Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 097
  • 442
  •   1
Отговори
# 60
И би пуснала децата необезопасени в колата да се премятат по седалките?
Зависи колко големи са децата. Зависи накъде пътуват. Ако е до съседното село по селси път, дето няма жива душа ? То си има закон. Едва ли свекъра и свекървата искат да навредят умишлено на собствените си внуци.
Може да не искат умишлено да навредят и пак да навредят. Може да омаловажават риска.
При всяко положение майката и бащата решават.
Тук имаме конфликт и повишаване на тон между свекър и снаха, докато бащата на тези деца е... къде?
Идеалното протичане на разговора би било според мен, казусът да не се обсъжда между снахата и свекърите, които и без това не са в добри отношения. Това е мястото синът им да каже думата си, или ако в момента го няма, да се отклони разговорът за друг път, когато той е там.

# 61
Повечето хора не си знаят мястото, а си въобразяват, че им се полага много повече от това, което имат. Важи както за свекъри и тъстове, така и за снахи и зетьове.
+1
Да добавя,че много хора не се усещат, ама грам. Мислят,че са добри, компромиси правят, не мрънкат и пр., но това просто не е вярно - и мрънкат, и искат, и нахалстват.
Един от големите ми ужаси е да съм точно такъв човек - да живея с фантазия каква съм готина, а всъщност да съм ужасна простачка, глупачка и наглярка.

# 62
  • волно калдъръмче

Може да не искат умишлено да навредят и пак да навредят. Може да омаловажават риска.
При всяко положение майката и бащата решават.
Тук имаме конфликт и повишаване на тон между свекър и снаха, докато бащата на тези деца е... къде?
Идеалното протичане на разговора би било според мен, казусът да не се обсъжда между снахата и свекърите, които и без това не са в добри отношения. Това е мястото синът им да каже думата си, или ако в момента го няма, да се отклони разговорът за друг път, когато той е там.
Аз го разбрах като те са там на гости, бащата го няма и изведнъж свекърът решава да води децата някъде с кола. Майката не ги пуска по някакви нейни съображения и изтъква липсата на столчета, а той приема нещата твърде лично, защото в неговите представи столчетата са несериозен повод за отказ да си води внуците, където си е решил. Той е в къщата си, в правото си, това е неговият живот и гарантира, че няма да им навреди, тя обаче си рупа, че и тон повишава в чужда къща. После се прави на жертва пред мъжа си.

Ами ако таткото ги беше завел без нея и ги беше пуснал с дядото, тя няма как да знае, че са без столчета.

# 63
  • София
Щото не съм била аз - той щеше да е жертвата.

# 64
Зависи. От закона и от родителите зависи, от никой друг. Като си е вкъщи свекъра, да не е Бог? Той не носи отговорност за безопасността на децата, мама и тате носят.
 А по темата, не познавам мъже, които се чудят мама или жената да слушат, всичките са способни на елементарни решения за собствения си живот и имат достатъчно акъл да не натрапват вижданията си на мама или жената.
Разумният мъж разделя и владее, в резюме.

Пп Вяра, как така гарантира? Неговият живот не са внуците, не е той човекът да решава за тях каквото и да е, дори какво да закусват, камо ли кога да нарушават закона!

# 65
Значи, в момента, в който някой ми изрече "аз съм си вкъщи, това е моят живот и ти гарантирам, че ще ги возя по междуградски\междуселски път без столчета" направо изхвърча от живота на децата.

# 66
  • волно калдъръмче
Щото не съм била аз - той щеше да е жертвата.
То това е тайната рецепта Laughing

Значи, в момента, в който някой ми изрече "аз съм си вкъщи, това е моят живот и ти гарантирам, че ще ги возя по междуградски\междуселски път без столчета" направо изхвърча от живота на децата.
Много ясно, че ще стане така.

Някъде горе писах, че тя има право да не ги пуска. Не знам защо въобще е изтъкнала липсата на столчета. Така се е подпалил фитила.

# 67
Имам такава ситуация пред мен,все още без деца.Снахата например намира винаги извинения да не ходят да се виждат със свекърите,като и постоянно така му пълни почивните дни,за да не може той да иде.Живеят сравнително далече и е трудно да отиде от днес за утре.Обажданията са рядко,те си се оправят.Когато проимат деца,е ако че те изобщо няма и да ги видят.
Не знам какъв победител е тази снаха,но ми е тъжно за родителите.
Пуснах темата точно с тази идея-ако някой е бил от едната или от другата страна или хипотетично какво мисли.

Той ако иска да види родителите си - ще иде да ги види сам. Снахата му пълнела почивните дни е добро оправдание, точно за такива случаи писах, че е удобен виновник. И обажданията му ли контролира... По-лесно е снахата да е лошата, отколкото тези хора да се вгледат в отношенията със сина си и защо на него не му се ходи и обажда.

# 68
Той може да е Господ и Слънце в собствения си дом за всичко, което касае собствения му дом и реда в него. Може да отиде в хола с внуците и да си общуват.
Но дали може да ги изведе, поради липса на бащата, определя майката и само тя.
Не че това има нещо общо с промяната на отношенията между син и майка при появата на снаха.
Но като майка, не бих допуснала децата ми да правят нещо, което за мен е рисково. А като свекърва, бих предложила да ми дадат децата, но няма никакъв начин да настоявам, ако майката изрично забранява.

# 69
Едва ли свекъра и свекървата искат да навредят умишлено на собствените си внуци.
Е то, голяма утеха, ако им навредят неумишлено от собствената си глупост.

# 70
  • София
Въобще не е междуселски път. Пътуването щеше да е до известен и посещаван курортен град, т.е с немалко движение. Децата са на 1 г и на 6 г. Доводите са, че преди така са се возили и нищо нямало да стане, също така децата на другия им син непрекъснато ги водили така и всичко било точно. А причината да не искат столчетата е, освен, че не мислят, че помагат, че бяха доста хора за 1 кола и за това искаха възрастните да държат децата в ръце. Когато разбрах, че ще са с една кола казах, че няма да стане и това е (с изключително спокоен тон. ) Те не спряха, е хайде, какво щяло да стане, баща му ми каза, че си измислям и нямало такъв закон. Аз се развиках в този момент и попитах колко още пъти трябва да кажа, че без столчета децата няма да отидат никъде. Тогава той почна да вика също и да ме обижда. Каза, че повече нямало да говори с мен, аз му казах  да не се притеснява и че повече нито, аз, нито децата ще отидам там повече. ( Забележете, не съм казала, че няма да ги виждат, а просто, че това няма да се случва там). Той ми каза коя съм аз да казвам кой къде ще ходи. След още няколко обиди от негова страна (аз не съм ги обидила, нито един път), го попитах защо ме обижда и се държи така при положение, че аз винаги съм проявяла уважетилно отношение към тях и тогава започна да се приближава към мен и да ме заплашва с бой...
Детето се разрева и каза, че никой не е говорил и не се е държал досега така с мен. Майка му се разстрои също, но това не им попречи след скандала да тръгнат, за където си бяха решили, докато чаках да дойдат да ни вземат нас.
Единственото, за което ми беше тъжно и много ме боля, че всичко се случи пред детето. Трябваше да съобразя и по-бързо да я отпратя. За нищо друго не съжалявам и стоя на 100% и зад думите и зад действията си.
Между другото и двамата са искали толкова много услуги от моите родители и са ги получавали без нищо в замяна, че просто не знам как биха имали очи да ги погледнат повече.
Мъжът ми беше на работа и не присъстваше, както казах. По-късно се прибра при нас, каза, че общо взето никой нищо не е казал и всички са изглеждали гузни.

# 71
Не подлежи на коментар возене на деца без обезопасяване(столчета).

# 72
Ха, бил си в дома, поради което можел да взема решения за моите деца. Мдада, ей сега.

# 73
  • волно калдъръмче
Извинявай, че го казвам, но големи селяни са се завъдили по курортите.

Имаш пълно право, мила.

# 74
  • София
Ха, сега дочетох коментарите, на никаква жерта не се правя и мисля, че фактът, че никой от тях не се е опитал да се защити пред мъжа ми, е достатъчно красноречив.

Общи условия

Активация на акаунт