Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 877
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
Инсулинът не е показателен по време на бременност, затова често искат само захар, за съжаление глигираният хемоглобин също не е релевантен при бременни. Аз пусках само трикратната глюкоза, гликираният също, но двама ендокринолога + АГ от феталната не го отразиха и гледаха само захарта как се движи.
Привет,  защо Гликираният хемоглобин не е решевантен по време на бременност?

# 571
Това, което лекарите ми обясниха, че в третия триместър вече  не е толкова показателен/ обикновено се гледа първи и втори триместър, т.к. той дава информация за нивото на глигемичния индекс в предходните три месеца и ако е висок може да доведе до спонтанни аборти, фетално увреждане и т.н. .В трети триместър вече рискът от подобни проблеми е значително намален. Естествено, ако жената е с диабет 1 тип ситуацията може да е различна. При мен си се прави стандартното обременяване, защото преди години имах ИР, пак казвам че това беше конкретно при мен.

# 572
струва ми се, че в тоя срок на бременността и обикновен профил може да свърши работа, но иначе не смятам, че натоварването е кой знае какво - захарта, която се изпива е еквивалентна на парче торта, може би най-голямото предизвикателство за мен е било да не пия много вода след това, щото при мен като скочи инсулинът пресъхвам, но става дума за два часа, ако можеш да се паркираш наблизо до лабораторията и да си седиш в колата вместо в лабораторията още по-лесно. Психическата настройка към изследването го прави съответно повече или по-малко психически поносимо.

Абе хора като ви почнат подготвителните контракции по колко време ви държат - от три и половина насам имам болезнени стягания през различни интервали и с различна продължителност, аха реша че са отшумяли и айде пак наново.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 19:16 от magi (gushka)

# 573
Здравейте! Честито на вече родилите мами!  Да са живи и здрави рожбите Ви. Бързо възстановяване на Вас!
За матрачето за next to me ние ще си ползваме оригиналното. Даже бих казала, че е твърдо.
Днес минах преглед и се оказа, че водите са ми на горна граница. В 36+2, а бебенце тежало около 2600 към 2700 гр. На феталната миналата седмица уж бяха добре водите, какво стана сега не знам. Корема ми е огромен, всеки ми го казва, явно имало защо. Не съм правила обременяването с глюкоза. Утре АГ ме изпраща на тест въпреки, че е трябвало в по - ранен етап + ще спазвам и диета. Исках да Ви питам освен ОГТТ глюкоза да пускам ли и ОГТТ инсулин? Гледам, че са 2 отделни изследвания. Едното без другото дава ли ясна картинка на ситуацията? Забравих да го питам, а сега се сетих.
Абсолютно същото се случи днес и при мен, с тази разлика, че съм 39+2. Досега бебето вървеше с много малко коремче и доста под теглото за седмицата си и хоп, днес тотално различни резултати. АГ каза, че няма смисъл да се изследвам на този етап.

# 574
Всъщност окситоцина ня а да навреди на бебето, то де ражда 2-3 часа след пускане на системата. Аз не исках и като ми казаха, че трябва да пускаме, защото води изтичат, а разкритие няма започнах да протестирам. Тогава ми обясниха, че упойките и медикаменти те, които се ползват по време на раждане няма да навредят на бебето. Сега даже искам пак окситоцин, но новата докторка каза, че няма да ми предизвиква раждане, освен ако няма нужда (първия път имах нужда). А сега я питах, ако бебето мине 3кг и аз 38г.с. дали може да го предизвика (малко на майтап беше Joy) но тя ме скастри и ми отказа.
LionMamma ми пуснах една сълза като прочетох, че сте били ваканция 1 месец без бебе Joy Аз така искам някой да го вземе за една вечер, да се наспя, ама никой не иска Cry
Мамчета Kissing Heart честити ви бебечета Kissing Heart бъдете винаги щастливи вие и вашите семейства, най-хубаво започва и расте с всеки изминал ден Heart
Хахха да! Кеф си е! Живи и здрави да са свекървата и майка й!
Въпреки че покрай обзавеждането на другия ни апартамент, който ще пускаме под наем,всеки ден бях по някакви магазини и отделно на лекции по 6 часа... Тормоз си беше.
Болките в пубиса, краката.
Малкия сега се буди посред нощес щото зъби никнат и докато стана от леглото да отида до стаята му, направо кошмар. Но още малко остава за щастие. Аз на моя юнак не му вярвам че ще дочака до 20ти, въпреки че и аз съм на магнезий до 05.07(следващите тонове). Мъжа както го няма, да не затръгна да раждам с детето хахахха.

# 575
  • Замък сред облаците
Абе, Гушка, подготвителните са безболезнени. Да не си в първа фаза на раждането вече?

# 576
Абе, Гушка, подготвителните са безболезнени. Да не си в първа фаза на раждането вече?

честно казано - нямам идея хаха. Аз безболезнени никога не съм усещала, затова пък преди често имах менструални болки без стягания, заради които пих и доста магнезий, та болката не ме впечатлява особено. Сега ме стяга около пъпа и си боли, докато не спре стягането. Ще се следя , пък ще видим.

впрочем имам и газове, та си мисля че те предизвикват малко работите

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 19:36 от magi (gushka)

# 577
  • Габрово
Аз правих натоварване с глюкоза и всичко излезе ок .Бебето уж било голямо с 2 седмици  напред ,а на фетална отидох след това се оказа че е с 0.650гр по-малко от мерките на АГ.Общо взето хич не исках да правя ,даже АГ искаше още веднъж и на следващия преглед, че продължава да е по-голямо по негови сметки и всичко това в 30 седмица.Сега съм в 37+ 4 дни и бебето си е в норми  дори и при негово замерване.Мисля че се презастраховат ,но понякога е прекалено.
Лично аз след като три пъти ми взеха кръв през час, прибрах се и щях да пукна ,толкова зле ми стана изядох 5 филии хляб .После спах и чак вечерта дойдох на себе си.Определено се изплаших и не бих си го причинила отново без основателни аргументи от страна на Аг сочещи ,че е неизбежно!
Аз съм още на магнерот ,но имах период от 2- 3 дни с подготвителни, болезнени контракции плюс 1 цял ден с неспираща нужда от голяма тоалетна- напъни ,но нямаше нищо .Интервалите бяха различни както и продължителността на контракциите. Сега нямам ,някъде от две седмици никакви, освен придърпване и разпъване,т.к корема ми е огромен и се спуска видимо надолу.
Аз се справях с по-силните болки като коленичи, отпусна ръце на спалнята и с чупки и врътки в ханша.
П.п. С първото раждане това,  което ми помогна и спираше болката беше водата.Бях с контракции на 3 минути в болницата и след клизмата под душа болките ми спираха и усещах само стягане. Така успях да събера сили, но едвам ме изкараха сестрите от банята Joyне исках да излизам.Това с водата, ако искате го пробвайте при нужда споделям от опит Grinning

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 19:46 от danger#scorpion@

# 578
Може и такива случаи да има, в такъв случай профилът би трябвало пак да е достатъчен, дори и с домашен глюкомер, на такъв късен етап. Важното е захарта да не излиза от норма принципно

# 579
Момичета или по-скоро тези от вас, които си бият кръворазреждащи инжекции - трябва да премина последните дни на сутрешни, как би било по-добре - да бия днес вечерта и после след 12 часа или направо да пропусна вечерната и да сложа сутрешна, което означава отстояние 36 часа?

# 580
  • Замък сред облаците
Нямаш време да изместваш с по час-два, това отнема към седмица. Пропусни вечерната и слагай сутрешната.

# 581
Момичета, вчера със спешно секцио се роди Георги! Тежи 2710 гр, 49 см. Малко поизбърза, но сме добре с бебо.
Искам да изкажа огромната си благодарност към лекарите в болница Шейново, на д-р Спасов, д-р Велев, д-р Василев, д-р Такева, д-р  Есмерова, на Имир, на акушерки, на анестезиолога д-р Кумански и на санитарките, които се грижат за комфорта и хигиената.
Страхотни специалисти, благодаря Ви за всичко! Бъдете здрави и благословени!

# 582
Да е жив и здрав Георги, бързо да пораства и да радва мама и тати. Надявам се, всичко е наред нищо, че малко е избързал.

# 583
Честито бебче! Да е много здрав Георги! Бързо и леко възстановяване на мама.

# 584
  • Велико Търново
Jozepha, да ти е здрав и много щастлив юнака! Бързо възстановяване и по- скоро да се приберете! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт