Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 301
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Само с храни не може ако е голям дефицит, но е добре и те да се ядат заедно с медикамените. Бъз също вдига.Червено вино, но домашно.Елда.

# 736
На мен вит. Б 12 ми е в норма.Желязото ми е ниско. Зверски се запичам обаче от препаратите с желязо и ми докарва много допълнителни проблеми.
Felicity King, kaкво ще кажеш за Тардиферон? На мен такова ми изписаха. Пак ме запича де, но една идея по-леко май от другите. Имам и спрея на Бетер Ю, много е гаден на вкус  и остава този гаден вкус дълго време в устата.
Аз да се повторя за запичането от желязо. По-назад в темата писах как реших въпроса.
Може да помогне на някой.
Сега хем си пия Малтофера и не се лишавам от нужното желязо поради дискомфорт, хем не се мъча когато го пия. ✌️

Порових се назад в мненията ти, но не можах да намеря къде си споделила как си се справила със запичането. Имам дефицит на желязо и това е едно от нещата, които ме възпират да почна препарат. Аз по принцип си имам проблем със стомаха заради хипофункция и съхна и вехна нещо да не ми попречи на и без това трудното ходене до WC.

# 737
Аз от Сорбифер нямах никакви оплаквания.

# 738
Първото нещо при запек е да се увеличи приема на вода и течности. Измерете си колко течности приемате на ден и дали е в норма количеството. Едно време имаше термин „лениви черва”, който съвременната медицина отхвърли , защото се оказаха гъбички в червата - при едни водят до запек а при други до диария или разхлабване. Качествен пробитик и фибри оправят нещата.

# 739
И най вече черен дроб.

# 740
За ползите от редовния, нормален цикъл:

Дами, не ви ли блазни поне читавото либидо или там нямате проблеми, ааа? 😀😁☺️ Нещата са свързани

# 741
Приемам достатъчно количество вода, поне 2л на ден.

# 742
  • Бургас
И на мен никаква вода не ми помага, даже с повече се наливам… най-добре ми се отразява консумацията на повечко пълнозърнест хляб, ама заради пустата борба с килограмите не мога да го правя всеки ден

# 743
Аз почнах да имам нощни изпотявания във всеки ден,в който съм в цикъл. Преди не беше така. Някой друг с подобни оплаквания?

# 744
Аз от Сорбифер нямах никакви оплаквания.
И аз съм много доволна от Сорбифера. Никакъв дискомфорт и проблеми.

# 745
На мен вит. Б 12 ми е в норма.Желязото ми е ниско. Зверски се запичам обаче от препаратите с желязо и ми докарва много допълнителни проблеми.
Felicity King, kaкво ще кажеш за Тардиферон? На мен такова ми изписаха. Пак ме запича де, но една идея по-леко май от другите. Имам и спрея на Бетер Ю, много е гаден на вкус  и остава този гаден вкус дълго време в устата.
Аз да се повторя за запичането от желязо. По-назад в темата писах как реших въпроса.
Може да помогне на някой.
Сега хем си пия Малтофера и не се лишавам от нужното желязо поради дискомфорт, хем не се мъча когато го пия. ✌️

Порових се назад в мненията ти, но не можах да намеря къде си споделила как си се справила със запичането. Имам дефицит на желязо и това е едно от нещата, които ме възпират да почна препарат. Аз по принцип си имам проблем със стомаха заради хипофункция и съхна и вехна нещо да не ми попречи на и без това трудното ходене до WC.

В такъв случай категорично не ти препоръчвам Малтофер!

# 746
  • тук и там
Аз едни плодови фибри в момента пия,през ден.Не съм в БГ.  Иначе-уж тардиферона не запичал, и за това ми го исписаха-но пак имам проблеми с WC-to. Малтофера знам че запича и аз, те на мен за това ми смениха предишният железен препарат  с тардиферон, уж бил с по-малко странични ефекти.

# 747
Кайсия, а преди тези препарати имала ли си запек?
Моя мъж има такъв проблем и го контролира с храна. Консумира мн фибри, задължително плод и свежи зеленчуци във вид на салата вечер.

# 748
  • тук и там
При мен е от желязото. Преди години го спрях на моя глава, точно щото ми докарва зверски запек. Но не мога да вдигна нивата само с храна явно, та накрая пак до хапчета стигам. Сорбифер не съм пробвала.

# 749
Пробвай тогава, нищо не губиш.

Общи условия

Активация на акаунт