За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 707
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, синът ми на 1 год. 1м. отказа тотално да пие чиста вода. На ден приема общо по около 500 мл АМ - сутрин и вечер по 200-250. През деня не близва вода и кара само на пюрета, само като види шишето с вода и ми бута ръцете, с лъжица също не изпива повече от 3-4 глътки. А преди пиеше по 100-120 мл на ден. Мисля да почна да предлагам чай на Хипп, кои видове ще ми препоръчате? И в какво шише давате чая? С биберон или в чаша със сламка?

# 631
Здравейте, от кога започнахте да давате вода от шишетата с сламка?

# 632
На 6 месеца пиеше от преходна чаша, а на 8 от сламка.
mariam, с обикновена чаша пробвала ли си? Или малка чаша за шот? Неразливна чаша, обикновено пластмасово шише от вода? Пробвай различни варианти, може да му стане интересно. Чай не мога да препоръчам, не съм давала.

# 633
Засега съм пробвала с шише с биберон и лъжичка. Други варианти не съм пробвала засега.

# 634
Пробвай, вече е голямо детето, има много видове шишета и чаши, които ще са му сигурно интересни.

# 635
При моето дете съпрпотивата към вода и шише беше голяма. На 8м успях да я приуча да пие вода с каучуков биберон на Нук, размер Л. Сега на 1г3м пие от шише със сламка, преходна чаша или обикновена малка. Радва се като се сменят и дори се налива малко повече пъ нужното.
Имайте предвид, че предлагането на чай може да ви изиграе лош номер. Детето ще свикне, че трябва да пие нещо овкусено дали е чай, дали сок и съвсем водата ще стане мираж. И разбира се навика за чай/сок ще си остане и в детските години. Просто вземете и други съдове за пиене на вода и настоявайте с водата.
Тези чашки са й много интересни. Бялата е икейска, розовата е от Пепко.

# 636
Здравейте,

Много се извинявам, че пиша в тази тема, но не намерих подходяща.

Предстои ни да празнуваме първи Рожден Ден, но не удома и затова имам нужда от помощ.

Можете ли да ми препоръчате добра сладкарница за торти във Варна с разнос по селата?

Или линк към активна Варненска група на мами също би бил полезен.

Може на лични, за да не спамя тази тема.

Благодаря!

# 637
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм против овкусената вода. Някои деца се пристрастяват към нея и отказват всичко друго. Имам приятелка, детето е вече на ДГ и не пие чиста вода, само овкусена със сок. Как ще се справят с градината, не знам. Дано там се научи да пие.

# 638
Аз идвам с проблем със смукане на пръсти. Постоянно. На 7 м е. Когато не спи и не яде, пръстите са й все в устата, смуче ги. Понякога пк един, друг път по 2-3. Предлагам биберон, но го избутва и си бута пръстите. Изкупила съм всякакви евтини и скъпи чесалки и гризалки. Давам Дентокинд, мажа с гелче. Ако беше да си захапе юмрука и просто да си лапа пръстите, пак по бива. Но тя ги смуче целенасочено, по навик, чува се дори. Идеи как да я отуча или да й отвлека вниманието? Батко й нямаше такъв проблем, а знам че е вредно за захапката и веднъж създаден този навик, много трудно се премахва в градинска възраст, ако остане така.

# 639
Здравейте, имам бебенце на 2 седмици, но от вчера нещо не е наред. Спи с отворена уста и леко хъркаше, днес сутринта се задави докато спеше, с баща му едвам го съвзехме. Обадих се на Педито тя каза че най-вероятно му била заседнала люспа от адаптираното мляко в носоглътката, тъй като е изцяло та АМ и да сме продължавали да капем в носа физиологичен разтвор и да давам водичка. Проблема е че докато спи виждам как отново се плези леко все едно се опитва да избута нещо и леко похърква отново. От толкова разтвор и дърпане на "сополи" които почти няма, имам чувството че му раздразних много нослето. Много ще съм благодарна ако някоя от вас е изпадала в подобна ситуация и сподели как е процедирала или ако някоя от вас има телефон на детски УНГ който да дойде да го прегледа, тъй като е Неделя и сме извън София, но това не пречи мъжа ми да вземе доктора от някъде.

# 640
Здравейте, имам бебенце на 2 седмици, но от вчера нещо не е наред. Спи с отворена уста и леко хъркаше, днес сутринта се задави докато спеше, с баща му едвам го съвзехме. Обадих се на Педито тя каза че най-вероятно му била заседнала люспа от адаптираното мляко в носоглътката, тъй като е изцяло та АМ и да сме продължавали да капем в носа физиологичен разтвор и да давам водичка. Проблема е че докато спи виждам как отново се плези леко все едно се опитва да избута нещо и леко похърква отново. От толкова разтвор и дърпане на "сополи" които почти няма, имам чувството че му раздразних много нослето. Много ще съм благодарна ако някоя от вас е изпадала в подобна ситуация и сподели как е процедирала или ако някоя от вас има телефон на детски УНГ който да дойде да го прегледа, тъй като е Неделя и сме извън София, но това не пречи мъжа ми да вземе доктора от някъде.
Забранено е да му давате вода на тази възраст. Освен че усилва рефлукса.

Цитат
сутринта се задави докато спеше,
тежък рефлукс?

Цитат
капем в носа физиологичен разтвор и да давам водичка
Абсурд. Моля, спрете тези нонсенси. За Бога!

За другото? ми е нужно клипче? ... обективна картина на ставащото.

# 641
  • до най-прекрасния мъж
Вероятно детето има рефлукс и това е причината да плези езичето, все едно иска да повърне. Нослето може да хърка точно от върнатото мляко. От това е и давенето. Вероятно е тих рефлукс, връща в хранопровода мляко и се дави. Опитайте да повдигнете матрачето откъм главата с навито на ролка одеяло подпъхнато под матрака. И не се притеснявайте, наблюдавайте детето. Това състояние се израства. Може да е необходимо детето да приема специализирано антирефлуксно мляко, ако е с рефлукс. Дъщеря ми беше с рефлукс, разбирам притесненията Ви. Вече е на почти 10 м и засега затихна. Още си пие антирефлуксно мляко, но тя е захранена с почти всичко и пие мляко само 2 пъти на ден.
Знам, че е плашещо, но спокойно, минава. Не е лошо детето да го види гастро.

# 642
Вероятно детето има рефлукс и това е причината да плези езичето, все едно иска да повърне. Нослето може да хърка точно от върнатото мляко. От това е и давенето. Вероятно е тих рефлукс, връща в хранопровода мляко и се дави. Опитайте да повдигнете матрачето откъм главата с навито на ролка одеяло подпъхнато под матрака. И не се притеснявайте, наблюдавайте детето. Това състояние се израства. Може да е необходимо детето да приема специализирано антирефлуксно мляко, ако е с рефлукс. Дъщеря ми беше с рефлукс, разбирам притесненията Ви. Вече е на почти 10 м и засега затихна. Още си пие антирефлуксно мляко, но тя е захранена с почти всичко и пие мляко само 2 пъти на ден.
Знам, че е плашещо, но спокойно, минава. Не е лошо детето да го види гастро.
Здравейте, благодаря ви за съвета, ще опитаме. Наистина той яде доста лакомо и доста въздух вкарва, сменихме вече две анти колик шишета и нищо. Беше по-добре преди седмица, сега все едно и го мързи

# 643
  • до най-прекрасния мъж
Допълвам, дръжте го поне 30 мин след нахранване в изправено положение, за да оригне хубаво. Това помага и за коликите, и за рефлукса. Моето момиченце се извиваше на дъга и не искаше да си пие млякото. Започне лакомо, изпие 40-50 мл и започва рев и дърпане. Ние се мъчихме 2 месеца, докато установим проблема. После за няколко седмици се успокоиха нещата, а след захранването започнаха да отшумяват. Сега рядко връща, по-скоро по изключение, но не й прави впечатление.

# 644
За бебе на 2 седмици, лекарката трябва да го прегледа лично или да ви упъти към дежурен лекар. Абсурдно е да говори подобни глупости, заседнала люспа от мляко?!
Без преглед няма как да знаете рефлукс, хрема, болно гърло, друго. Звънете и потърсете кой да прегледа бебето. Чак УНГ е пресилено, не се знае дали е такъв проблема, педиатър или неонатолог е най-уместно.

Общи условия

Активация на акаунт