Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 332
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Предполагам, че бъбреците биха са натоварили, ако пие вода с литри, което е невъзможно за такова малко бебе. Аз също съм го чувала това, че на кърмено бебе не са дава вода, но и при голямото ми дете и сега на бебето, предлагам, въпреки ,че и двете са изключително кърмени. Друг е въпросът, че не пие, не я насилвам, но да предлагам, не виждам нищо лошо.

# 76
говоря за количества над 10 мл на ден, иначе що за аргумент щеше да е. Това е, което аз вярвам от всичко прочетено. Ако някой намери нещо полезно в думите ми, нека прочете повече, за да не “разводнявам” повече 😬

# 77
  • Замък сред облаците
Аз имам доверие на инстинктите от природата в това отношение - има бебета, които плюят и не приемат вода, има моменти където и моето го прави. Включително съм тествала да видя и залъгва ли се от вода като е гладен - ами не го прави след първата глътка-две, почва да плюе и си търси млякото.
Крайностите са излишни, но има обяснение за всичко. При нас го отдавам много и на жегите, и че е потливо доста и явно организмът търси да си навакса течностите, особено щом само 25-30% от храната му е кърма.

# 78
При нас усмивките,особено след сън са вече осъзнати,прекрасни и постоянни! Онзи ден,когато го оставихме на баба му на сватбата,сутринта,когато се събуди и видя,че вече не е баба а мама...не съм вярвала,че толкова малко бебе може да изразява по този начин щастие! То не беше гукане,то не беше онова...нещо като еднократно хълцане от кеф,то не бяха усмивки!

Ние вече сме много по-мирни и спокойни. Пак реве,но е все по-рядко и обикновено за храна,пълен от наакано памперс...или защото от инат е изпуснал да заспи след ядене и му се затварят очите от умора,ама трябва да му се чуе глас...

Сега обаче,от няколко дни,като пие вода,почти задължително се задавя! Пие ли мляко е адски равномерно и всичко е ок,ама дам ли му вода...като,че не взима въздух даже! Дърпам шишето на всеки 3-4 гълтока..и това вършеше работа преди. Сега обаче не и не.. При вас случва ли се често?
С биберон 1ца сме на шишето за вода...така че не е от него със сигурност!
И аз си мислех, че не от биберона, защото беше с 1, но сега ползвам 0 на Тommy tippe само за вода и нямаме проблем. За мляко ползвам 1 на Nuk. И двата вида шишета са антиколик.

# 79
Днес бях на контролен преглед при АГ ( попринцип знам, че е след три месеца, но моята заради усложненията ме извика по-рано) и ми откри раничка на шийката на матката..Взе цитонамазка и микробиология..сега се шашкам вкъщи 😓

# 80
  • Замък сред облаците
Споко, “раничките” не са ранички в истинския смисъл, а най-честа са епителни клетки дето принципно трябва да са в матката, а не на шийката. Много рядко са злокачествени. Богато кръвоснабдени са и като другата част от матката се влияят от хормоните, така че понякога това предизвиква зацапване между циклите.  В зависимост от големината на “раничката” се преценява ще се наблюдава ли само или ще се премахва - медикаментозно със солкожин или с изрязване (хирургично или с лазер). Мен ми махнаха една на 19 със солкожин, а като забременях имах нова и ще ходя да я проверяваме чак на 6 месец след раждането (независимо че по листа е 3 месеца, АГ каза че ще има наместване на хормони още и няма смисъл, ако нямам оплаквания).

Една полезна статия: https://www.panaceabg.com/2020/01/28/%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1 … 0%B9%D0%BA%D0%B0/

# 81
Благодаря ти! Успокои ме💓

Споко, “раничките” не са ранички в истинския смисъл, а най-честа са епителни клетки дето принципно трябва да са в матката, а не на шийката. Много рядко са злокачествени. Богато кръвоснабдени са и като другата част от матката се влияят от хормоните, така че понякога това предизвиква зацапване между циклите.  В зависимост от големината на “раничката” се преценява ще се наблюдава ли само или ще се премахва - медикаментозно със солкожин или с изрязване (хирургично или с лазер). Мен ми махнаха една на 19 със солкожин, а като забременях имах нова и ще ходя да я проверяваме чак на 6 месец след раждането (независимо че по листа е 3 месеца, АГ каза че ще има наместване на хормони още и няма смисъл, ако нямам оплаквания).

Една полезна статия: https://www.panaceabg.com/2020/01/28/%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1 … 0%B9%D0%BA%D0%B0/

# 82
Шишета - нук с каучуков биберон, томи типи антиколик, томи типи обикновени, авент натурал, авент антиколик, канпол, кенгуру и лансинох. От всички изброени само лансинох не отказва и не се дави.

# 83
Докато ви изчета то цял ден мина. Не смогвах да пиша от задачи...
Ние сме на шишетата на Авент. С каката няха Нук. Малчо тях не ги иска обаче.
Аз вода нито на първото, нито на второто бебе не съм давала и няма да дам до захранването. Първо, че и кърмата и АМ са течности и на бебе устата не се плакне или тн. Второ водата според мен трябва да се пие, не да се суче. Вода в никакъв случай няма да сложа в бебешко шише. За зъбите не е никак добре, трудно се отказват после шишетата и количеството е съвсем друго при захранването.

Иначе килимче взехме. Този път е като одеало за пикник и се пере в пералня. От пъзелите с каката имахме. Запаряваха и тя се потеше на тях. Освен това събираха много прах под тях и по едно време започна да ги разглабя и ръфа. Та цялата тази работа ще си я спестя сега.

Мати вече спи много спокойно. Няма ръмжене, сумтене. Ако аз го успя, после го оставям и си спи. ММ не може да го остави, буди се. Та аз успивам и вечер си праеи минимум 3-4 часа дълбок сън. През деня разглежда дървената дъга и и говори нещо по половин час. Тъкмо да си свърша по нещо. Лекарката днес остана много доволна от стойката по корем. Главата я държи стабилно нагоре и пази и равновесие.

Иначе му записах от сега час за зъболекар, че тук се чака много. От навършени 6 месеца ходя с каката профилактично. Та края на януари и малчо тръгва. И понеже е ужас с яслите моето бебе трябваше да кандидатства вече. Ужас, научи се главата да си държи тъкмо и за ясла кандидатства... Как лети времето само

# 84
Аз , и не само, съм на мнение,че бебетата са били във вода тамън 9 месеца! Защо тогава да не му давам и да пие такава?
Аз лично без, вода не мога да живея, защо да лишавам детето си от това?
Ако му харесва и иска вода - не го ограничавам!
Това беше и съветът на 3-те педиатърки, до които се допитах!
Едната каза "Има три вида доктори ! Първият отрича категорично пиенето на вода при бебета. Втория вид задължително препоръчва пиенето на вода и определени количества. Аз съм на мнение,че едно бебе трябва да пие вода колкото иска...ако иска! "

Е аз плакна уста,защото Самуил така беше "избелил" езика от АМ, че беше някакъв ужас! Откакто пие вода след хранене,устата му е чиста и спретната! 😁
Аз лично му давам да си пие още от родилното! Там,освен мляко ми носеха и топла водица с малко захар! Аз сега му давам чиста,а в чаят,от копър и анасон,който правя 2-3 пъти седмично,добавям съвсем малко захар! Обожава и водата и чаят! 🙃

# 85
Срещу някои видове логика аргументите са напълно безсилни! Wink С цялото ми уважение, нека всеки прави каквото прецени, но това, че е плувало в амниотична течност няма нищо общо, така както не може да се сравнява възрастен организъм с този на малко бебе Simple Smile Иначе от раждането щях да му дам да си хапне малко шоколадче, да си пийне малко биричка, нали и то е човек - белким се успокои и поспим веднъж малко повече, та да не се захващам с безпредметни спорове Simple Smile)

# 86
Shu, както педиатрите, така и ние сме супер различни и това е добре, защото и децата са различни.
Аз обожавам вода и пия по много. Но не мога да изходя от себе си по този въпрос, защото бъбреците на бебето далеч не са така развити като моите. Водата, ако е прекалено много, разбира се, нарушава минералния баланс в тялото на бебчетата.  А е изключително трудно да се прецени кога му е много на телцето. Като е горещо по-добре да пият още малко мляко или да се накърмят малко. Млякото утолява също жаждата. И аз още с каката се консултирах с доста лекари и акушерки и на базата на четене, консилтации реших за моите деца. Споделям, но не налагам мнение. Та така, аргумента със сученето за мен беше изключително важен. За друг пък, друго ще е важно. Това със захарта някои хора го правят, за да приеме бебето водата. Аз не бих в никакъв случай. Но аз до навършени 2 години никаква захар не давам, та не съм мерило.

Ще видиш като дойде време за попарата какви мения ще чуеш. Едни дават наволя и съветват АМ порция да смениш с попара (вода и голи въглехидрати), други не искат и да чуят. Темата за бънджита и проходилки и тя така, едни горещо препоръчват, други отричат.... Тааа, който както реши за своето дете и според своите вярвания.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 19:47 от Mateya Zoe

# 87
Mateya Zoe, и аз не смятам да давам захар даже до третата годинка, ама не знам дали е реалистично, даже отсега подготвям бабите.

Иначе да, тези теми са такива малко като ковид, по-добре да не се захващат, но като цяло пък някой може да получи импулс за размисъл.

# 88
Маги, с първото дете се канех и аз до 3 да няма захар никаква. Само фруктозата на плодовете допуснах. Ама като дойде време за детски рождени дни в яслата и един ден я взех с омазана уста от шоколадов мъфин ( на 1г 11 месеца) и като се разходи веднъж с баба си (малко след 2 рожден ден) и се прибра със сладолед... И разбрах, че няма как да удържа повече. А не искам да ми е само до полата, че много държа на самостоятелност...

Така е да с тези теми, затова си споделям и аз аргументите. Не налагам, толерирам другия край, ама пък може и някой да се замисли.

# 89
  • Замък сред облаците
Ох това със захарта е болна тема в България Sad Нали разправях ММ как ме пита кога може да му дадем сладолед - като почне пюретата ли и щях да му отрежа главата. До първата годинка и аз със сигурност без, до втората дано удържа, ама след втората ще почна постепенно, за да се изградят умерени навици на хапване, не да му се отказва и да гледа другите деца в парка как ядат, а ние забраняваме….

Общи условия

Активация на акаунт