АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 43 077
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
На нас ни загубиха 4 месеца и ни завлякоха с хиляди левове. Иначе да съм забравила вече и ремонти, и всичко. А не пак в последния момента да се случват нещата.
За тапата да ви кажа - предния път ми падна супер рано, после 2-3 см разкритие и след това си изкарах точно до термин. Поне 2-3 седмици си ходих така.

# 586
Меджик, честит да е вашия Божи Дар! Да е здрав и да ви носи радост и поводи за гордост! 🤗
На теб бързо възстановяване!

Аз подредих всички бебшки дрешки в скрина. Стегнах чантата окончателно, само мм трябва да донесе вода по 1литър довечера.
Утре съм на тонове и преглед, стискайте палци да е последен, че не мога повече... Ще се пръсне този корем, не мога да се завъртя, да стана, да легна или каквото и да било.

# 587
Честити първородни рожбички на Орехче и на Маги! Да растат здрави и безгрижни Аделина и Божидар! А на мамите бързо възстановяване! Simple Smile

Аз се връщам от преглед тъкмо и съм доста стресната... явно все така не усещам контракциите, а ги има. Шийката ми е станала 17мм заради бебо, който натиска с все сила... слязъл е вече в малкия таз и бута ли, бута с глава. 2600гр и почти 49см в 34+2г.с. но отговаря на 36+6г.с. и док каза да лежа и да се боря за всеки ден 2в1. Иначе нямам разкритие и плацентата си е 1ва степен.

И със сигурност ще се разминем с моя доктор. Взех да се чудя и за болницата (Окръжна или АГ Варна), пълна каша ми е и въобще, ама въобще не съм готова психически... та до официалния ми термин има още 40 дни, мислех, че има време...

# 588
Ехаааа благородно " завиждам" на тези на които вече им олекнаха коремите.
Magic честито и от мен!

# 589
Момичета бях на преглед за разкритие 2см. Много е долу главата и притиска, доктора каза че го очаква тази седмица да видим... Много ме е страх.

# 590
Маги! Честит да ви е Божидар! Жив и здрав и да ви радва! Пиши ни пак!

# 591
Приложението се казва Contraction timer.
Иначе момичета благодаря , че ме мислите и , че се вкючихте на въпроса ми.Аз след това влязох да се изкъпя , звъннах на док и се оказа , че пътува от София за Сливен.Само че веднага ми организира доктор ,който да ме прегледа.След което се наложи да ме приемат  Бях с 4 см разкритие , а по пътя ми изтекоха водите (бледо розови).Не изтекоха наведнъж.После ми се обади да ми каже браво , за хубавите новини че почва естествен процес и да ме уведоми , че е говорил с доктор Поптодоров , който ще дойде да ме изроди.И така днес моята Аделина се роди.21 дена преди термин , Тежи 2950 кг и е висока 49см.Раждането беше нормално в Шейново.На 8см разкритие някъде ми сложиха епидурална .Преди нея си боляха контракциите , но издържах.После след много лежане и запис на тонове не само ме пуснаха да ходя , но и настояваха.Тогава вече упойката ме пусна ,била съм с 9 см някъде и започна да боли мнооооого.По едно време мислех , че няма да издържа , че ще припадна , оказа се ,че съм с 10см разкритие и чакаме главичката да слезне.Имах вече и напъни и ми позволиха и насърчиха да напъвамм права.Тия зверски болки бяха около 2 часа и тогава вече легнах на кушетката и тя се роди- след 7-8 контракции с по 3 напъна всяка в 20:50 часа . Но тогава вече болката беше нищожна всравнение с преди това и бях спокойна   знаех , че се справям добре.Почти до края нямах разкъсване , но вмомента на излизането ми направи малка цепнатинка за два шева.За сега съм доволна от отношението на тримата доктори ,които ме проверяваха и акушерките.А доктор Вецев след като родих ми се обади да ми честити и да каже , че утре ше дойде да ме види.Малката ми я дадоха веднъж като се роди - голичка.После я повиха , а на мен ми стана мн студено и се тресях яко.Та около 2 часа по късно ми я дадоха да си я гушна.Не можа да засуче , но поне се успокои и заспа.20 мин по - късно ми я взеха и ме преместиха в стая .Това става в 23 :30 вече.Изкъпах се и сега лежа .Забравих да кажа , че приготвиха банка за клизма ,но една жена запопна да ражда и всички избягаха да се суетят около нея .Така след известно време акушерката дойде ,изля течността в мивката и не ми направиха клизма.Попитах акушерката след раждането дали е имало бели ,  че то имаш чувството , че акаш.Каза ми не ,спокойно , ама не се знае знае ли се хаха.
Много дълго стана , ще се опитам да спя , че след 4 часа ще ми носят малкото човече.Успех на вас !

Честито! Да Ви е жива и здрава дъщеричката!
Бързо възстановяване!🍀

# 592
  • Пловдив
Орехче, Magic, честито момичета 🙂
Да са ви живи и здрави рожбите, а на вас леко възстановяване ❤🌸

# 593
И аз прегърнах света в ръцете си момичета - Казва се Божидар, 3056гр. 10:58 ч, но незнам колко см е Relieved
Откакто излезна са ни го дали кожа в кожа, малко му е ниска температурата 36.1 , и постоянно повтарят да я вдигнем. Ако не ще го сложат в легълце малко. Иначе всичко е нормално, беше бързо, нищо не се усеща, още съм под упойка. Сега тати го гушка и го храни, защото  и моята темп ниска не мога да го стопля.
Оревах залата, няма такова чувство друго... Успех момичета, вярвайте всичко ще е наред Hug Аз си оставам с вас и  стискам палци за всички Flowers Hibiscus
Честито! Да Ви е жив, здрав и много да Ви радва!💙
Пожелавам бързо възстановяване!🍀

# 594
Честит Божидар Меджик!
Много радост и щастие ви пожелавам! На теб бързо възстановяване. 🍀🍀🍀
Някак бях сигурна, че ти ще си следващата щастливка с бебче на ръце.

Аз преди малко бях на преглед, нямам никакво развитие в посока раждане, бебето продължава мъничко да върви. Гледахме и артериите с доплер, лявата не върви съвсем добре, но доктора каза, че не било проблем.
В петък последно съм пак там на тонове и ехограф.

# 595
Magic - нека бъде здрав и благословен ! 💕❤💕

# 596
Куки, не коментирахте ли да приемаш протеин, за да качи бебето?

# 597
Честито на Орехче и Меджшк! Бэрзо възстановяване, здрави и безгрижни да бъдат бебчовците!
Аз се връщам от преглед 33г.с+3, бебето е 2.20кг, шийката 2.8мм. Серклажът е на място, всичко е затворено! Така ми олекна на душата. Ще лежа още малко до 10/12 дни и спирам😏😏😏😌😌😌
И моята кака се разболя пак, след 10 дена занималня.. цяла зима как държа в тая ясла на вируси,а сега ...

# 598
Куки, не коментирахте ли да приемаш протеин, за да качи бебето?
Не, според него си е в норма бебето макар и в долната граница.
Мерките са му 47см. и 2640гр. Това ва 37+6.
Главата върви добре, за седмицата но коремчето 3 седмици назад според замерването.
То има и 9 дни до планираното секцио само. Но ще гледам за наблегна на протеини все пак последните дни.

Редакнтирах седмицата. Бях песала.една седмица по малко.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 17:58 от Cinnamon Cookie

# 599
Това посъветваха момичето, което лежа в болницата с мен, за да качи още малко бебето й в последните дни, тя е с термин около твоя, и мерките бяха подобни. Протеин на прах и барчета от лидл 😀

А аз бях поспряла витамините, но малко ми се скараха, че били и те доста важни сега накрая.

Кажете какво мога да направя, освен лежане, при скъсена шийка? Много ме е страх...

Bolibon, сега чуденето ми е между Папазов и Славчев, в сряда ще ходя да се видя със Завеждащия... в коя сграда точно е това?

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 18:59 от Saudadе

Общи условия

Активация на акаунт