Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 289
  • 1 039
  •   2
Отговори
# 690
  • В полите на Пирин планина
На мен за болезнени гърди (и някак тежки ги чувствам) ми помага Витекс, т.е. спират да са болезнени и да усещам дискомфорт. Не го пия постоянно, а ако почувствам тежест. Иначе имаше период около 6 месеца, в който пиех всеки ден по 2 капсули.
Доволна съм от добавката Лейди Хармония.
За протокола на 48 години съм.

# 691
Това си е доста обилен цикъл. В такъв случай имаш ли скорошни изследвания на Хемоглобин, Желязо и ЖСК и Феритин? Анемия - ускорен пулс, замайване, гадене и повръщане. Дори и Хемоглобина да е наред се пускат и другите показатели. Организмът ти едва се е възстановил от една кръвозагуба и след 28 дни нова. На червените кръвни телца им трябват 21 дни за да се регенерират и възстановят. Ако не си пускала Желязо - моля те пусни си.

За много години!
Felicity King Благодаря за насоките!
Изследване на хемоглобин си пуснах заедно с всички други общи изследвания, когато преболедувах ковид. Хемоглобинът ми беше малко под долната граница, не помня колко точно. Това беше непосредствено ПРЕДИ цикъла ми. След цикъл вероятно е още по-нисък. Тогава уж си купих едно желязо на спрей, но за кратко го ползвах и после го зарязах.
Очевидно е добре да си пусна тези изследвания, които споменаваш.
Кога е подходящо да се пуснат?
Имам ускорен пулс и пия за това лекарство.
Замайване споменах, че имам в средата на цикъла и малко преди самия цикъл. Но не всеки месец.
Гадене и повръщане, Слава Богу, нямам.
Веднъж-дваж ми се случи да ми е зле и по време на самия цикъл - отпадналост, предполагам от кръвозагуба.

# 692
Утро, можеш някоя сутрин на гладно да пуснеш ПКК, Желязо и ЖСК, Феритин, Трансферин. Това е панелът за анемия. Добре е да отхвърлиш тази диагноза, но след като и Хемоглобина ти е бил нисък е вече наложително да изследваш панела. Само гледай ПКК да е 22 показателя. Защото има една осакатена ПКК от 6 -12 показателя, която не върши работа. Срещала съм Хемоглобин близо 160 и Желязо 5. Тоест категорична анемия въпреки супер високия Хемоглобин. Бих пуснала и Витамин Б12 защото нивото му също влияе върху Хемоглобина. Пиши после какви са резултатите.

# 693
Felicity King, много благодаря!
Задължително ще пусна всичко!

Мисъла ми беше обаче сега, непосредствено след цикъл, ли е удачно или по друго време? Защото сега, след кръвозагубата няма ли да са по-занижени показателите?

# 694
Felicity King, много благодаря!
Задължително ще пусна всичко!

Мисъла ми беше обаче сега, непосредствено след цикъл, ли е удачно или по друго време? Защото сега, след кръвозагубата няма ли да са по-занижени показателите?
Точно сега е момента. Да се види докъде те докарва кръвозагубата от цикъла. Много трудно се качва Хемоглобин. Трябват няколко месеца. Изчакването само ще влоши състоянието. И пак ако се касае за анемия. Ако всичко е наред - още по добре. Един проблем по-малко. Виж един пример при кръвозагуба от 800 мл., Хемоглобина пада от 140 на 80.  Ние не знаем обективно колко мл. кръв е изгубена с цикъла, така че за всяка жена два пъти в годината е добре да изследва Желязото.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 12:04 от Felicity King

# 695
Ми, Демонче, и друга съфорумка го беше писала, че имала естрогрнен ефект. Не знам дали е защото разрежда кръвта, но ми беше обилно когато съм я пила.
Нали само от 3-4 месеца съм избухнала, обаче, та още събирам данни. Ще видим този месец.

Лейди, другия месец ще пробвам само Витекс и така докато се науча коя формула е за мен. 😄

# 696
А защо не си тествате първо хормоните и тогава добавки?

# 697
За всичко, което е гърди - първо консултация с Мамолог и после хранителни добавки!

# 698
  • София
Между другото, моите бяха спрели да ме болят преди Ц от години. Последния път ме боляха.

# 699
За всичко, което е гърди - първо консултация с Мамолог и после хранителни добавки!
Права си, Фелисити, той ми каза да пия Игликата. Не съм питала за Витекс, че тогава не го бях чувала. Освен да почакам до април до следващия преглед и да питам. 🤔

# 700
Ами да, ниско ми е желязото - 5,7 при норма ж[10.7-23.4].
Хемоглобин 108.
Хематокрит на долната граница  - 37,4 при норма ж[36-47.

Това ми е непосредствено след цикъл.
Даже днес ми е последния ден от цикъла.

Феритин също пуснах, но ще бъде готов в петък.

И какво да правя сега?!
Да си купя желязо на спрей?  Че съм чела, че се усвоява по-добре и наистина вдига нивата.

# 701
При мен Сорбифер свърши чудеса за феритина.
Бях на гинеколог.Каза, че зацапвания преди цикъл, тръгва, спира, са нормални за перименопауза, но да тествам прогестерон на 21 ден от цикъла.Всичко други нормално, изключая смъкване на предна стена на влагалището.

# 702
Тоя Прогестерона на 21 ден от цикъл е сферата на научната фантастика,😁. Би бил верен само ако цикълът ти е 28 дни. Репродуктивен специалист ми е казвал ,че пикът на Прогестерона е 14 дни преди цикъла(защото 2 фаза на цикъла е винаги 14 дни,докато първа фаза може и да е само 5, или колкото там). На мен като ми идва на 21 дни, кога трябва да го пусна?

# 703
Казват така, защото се пуска на 7 ден след ову.Права си, че не е еквивалент за всички.

# 704
Ами да, ниско ми е желязото - 5,7 при норма ж[10.7-23.4].
Хемоглобин 108.
Хематокрит на долната граница  - 37,4 при норма ж[36-47.

Това ми е непосредствено след цикъл.
Даже днес ми е последния ден от цикъла.

Феритин също пуснах, но ще бъде готов в петък.

И какво да правя сега?!
Да си купя желязо на спрей?  Че съм чела, че се усвоява по-добре и наистина вдига нивата.
Утро, нещата са сериозни като резултат. Трябва да вземеш спешни мерки. Ако имаш възможност посети Хематолог който ще ти предпише лекарства. Спреят на Бетер Ю няма да ти свърши работа.Само Малтофер или Сорбифер за Желязото. Симптомите които до сега си отдавала на хормони и Менопауза са били всъщност Анемия. Спреят на Бетер  Ю го вземи като допълнение към основните лекарства. Можеш да се консултираш с Хематолог и онлайн през Хеалее. Витамини Б комплекс задължително!

Общи условия

Активация на акаунт