Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 547
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
За мен разстоянието и начинът на придвижване са ми главен фактор и никога не съм го крила.

За Вас вече разбрахме, не е нужно да го повтаряте постоянно.

# 91
# 92
  • Пловдив
Вели, колко точно ще е пътуването за едно дете от Асеновград до Тракия, ако ползва влак? А от други близки населени места, които пътуват всеки ден? Две от споменатите линии в момента са супер нередовни - 10 и 93.

# 93
За мен разстоянието и начинът на придвижване са ми главен фактор и никога не съм го крила.
За нас също.....особедно в супер задръстен град като Пловдив, с може би най-лошия градски транспорт в Европа
с подобни по размери и население град.

# 94
Вели, колко точно ще е пътуването за едно дете от Асеновград до Тракия, ако ползва влак? А от други близки населени места, които пътуват всеки ден? Две от споменатите линии в момента са супер нередовни - 10 и 93.

Колкото е и за всяко дете, което пътува от Асеновград и учи е ЕГ-тата, например. Ако пътува с автобус от Асеновград, пътят може да се съкрати, ако детето слезе на Асеновградско шосе.

Между другото, горките деца от Тракия, които учат в НТГ, малко ще се облагодетелстват.

# 95
  • Пловдив
Уточнила съм неслучайно за пътуването с влак, защото на тези деца ще им излезе наистина доста дълго пътуването

# 96
  • Пловдив
Подкрепям казаното по-горе, че на който не му се пътува, ами да си запише детето в най-близкото квартално училище и няма да ползва никакъв градски транспорт.

# 97
  • Пловдив
Ако търговската гимназия официално бяха обявили този ремонт, преди матурите и подаването на документи, ситуацията с приема щеше да е различна. Определено не в полза на гимназията. За много деца това е И кварталната гимназия и част от тях И заради това са я избрали.

# 98
  • Пловдив
Мамиива, да кажем, че в Асеновград има достатъчно училища, за да не пътуват децата, но доколко нивото може да се сравни с ЕГ, МГ, НТГ, Хуманитарната? Защото пътуващите търсят най-вече добро ниво и среда, защото до Пловдив идват и деца от селата.

НТГ е една от желаните гимназии в града и за много ученици това е първи избор на училище. Не виждам кое друго училище в града предлага достатъчно конкурентен избор на същите или поне близки специалности.

# 99
Ако някой е избрал елитно училище, заради самото училище, ще се адаптира с пътуването. Ако го е избрал, защото му е и квартално, може да се премести в друго квартално, щом една година пътуване е проблем.

Тони, Вие имате дете, което ще пътува от Асеновград до НТГ, или само развивате хипотези за едно и също нещо вече от доста време? Ако е второто, нека започне уч. година и се включат наистина пътуващите и тогава ще се види кои са реалните проблеми и как могат да се разрешат.

Съгласна съм, че от НТГ е трябвало да съобщят за ремонта преди записването, ако са знаели за него. Дори и тогава това щеше да има значение само за кандидатстващите тази година. Можеше обаче да е в полза на НТГ - щяха да са сигурни, че записващите се деца го правят заради училището, а не заради локацията му.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 09:17 от velly

# 100
  • Пловдив
Пак да попитам. Защо не обявиха ремонта, преди приема. Тогава щеше да проличи дали гимназията или локацията е определяща. Значи, съпругът ми с ОМГ е завършил финанси в УНСС. Чудо голямо, че не е учил в НТГ. Смехотворно е това с уникалността на специалностите.

# 101
  • Майничка
Ремонтът е обявен отдавна.
Ето част от интервю с директорката в "Пловдив прес" от 19.02.2020г.:
"...Предстои ни ремонт за почти един милион лева по ОП „Региони в растеж“. Ще започнем от покрива- изолация, ще подменим ел.инсталацията, ще сложим лед осветление, нова подова настилка, обзавеждане. Включени са още нова ограда и предпазна мрежа, фитнес на открито, външно осветление на сградата, зелена трева. Сега работят по проекта, а през лятото се надявам да се работи усърдно. ...".
Миналото лято Антоанета Пакова също каза в свое интервю, че предстоят ремонти на НТГ и ПГБТ, но предположи, че този на НТГ ще се отложи с година, защото изпълнителят и на двата е един и същ.

Ремонтите са по национална програма, директорите нито определят изпълнителите, нито дават начало, нито оперират с финансите.
Миналата  календарна година в ПГСАГ започнаха ремонта още през май, преди да приключат учениците, а сега и.д. директор на НТГ казва в началото на август, че се е срещнала със строителите и се надява да започнат от следващата седмица.

Тези, които са имали деца в ЕГ Пловдив преди 3-4 години помнят как там подготовката за цялостен ремонт започна в края на учебната година, с идеята да приключи лятото, а се проточи до началото на втория срок, със смяна на фирма и т.н. Единственото, което директорът можеше да направи реално в тази ситуация, беше да се оплаче на медиите и на арменския поп. Е, понеже ставаше дума за конкретната гимназия, някои неща се решиха на парче, като отпуснати допълнителни средства за купуване на печки за стаите и намаляване на часовете в студените дни, но питайте децата, колко им беше гот да учат, докато им чукат и заваряват на главите!

Впрочем, тогава също имаше предложения да се ползва сграда на друго училище, не се прие, а може би щеше да е по-щадящ вариант.

# 102
  • Пловдив
В класа на дъщеря ми в ЕГ Пловдив има две дечица от Асеновград, които всеки ден пътуват с влак и след това рейс от ЦГ (вече три години), не е споделяла някой да се оплаква от транспорта. Когато са повече знам, че и такси си хващат, по-изгодно им е. И знам, че не са единствените, в крайна сметка винаги трябва някакъв компромис да се направи.

# 103
  • Пловдив
Не съм влизала 1-2 дни в темата и гледам заформила се е драма с пътуванията.
Сутринта имаше много грозен коментар с грозни обиди от съфорумка, който за щастие е премахнат.
Нека да оставим всеки да си живее със собствените разбирания и сам да си преценя дали детето му да пътува или не до училище. Аз също съм работила извън Пловдив и се е налагало да губя повече от час в посока, но се преживява.
В класа на дъщеря ми в Руската повечето деца сменят по 2 автобуса, защото нямат удобен вариант от там, от където живеят. Приели са го, че ще пътуват и това е. За мен никога не би било водещо дали 1 година детето ми ще пътува до Тракия. Водещо ми е в каква гимназия ще учи и това да си го е избрала тя.
Времето за предвижване сутрин в 7ч (че и по-рано) изобщо не е толкова натоварено и не отнема часове. От Тракия до Езиковите гимназии отнема не повече от 30-40 минути. Майка ми пътува цял живот същото разстояние, защото работи в едно от тракийските училища и много добре знам колко време й е необходимо, за да стигне. Радвайте се на това, че децата ви са приети в добри гимназии и не си създавайте допълнителни главоболия, че щели да пътуват по-далеч 1 година.

# 104
  • Майничка
Точно с втората смяна проблемът ще е по-малък - движението е по-предвидимо през деня, а привечер основният поток е в посока Тракия, не обратно.

Общи условия

Активация на акаунт