Ходите ли на събирания на класа?

• 5 104
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • Berlin
Ходя, почти не пропускам. Живея в чужбина и се връщам в София за случая, съвсем сериозно. Още си купонясваме като едно време.

# 16
  • София
Моят клас се събира редовно, но само определени хора от него. Другите не ходят, хем всички са поканени. Аз ходих на 2 от срещите. На 5 г. беше забавно, но още бяхме студенти и на един акъл. Хапнахме и после бяхме на дискотека. На 10 г. не успях, но на 15 отидох и умрях от скука. Нямаше какво да си кажем, а срещата беше в заведение на маса. Бяхме се отдалечили вече, а и преди това още не бяхме особено близки, защото всички живеехме далеч от училище и само то ни свързваше. После съвсем различни неща завършихме - имаме лекари, юристи, артисти, банкери, от всичко по малко. Повече не съм ходила, а другата година правим 30 г.
Съпругът ми обаче ходи на сбирките и са много приятни. Но те бяха всички от квартала, малко на брой и изцяло мъжки клас. Досега са приятели и много се търсят,помагат си. Ходим на семейни сбирки с повечето. Те миналата година имаха 30 г. от завършването и стана чуден купон на една къща за гости в Рибарица, заедно с жени, деца, кучета и т.н.
От студентството също сме страхотна компания. Ние учихме в една група заедно със съпруга ми, брат му, жената на брат му и още 16 човека. 20 човека, от които всички поддържаме контакти по работа. Освен нас четиримата, имаме още 2 семейни двойки от състуденти. Събираме се с повод и без повод с повечето.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 07:30 от Fever Ray

# 17
Ходя винаги, когато мога. Съобразяват се датите с хората от чужбина и се събираме доста добра част от класа. Хубави срещи са. Читав клас бяхме, добри хора станахме.

# 18
Никога не съм ходила, завърших гимназия преди 16 години. И на абитуриентския бал отидох без реално да искам, по-скоро защото така се прави. После два пъти ме каниха на среща, не отидох. И да са се организирали след това, не знам, повече не са ме канили. Винаги съм била аутсайдер в класа, с никого не успях да стана истински близка. Като цяло не ме и интересуваха, нямахме много общо помежду си.От малък град съм, аз останах там, повечето заминаха другаде.

# 19
Много странно, явно по-младите не ви влече. Ние си се събираме редовно, ама съм завършила 1986-а година....
Иначе ни е приятно, общуваме си, хубаво е, че никой нищо не иска от никого, просто си говорим.

# 20
Много странно, явно по-младите не ви влече. Ние си се събираме редовно, ама съм завършила 1986-а година....
Иначе ни е приятно, общуваме си, хубаво е, че никой нищо не иска от никого, просто си говорим.
Не бих имала нищо против, но явно не попаднах на хора, с които да си пасвам и да искам да виждам пак. Би ми харесало усещането да бъда част от цяло, но твърде рядко съм го изпитвала. Вероятно и в мен има някаква "повреда", за да се стигне до такова положение.

# 21
И аз не бих имала против, просто не си пасвахме като хора. Иначе май само няколко човека са в чужбина, повечето сме в София, нямаше да коства да се съберем…

# 22
Аз си мисля, че като мине повече време ще се съберем. (минали са само 7 години). Като ученици също не сме се събирали, бяхме много различни.

Преди две години направихме опит да се съберем със съученици от основното. Събрахме се 8-9 от випуска, но пък беше готино.

С колегите от университета изобщо не поддържам връзка.

# 23
  • на село

И ние така, същата година съм завършила, последно се събрахме на 30 годишнината, много ни е хубаво, всички си бяхме живи и здрави, попораснали и уж зряли, дано и на следващата среща сме така.

# 24
Нас може би и учителите не се постараха достатъчно, за да ни сплотят. Разбирам, че всеки учител си има някакви лични предпочитания, но не ми се струва редно да ги изразява открито пред всички. И тук въобще не става дума за предпочитания, основани на знанията и уменията на ученика.

# 25
Нищо общо не виждам между учителите и сплотяването. Учителите са от другата страна на барикадата, а ние сами си управлявахме нашите работи. И да, разбира се, че не сме било 100% единни - имаше си групички, имаше си единаци, имаше си аутсайдери/отритнати. Но едно ядро си се събираме  редовно, някъде 1/3 от класа. Още 1/3 е в чужбина и 1/3 са другите.

# 26
Класната ми беше пълен темерут. Не дойде на бала, няма нейна снимка в албума на класа. Следователно и класа не беше задружен. Имаше вип лекенца и аутсайдери. Аз бях по средата. Канят ме на срещи, завършихме 2007. Не съм ходила. На другия край на България ми е, а и не горя от желание да бия толкова път за хора, които не ме интересуват.

# 27
  • София
Любопитството ми не е достатъчно, че да надделее и да прекарам няколко часа в компанията на хора, които са ми безинтересни. Ходих на първите няколко срещи и след това "много исках, но нямах желание", както казва футболният мъдрец.

# 28
Сетих за Фийби 😆

# 29
Да, ходя. Винаги с кеф. Всяка година се събираме старата компания и се връщаме 30 г назад вече..)

Общи условия

Активация на акаунт