упорити гъбички по ноктите

• 37 006
  • 299
  •   1
Отговори
# 285
Тя Рачева не изписа ли нещо локално за мазане?
На мен едно време ми бяха изписали антимикотик орално + Екзодерил външно. Само Екзодерила при нокти като твоите не би свършил никаква работа, но двете в комбинация ще са добре. Питай я.
Но, това с чернодробните ензими не е шега работа. Ако се повишават много над нормите, лечението се преустановява. В крайна сметка с гъби може да живеем, ама без черен дроб - не.

# 286
Изписа Рачева локално мазане след хапчетата. Преди това не беше.
Определено ще я посетя още другата седмица, само се чудя да спра ли Екзодерила и да отида или да не го. Защото ми каза преди контрола да не съм мазала една седмица с нищо.

# 287
Да, спри го, за да може евентуално, ако прецени да вземе пак проба или поне да ги види ноктите с лампата.

# 288
И да вземе пак посявка, файда няма. Гъбичките се виждат с просто око. Ноктите не са изчистени и при толкова удебелени нокти няма как да проникне Екзодерил.

# 289
Благодаря ви! Спирам го още днес екзодерила и другата седмица сряда или четвъртък съм при нея. Казаха, че от петък излиза отпуска, така че ми е задължително ходенето.
Чернодробни не съм изследвала, бях я питала, каза че няма нужда, защото не съм пила много препарати, а и нямам някакви придружаващи. Ще си пия чинно каквото каже, че да се махат тези гадости вече!

# 290
Някой има ли отлепване на нокътната плочка на крака, подпухва и от долу е кухо.
Така ми се получи на двата палеца на краката, след гел лак. Не знам дали това е причината, де...
Педикюристката ми казва, че има гъбична инфекция. Предложи да изрежи кухата част, но аз не се съгласих.

Дали имате гъбички си нямам идея, но гел лака прави ноктите твърди. Те нямат никаква еластичност и когато се опират в обувките реално нокътното легло се наранява и ноктите се отлепват.

Колкото по-рано се съгласите да изрежат кухата част, толкова по-бързо ще успеете да възстановите краката.
И при мен се случи същото. Но при първо се отлепи на единят крак. Не знаех, че трбва да се изреже и какво ли не капах и мазах. Хубавото е, че не се развиха гъбички защото влагата под отлепената част предразполага за това. След година се отлепи и на другият крак. Тогава отидих на подолог който изряза кухата част и двата крака. Този със скорошното отепване се възстанови напълно много бързо, другият все още имам крайче което не слепва.

# 291
Страх ме е дали педикюристката, подолога, да не ми възпали пръста, изрязвайки ги дълбоко...
Но сега разбирам, че е важно и необходимо.  Ноктите ми изглеждат нещо подобно:

Скрит текст:

# 292
Здравейте!
Бях днес при д-р Рачева, каза, че се вижда да расте 1 мм здрав нокът, просто ми обясни, че с хапчета растат по-бързо. Все пак ми изписа за 6 седмици кандизол таблетки, което чета, че е пак флуконазол. По 1 таблетка на седмица, изпивам и месец след това пак контрола. Подари ми и един спрей Флуконазол да пръскам вечер кожата и ноктите.
При всички ли толкова бавно се получава? От февруари досега очаквах по-завидни резултати. Този кандизол каза, че било по-тясно спектърно и затова го изписва.

# 293
Ноктите на краката растат много по-бавно от на ръцете. Естествено, не е напълно еднаква скорост на растеж при всеки човек но винаги на краката е бавно.
Аз бих потърсила информация и за някакви витамини или други добавки които подпомагат растежа, може и да помогнат малко и те.
Преди доста години приятелка имаше на ръцете, близки бяхме и е ставало дума какво и що. Лекарката освен някакво противогъбично по доста дълга схема (по спомен май 6 месеца), беше предписала и добавки и казала че са с точно тази цел. Не помня дали за 6те месеца бяха израснали напълно чисти целите нокти, че все пак не е днес да почнеш лекарство и утре да видиш здрав нокът в основата, може и по-дълго да е отнело израстването. Но ги елиминира тогава.

# 294
Браво! Браво! И аз бях писала, че има напредък.
Много дълго се лекуват тези неприятни гъбички.
Удобен е приемат веднъж седмично, така че продължавай. Успех! Hands Thumbsup

# 295
Хора, отчаяна съм.
Бях писала назад в темата. Накратко- гъбички по ноктите на краката, основно на палците. Съветите на Мила много ми плмогнаха. Тя ме насочи към лаборвторията на НЦЗПБ и там излезнаха някакви дрожди. Изписаха ми таблетки Итраконазол за месец  по една таблетка през ден. Пих го месец и половина. Не смеех да се зарадвам. Резултата дойде доста по- късно и тъкмо се зарадвах, че съм се отървала най- накрая от гадбите гъбички, вчера видях бели петна на ноктите на палците. Пак тръгват. Не мога да повярвам. Мина почти година от лечението и се завърнаха. Какво да направя повече? Къде да отида на преглед? Отчаяна съм, няма лечение явно.

# 296
Момент.
Ти си ги излекувала, но това не ти гарантира, че никога повече няма да се появят пак. Гъбичките имат склонността да рецидивират. Както е примерно с вагиналните гъби. Това, че си се излекувала веднъж не те спасява никога да не се появяват отново. А и честно казано - ако си предразположена към гъби - то ще си избиват… при определени фактори.
Та - в тази връзка - отиваш да ти вземат пак проба, след което въз основа на резултатите - отново лечение. Ако е минимално поражението - може и да успееш да се отървеш само с локално третиране.
И оттук нататък - проучи сама какви са факторите, които ти провокират гъбичките.
Чорапи? Обувки? Травми? Лакираш ли се? С какво? Имаш ли заболявания, които предразполагат към гъбични инфекции? Лекарства?

# 297
Хора, отчаяна съм.
Бях писала назад в темата. Накратко- гъбички по ноктите на краката, основно на палците. Съветите на Мила много ми плмогнаха. Тя ме насочи към лаборвторията на НЦЗПБ и там излезнаха някакви дрожди. Изписаха ми таблетки Итраконазол за месец  по една таблетка през ден. Пих го месец и половина. Не смеех да се зарадвам. Резултата дойде доста по- късно и тъкмо се зарадвах, че съм се отървала най- накрая от гадбите гъбички, вчера видях бели петна на ноктите на палците. Пак тръгват. Не мога да повярвам. Мина почти година от лечението и се завърнаха. Какво да направя повече? Къде да отида на преглед? Отчаяна съм, няма лечение явно.
леченето продължава минимум 3 месеца ! защо спряхте лекарствата

# 298
Защото ми бяха предписани за един месец. Аз ги пих месец и половина.

# 299
Хора, отчаяна съм.
 вчера видях бели петна на ноктите на палците. Пак тръгват. Не мога да повярвам.

Къде са тия петна по ноктите?
Да не е някоя авитаминоза?
Нали знаеш стават едни като дъгички в основата на ноктите.

За такива повърхностни проблеми ми препоръчаха йодофор. Купували го от вет. аптека, защото от другите е от 0.5 л, а честно казано какво ще правиш с толкова много не е ясно, а може и да не помогне.
https://www.sigmaprovadia.com/product/%D0%B9%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D … %BA%D1%82-%D0%B2/

Общи условия

Активация на акаунт