За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 093
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък ще кажа, че няма “най-добро” и “най-лошо” мляко, а има мляко, което се приема добре от детето, или такова, от което не му е ок!
Дъщеря ми е пила само и единствено НАН ОРГАНИК. Още в болницата това им даваха. Нито колики е имала, нито запек е имала, нито пък други проблеми.
Това обаче хич не означава, че на друго бебе ще му понесе млякото.
Племенницата ми например пиеше Бебелан. Заради запек го смениха с прехваленото Лактана и такива ядове браха, че съжалиха 100 пъти, че изобщо го смениха. Та, всичко си е до дете и организъм.

# 91
Здравейте,момичета . Забелязвам ,че бебето ми си държи постоянно или поне доста често главичката на ляво. Забелязвали ли сте нещо подобно с вашите бебчета?

# 92
Здравейте,момичета . Забелязвам ,че бебето ми си държи постоянно или поне доста често главичката на ляво. Забелязвали ли сте нещо подобно с вашите бебчета?
И моето е така. Постоянно наляво. Не знам на какво се дължи. Може да им е удобно така.

# 93
  • София/Севлиево
Моето е същото.Казаха ми,че на тази страна е бил в корема ми през повечето време и затова така.Даже му вземах специална възглавничка,защото бе почнала да му се изкривява главата.Сега лежи на всички страни и спи основно по корем.

# 94
  • до най-прекрасния мъж
Моята я обръщаше постоянно надясно и си "приказваше" с някой под нейната кошара, докато лежеше на нашата спалня. Гледаше все натам и нещо си дърдореше. Започнах да я слагам на спалнята така, че да гледа мен и лягах отляво. Така постепенно се отпусна вратлето и започна да се върти свободно и на двете посоки. По принцип си въртят главата по посока на светлината. Затова е хубаво да ги въртите така, че половината време да им идва отляво, половината време отдясно. Нейната глава беше започнала да се сплесква от дясната страна, дадоха ми такава възглавница, но тя не седеше на нея  не съм я ползвала. Главата се оправи сама, когато започна да се върти. Сега спи на където й е удобно, най-често по корем.

# 95
Много благодаря  за отговорите. Аз сега й подложих едно одеалце от ляво и обърнах главата на дясно,също смених посоката на лежане ,така че да гледа мен ,но да й се падам в Дясно вече. Тези дни доста я накланя на ляво и точно това си помислих,че може и да й се изкриви главичката от това постоянно зеене в ляво.
Също исках да помоля за съвет какви капки да й купя за тези колики,че от 3 дни е невъзможна-Сън-рев,сън-рев,сън-рев……Ползвах Био амика и еспумизан бебе ,но не преминават и е нещо ужасно.
Другия ми въпрос е ,дали е нормално да ака по 2 пъти на ден (от няколко дни е така) ,2-3 изхождания макс?

# 96
  • до най-прекрасния мъж
За колики при нас помогна много Санколик, който е на билкова основа. Давах го до преди 2-3 седмици, тоест до 7-месечна възраст. Нарочно не го спрях по време на захранването, защото от някои храни може да получат колики отново. И аз давах Био Амика, Еспумизан, Биобаланс Бейби, Омнибиотик Панда. Нищо от изброените не помогна. При нас не беше сън-рев, а само рев и малко сън за разнообразие.

# 97

Консултирайте се с лекар. Може да има нужда от физиотерапия или упражнения вкъщи. Добре е да питате, за да направите корекция, ако е нужно.

# 98

Консултирайте се с лекар. Може да има нужда от физиотерапия или упражнения вкъщи. Добре е да питате, за да направите корекция, ако е нужно.
Ние в петък сме при педиатъра на преглед и ще попитам.

# 99
  • Пловдив
Все едно за себе си чета - и моят бебок така държи главата, успокоиха ме, че е нормално. Така че не се притеснявай, ако прецениш естествено може да отидеш на преглед, за да не го мислиш. При нас Колинокс и БиоАмика свършиха работа, за сега коликите са овладени. Колинокс е с активна съставка семитикон т.е. идентично с Еспумизан, но ми казаха, че останалият състав бил по-добър.  Санколик също е доста добър вариант, препоръчвам и него. При нас все още има рев, но от нежелание за сън и рефлукс, който ни тормози. Но имаме и своите хубави моменти, по време на коликите бяха почти нула.

# 100

Разбира се ,писането във форума и дискутирането на различни въпроси никога не ми е служило като замяна на прегледа . Имаме записан час.

# 101
За колики, с две ръце препоръчвам Санколик..
Пробвайте,  ако не помогне,  няма нищо вредно в тях.
Аз ги открих с втория ми син, който имаше и  по- малко  колики, но определено много добре му се отразиха..🙂

# 102
Моето момче имаше ужасни колики. Денонощно се напъваше, не можеше дори да спи от това. Не преувеличавам, за съжаление. Помогна ни единствено комбинация от colactase и лефакс. Бях пробвала всичко друго (и био амика). Когато взех тези двете го видях за първи път спокоен.
Всеки ще препоръчва различно, но каквото и да вземете трябва да се ползва поне седмица, за да се види ефект.

# 103
  • София/Севлиево
За коликите ползвах Лефакс и Колиеф,от вторите като че ли имаше по-добър ефект.Но те не бяха силни и продължиха съвсем малко.С баткото се бях видяла в чудо-до 6-тия месец имаше и нищо не помагаше Sad

# 104
Здравейте, моето бебе е на месец и половина. Неонатолог ни каза, че има бебешко акне на хормонална основа. При вашите бебрта имаше ли? С какво го третирахте и кога изчезна?

Общи условия

Активация на акаунт