Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 188
  • 442
  •   1
Отговори
# 330
На мен ми се струва нормално да не се води отчетност. Както си преценят. Ако партньорът не е доволен, може да си намери човек с неговите разбирания.

# 331
Знам за какво говориш, не се виждаме често, но беше при мен известно време единия син и  е друго. Не говорим постоянно , има дни наред да не се засичаме, всеки си е в "терена", но е друго.
 Да ,не стават аварии  постоянно,  но е приятно като си дойде да стегне нещата. Да  ,за ремонт си  е, но не си струва, защото след мен няма да живее никой тук.
 Което е  наложително е оправено, покрив преди година-две например.

И допълвам картинката - всяка седмица и на мен ще дотежи, то си е готвене ,постилане ,пране , търчане. За съжаление не съм нито на 40 ни на 50 вече.  Не саи  80, но както върви , няма да стигаме до там.
  Не съм от  изискващите присъствие, напротив. Но разбирам свикналите, не знам ако сме в един град какво ще  е, за това  не осъждам.

# 332
Боряна, не знам къде живееш и на какви стойности са подобни имоти там, но ако къщата ще се продава след смъртта ти (пожелавам да хилядиш) пак е нормално да се поддържа, за да могат да и се вземат прилични пари. Двама са, като ги разделят няма да им остане много ако я продадат евтино. Но тук идва вече другата драма - кой син с какво ще участва...

А как се оправят тези с деца в чужбина?

Лорелада, кое е по-добре за майката в случая - щом е известно, че тези гостита създават напрежение в семейството на детето и, да си обере вижданията със сина или да се напъне да се доказва и така да му развали семейството? Както и да я описва коментиралият, никой не би живял 8 години с тотално неприятно или лудо същество...

# 333
Кое семейство? То гадже, без деца.

# 334
Синът може да ходи по собствено желание, не е казано, че майка му настоява. Какво толкова странно има да искаш да се видиш веднъж в седмицата с майка си, нито е нужен предлог, нито оправдание. Може да иска да му опържи мекици, тяхна си работа.

# 335
Цял половин ден на седмица, много е, многооо! Simple Smile
Да го имат предвид тези сами жени, които се отказват от половинка "в името на детето", защото то трудно щяло да приеме нов човек или подобни съображения. Като ви отсвири заради половинката си, поне вие да си имате своя. Wink
Ако се отбива половин ден седмично при баща си проблемът е никакъв. Половин ден седмично с приятели пак не е проблем. Но половин ден с майка си? С майка си!!! Това е предателство!

# 336
Никакъв проблем няма, че се вижда веднъж седмично с майка си. Но, ако е фиксирано всяка събота по половин ден, както е при автора, си е проблем. Така един уикенд заедно не може да си планира двойката.

# 337
Не ми се вярва някой да откаже уикенд пътуване, защото "В събота ходя при мама, знаеш!" Една седмица може да иде във вторник или в четвъртък, то все едно. Ако откаже пътуването заради ходене именно в събота при мама, значи не му се ходи нейде с партньора и се чуди как да се измъкне.

# 338
Никакъв проблем няма, че се вижда веднъж седмично с майка си.

Някой може и да ти повярва но не и мъжете които четем тук. Всяка събота заетост си е проблем независимо дали е роднина, приятел, или служба. Но аз знам че е проблем и един час сумарно на две седмици разкъсани на по 10-15 минути. Не на нази тия че не било проблем Sunglasses

# 339
  • Пловдив
Не ми се вярва някой да откаже уикенд пътуване, защото "В събота ходя при мама, знаеш!" Една седмица може да иде във вторник или в четвъртък, то все едно. Ако откаже пътуването заради ходене именно в събота при мама, значи не му се ходи нейде с партньора и се чуди как да се измъкне.
На теб не ти се вярва, но аз познавам такъв екземпляр. Лично го познавам, БЕШЕ гадже на моя приятелка.

Планираме излизане с преспиване уикенда на двете двойки. Ние с моя човек викаме - ми, ок другата седмица, не можел бил при мама, добре по-другата. Един месец напред не може, все е при мама. Иначе коментираше колко много иска с нас на това, което правим и колко му харесва.

# 340
  • София
Тук големи ревности към мама. А когато жената ходи при мама или тати и си говори всеки ден по един час, това броим ли го за ненормално силна връзка? Има толкова много жени, които са привързани към бащите си и ги посещават. Сега някой ще каже "да, ама тя ходи да му чисти и готви".

# 341
За мен не е до ремонтите, а до човек. Моите родители и свекърва ми са на едни и същи години. Свекърва ми от 40 годишна разправя как вече е стара и болна и вече не може сама да се оправя и иска всякаква помощ. Докато майка ми се бори сама с всичко, никога не е поискала помощ. Разликата между двете е от тук до небето. Едната, ако може и последната си стотинка ще даде за нас, другата все сме й длъжни.

# 342
Никакъв проблем няма, че се вижда веднъж седмично с майка си.

Някой може и да ти повярва но не и мъжете които четем тук. Всяка събота заетост си е проблем независимо дали е роднина, приятел, или служба. Но аз знам че е проблем и един час сумарно на две седмици разкъсани на по 10-15 минути. Не на нази тия че не било проблем Sunglasses
Е, аз казах точно това - проблем е, ако е фиксирано всяка събота по половин ден. Ако беше веднъж седмично, но да не е фиксиран денят, а да се напасва според нуждите и възможностите, тогава би било ОК.

Всъщност, самият график с фиксиран един ден седмично е глупав. Случва се да се видя със сина ми 2 или дори 3 пъти в седмицата, а после да не се видим 2-3 седмици, даже месец, въпреки че живее на 20-на минути от нас. Според както дойде.

# 343
Зависи и от здравословното им състояние, Джейн. Ако едната непрекъснато прави хипертонични кризи, а другата е здрава, тъй ще е. Има всякакви болести, млад човек хич не си и представя какво е.
А, как майка ти се справя сама, нали казваш, че имаш баща? А свекър имаш ли или свекървата е сама?

# 344
  • София
Хората постоянно имат фиксиран график за някакви неща - едни ходят в планината, други ходят на църква, трети ходят на кафе с приятелка, четвърти си стоят вкъщи и се изолират от външния свят. Защо да нямат и график за виждане с родител?

Общи условия

Активация на акаунт