МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 917
  • 845
  •   1
Отговори
# 555
но пък инвитро процедурите ни са пълен дизастър и очевидно не е достатъчно това което правим.
Сменете и клиниката.

# 556
Здравейте отново.

На ММ ще му правят операция варикоцеле. Такава е диагнозата. Насочили сме се към д-р Милушев в Токуда. Може ли да споделите мнение, цена, възстановяване, опити за бебче, кога сте заченали след това и каквото се сетите. Много ви благодаря!

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 16:02 от purple_heart

# 557
Здравейте отново.

На ММ ще му правят операция варикоцеле. Такава е диагнозата. Насочили сме се към д-р Милушев в Токуда. Може ли да споделите мнение, цена, възстановяване, опити за бебче, кога сте заченали след това и каквото се сетите. Много ви благодаря!

Аз щях да се оперирам в Токуда от варикоцеле, но при д-р Златанов.
За цена ми каза, че минава през здравната каса и още 500лв.
Успех!

# 558
Здравейте,
Миналата година на приятеля ми му откриха разширена вена на левия тестис (вирокецеле), но му казаха, че няма нужда от операция все още. Тази седмица си направи профилактично СГ и има някои показатели извън норма.
Не разбирам обаче кой показател е важен и кой не чак толкова.
Бихте ли ме посъветвали дали има нужда от допълнителни консултации, възможно ли е нормално забременяване на базата на резултатите?

# 559
Дами,здравейте,

Според вас дали са нормални долните стойностти? От спермограма в Турция са,а в България стойностите са ни двойни.

# 560
Здравейте! Изчетох доста по темата с мъжкия фактор, но реших да се включа тук.
Аз съм на 29, ММе на 30.
От 7 месеца правим опити и все неуспешни. Миналия месец направихме спермограма, тестостерон (в норма ) и консултация с андролог, който изключи варикоцеле и предписа Андрозитол и Витамин Е 400 IU.
Според андролога имаме големи шансове, но мен ме притеснява морфологията..
 Ако някой сподели опит с подобни резултати ще съм благодарна. И да попитам дали с тези резултати на ММ имаме шанс за забременяване по естествен път?

# 561
    Здравейте, някой правил ли е инвитро в Майчин дом София , виждам че правят инвитро и не съм запозната .

# 562
    Не правят инвитро в майчин дом София.

# 563
    • София
    Здравейте, някой правил ли е инвитро в Майчин дом София , виждам че правят инвитро и не съм запозната .

Няма такава информация. Вие къде видяхте?

# 564
    В статистиките на ЦАР фигурира като инвитро болница (явно преди са правили), може от там да е объркването, но ако видите данните за 2021г. ще видите, че имат 0 процедури направени по фонда. Което означава най-вероятно, че вече не правят инвитро процедури там.

# 565
    Здравейте!
    За първи път ще прави мъжът ми спермограма и бих искала да ми препоръчате клиника, в която да я направи и лекар за разчитане на резултатите след това. Болница Надежда добър вариант ли е?

# 566
    Според мен Надежда е едно от най-добрите места за достоверна спермограма в България, а и имат всякакви допълнителни анализи, които могат да направят, като ДНК фрагментация например, което е важно, ако искате да имате най-пълен поглед над нещата.

# 567
    Здравейте мили дами,

Мъжът ми по Крюгер е 5.5%, фрагментация е 14%. Имаме неуспешен опит в Турция, уж само при мен има проблем- запушена тръба. Понеже сменихме доктора,то на новото място ни накараха да пуснем и на мъжа ми хормони. Миже ли да споделите дали има нещо притеснително? Тестостеронът е нисък,а пролактинът е висок. Докторът също ще каже на прегледа,но има време до тогава. Всякакво мнение ми е полезно. Благодаря ви
    Здравейте, исках да ви кажа да прорактина, че ако мъжът ви не е спазил изискването за 30 минутен покой преди даване на кръв резултатът ще е много много завишен.
    Когато ние правихме в Цибалаб изследването бяхме втрещени от резултата над норма, който излезе. После докторът ни се накара, че трябвало 30- минутен покой и тогава резултатът беше съвсем в нормите.

# 568
    Спермограмата не е толкова лоша. ИМСИ+МАКС и ще стискам палци да имате здрави ембриончета 🍀 Пролактинът е повече от перфектен! За повишаване на тестостерона да си вземе Трибестан и Омега 3+вит. Е. Успех! ☺️

# 569
    Krastavichka1

Според мен при открито Варикоцеле , ако правите опити и искате дете, трябва да се премине през тази операция. От опит до колкото знам се гледа и е най-важна морфологията. Хубаво е и трябва да бъде над 4% , а до колкото виждам тя е 3. Но това не трябва да ви отчайва.
    Миналата година с моя мъж правихме опити след, след което му откриха Варикоцеле на левия тестис а морфологията му беше 2%. Направиха операцията и започна прием на витамини (Полукс форте+Трибестан) , след два месеца нашата мечта беше реалност, в момента съм бременна в 4ти месец. След това не направихме повече спермограма и реално не знам дали има ефект, но при всички случаи има. Дали е в резултат на лечението , късмет или Божа работа. Само Господ знае. Исках да вдъхна кураж на тези от вас които имат проблеми , не оставяйте нещата така, а взимайте мерки и знайте, че винаги има надежда!

Общи условия

Активация на акаунт