Студенти в Нидерландия - 13

• 58 401
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Ние наехме студио в Грьонинген от https://050vastgoed.nl/
Без все още лично да съм видяла мястото и да съм получила ключа не смея спокойно да препоръчвам, но може да се пробва и тази агенция.
Като повечето във форума и ние сме видяли наетото жилище само на клип и се надяваме всичко да е ОК. Засега уж нещата изглеждат добре.
Късмет на търсещите.

# 346
А как точно наехте стая през горепосочените сайтове? Изискват ли доходи да докажете? Как се свързахте с наемодателя ? Платени ли са сайтовете?Изискват ли заплащане за да се свържете с наемодателя?

# 347
А как точно наехте стая през горепосочените сайтове? Изискват ли доходи да докажете? Как се свързахте с наемодателя ? Платени ли са сайтовете?Изискват ли заплащане за да се свържете с наемодателя?
Leon77- много зависи от това кой отдава квартирата.Няма да получите конкретен отговор на този въпрос. Някой  наемодатели са частници и изискват  гарант ,че студента няма да  спре да плаща ,тъй като е неработещ.Често се искат и големи претплати по  2 наема ,които забележете не се връщат след напускане,понякога има и такса допълнителна,но навсякъде е различно.Та с 2 думи подгответе се първоначалната сума при наемане да е по голяма.Когато е през агенция-както е нашата квартира не ни изискваха доходи .Писала съм много назад в темите  точно за Айндховен,ако ви  интересува -прочетете.

# 348
Извадете и за вас справка от НАП, това  е което изискват . Не минава вече със справка от работодател .

Задължително ли трябва да е със зелен печат и преведена?

# 349
Извадете и за вас справка от НАП, това  е което изискват . Не минава вече със справка от работодател .

Задължително ли трябва да е със зелен печат и преведена?
Да!

# 350
Дъщеря ми също е приета в Тилбург и се сблъскваме с проблема с намиране на квартира. Ако някой освобождава или си търси съквартирант ще съм благодарна да се отзове!

# 351
Привет! Дъщеря ми завършва и общежитието е до 12 август. В предвид хаоса по летищата, който се задълбочава обмисляме вариант пътуване с автобус/ два големи куфара+ ръчен/. Може ли да ми препоръчате фирми за автобусни превози от които сте доволни?

# 352
Синът ми в крайна сметка се съгласи на резервен вариант. Кандидатства и в софийския и днес отиде да се записва. А търсенето на квартира продължава. Ако намерим ще замине, ако ли не - бакалавър в БГ, а магистратура, живот и здраве, някъде другаде. Тоя ад с квартирите ми дойде малко в повече. А и на него. Толкова нерви и накрая задънена улица. Дори и в България да завърши, после възможности много - стажове по Еразъм, магистратура.... Живот и здраве, ще го мислим тогава.

# 353
Може ли някой да сподели нещо за камернет дали сте намерили квартира през сайта и коректни ли са?Отговарят ли бързо или не?

# 354
Може ли някой да сподели нещо за камернет дали сте намерили квартира през сайта и коректни ли са?Отговарят ли бързо или не?

Ние от три месеца имаме абонамент за камернет. На 2-3 пъти почти стигнахме до  събеседване. Някои отговарят, други директно трият съобщенията. Дежурните отговори са "без международни", "без първа година", "съжаляваме, не се класирахте за интервю" т.н. Ние за три месеца не успяхме да намерим квартира. Някой, ако е имал успех, може да сподели.

# 355

Ние от три месеца имаме абонамент за камернет. На 2-3 пъти почти стигнахме до  събеседване. Някои отговарят, други директно трият съобщенията. Дежурните отговори са "без международни", "без първа година", "съжаляваме, не се класирахте за интервю" т.н. Ние за три месеца не успяхме да намерим квартира. Някой, ако е имал успех, може да сподели.

Ние намерихме и наехме от Камернет, но за Арнем...за другаде може и да е по трудно. Отговориха ни около 50 процента от хората и получихме 3 одобрения за оглед, но ние взехме първото предложение за да не го изпуснем...

# 356
Здравейте, синът ми има шанс за квартира в Хага. Нямам голяма информация, но искат гарант, доходите 3 месеца назад. Документа от работодател ли се взима и трябва ли да е преведен? Благодаря ви

# 357
Здравейте, синът ми има шанс за квартира в Хага. Нямам голяма информация, но искат гарант, доходите 3 месеца назад. Документа от работодател ли се взима и трябва ли да е преведен? Благодаря ви
За агенцията представихме удостоверение за изплатени суми от работодател (с мокър печат), преведен от заклет преводач. При нас това беше достатъчно. Успех.

# 358
  • La casa de Mickey Mouse
Leon77- много зависи от това кой отдава квартирата.Няма да получите конкретен отговор на този въпрос. Някой  наемодатели са частници и изискват  гарант ,че студента няма да  спре да плаща ,тъй като е неработещ.Често се искат и големи претплати по  2 наема ,които забележете не се връщат след напускане,понякога има и такса допълнителна,но навсякъде е различно.Та с 2 думи подгответе се първоначалната сума при наемане да е по голяма.Когато е през агенция-както е нашата квартира не ни изискваха доходи .Писала съм много назад в темите  точно за Айндховен,ако ви  интересува -прочетете.
Предплата два наема, не е голяма предплата.  Ние когато св преместихме в Холандия преди повече от 10г предплатихме за 6месеца.
Трябва да се прави разлика между предплата и депозит. Депозит винаги се иска, може да достигне и до три наема, но не разбрах защо не се връща? Не съм мула за такова нещо. Моля да разясните

# 359
А някой дали е успял да намери квартира за Айндховен?Може ли да споделите къде и как би могло да се успее?

Намерихме 2 спален апартамент през камернет.
Аз им станах гарант, подписах онлайн.
През агенциите с гарант е трудно , аз лично почти 2 месеца звънях къде ли не, плащах абонаменти по сайтове …не стана нищо

Апартамента е необзаведен , преди няколко дни преместиха всичко , разглобяване сглобяване , че дъщеря ми мести гардероб от предната квартира и шкафове ….все още нямат легла ,
но септември като се приберат ще се оправят и с това живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт