Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 108
  • 442
  •   2
Отговори
# 75
  • волно калдъръмче
Ха, сега дочетох коментарите, на никаква жерта не се правя и мисля, че фактът, че никой от тях не се е опитал да се защити пред мъжа ми, е достатъчно красноречив.
Така ми прозвуча в началото като селски панаир, в който си се замесила. Нещата били различни.

През цялото време изтъквам, че си в правото си да откажеш, дори без да даваш обяснения.

# 76
Тези хора с какъв акъл са? Искали били да държат децата в ръце, че нямало място. Значи изобщо не мислят за безопасността на децата, а гледат да се съберат всички в 1 кола. Пълни селяни...

# 77
Добре, родителите му и други гости отидоха в курортния град, а ти и децата?
На твое място не бих имала доверие на този дядо и не бих могла да му доверя мое дете. Показал се е агресивен, без чувство за мярка и безотговорен към децата.
Същото се отнася и за бабата, тя може да е добра и грижовна, но явно думата й не се чува пред мъжа й. Можела е да се намеси. При друга ситуация пак така ще прояви слабохарактерност в ущърб на децата, за да не скърши хатъра на Слънцето.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 17:18 от Uncommon

# 78
В провинцията съм виждала не един и два пъти мъжът (бащата или дядото) шофира, а на седалката до него се е разположила бабата с внучето в скута. Close

# 79
  • София
Ние  останахме и изчакахме да дойде брат ми да ни вземе.
Uncommon, общо взето много точно си разбрала нещата.

# 80
Едва ли свекъра и свекървата искат да навредят умишлено на собствените си внуци.

Свекърва ми искаше да се изсипе на гости в деня, в който беше болна и излезе + за ковид.

Какво ме интересува умишлено ли е???

# 81
Убедила съм се, че масово хората нямат здрав разум. Действат без мисъл и логика.

# 82
Sea, била си мега търпелива към тези...роднини. Което си е и пряк отговор на зададената тема, понякога си е необходимо да се сведат отношенията с родителите до хигиенния минимум.

# 83
  • София
За тези столчета как съм се разправяла с майка ми. Беше решила, че може да качи сина ми в колата на едни роднини без столче, защото нямало проблем – било наблизо. И да, повиших ѝ тон естествено – иначе не се получаваше.

# 84
  си в правото си да откажеш, дори без да даваш обяснения.
Проблемът е, че хората искат обяснения и , колкото и да си спокоен по природа, ако имаш насреща си такива екземпляри, е голям късмет да останеш верен на природата си. Мен много хора ми казват, че съм нервачка. По някаква  случаенос са - с 1 изключение, майка ми - все такива, които не приемат моето мислене и мнение и се мъпат да ми натрапят тяхното. Майка ми също не приема какво мисля, ама не ми натяква колко е права, пък аз колко съм проста и е ко толкоз.

# 85
Ооо, Нарциса, изключително много се забавлявам на физиономиите на хората, след като дам кратък отговор "Не", без той да е последван от "защото". Някакво почти детинско объркване настъпва у тях, след като чакат, чакат, "защото", а то не идва. Ако някой се обърка да ме попита "защо", следва "Така съм преценила" и мълчание. Ако продължат със словесни атаки, се връщам към краткото "не" и пак мълчание.

# 86
Блазе ти. Явно си по-респектираща от мен, защото при мен след така съм преценила следва ново защо и накрая става мазаляк.

# 87
Ъм, имам дълъг опит в шлифоване на гадния ми характер и острене на змийския ми език. Simple Smile

# 88
  • София /Абсурдистан
Ами тези си карат като от едно време без столчета. Някога нямаше такива, децата се возеха на задната седалка. И не признават отказ. А грубото отношение им е норма явно. То каквото и да им кажеш на такива, полза никаква. Няма как да се разбереш с прости хора.

# 89
Блазе ти. Явно си по-респектираща от мен, защото при мен след така съм преценила следва ново защо и накрая става мазаляк.

Пробвай другия път на въпроса "защо" да отговориш със "защото казах не". Пак ще има защо, ама ти пак отговаряш същото - "така съм преценила/казах не". Много е объркващо за другия, ама след два три пъти повтаряне на едно и също, спират с тъпите въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт