписаните не фигурират в списъка с чакащите, но в момента в който ги елиминират пак ще се появят и ще има неочаквани размествания.

# 554
Има някои, които виждат, че шанс нямат и са го сложили на първо желание. Точно такъв вероятно щеше да е моят случай, ако детето не беше прието в училището с изпит. Пробваш на първо, после виждаш, че няма да се получи и слагаш училището по район. Какво да се прави.
В училището, което следя, има няколко приети, които фигурират в списъка на чакащите и такива, които фигурират в други съседни училища, но не и в това. Ще видим каква е ситуацията на 16.

Общи условия

Активация на акаунт