Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 502
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Притеснява ме облъчването на главата на детето, но се надявам да е само веднъж и да не се налага повече да се прави.
Никакъв проблем няма с телерентгенографията, йонизиращото облъчване на зъбния рентген е много слабо.

# 241
Моето дете на 5 сложи шини с цел да оправяме обратна захапка.Носи ги вече 8 месеца само през нощта и горната челюст е пред долната вече , но ще се носят шини, може би брекети по някое време до 18

# 242
Притеснява ме облъчването на главата на детето, но се надявам да е само веднъж и да не се налага повече да се прави.
Никакъв проблем няма с телерентгенографията, йонизиращото облъчване на зъбния рентген е много слабо.
Искрено се надявам да е така, че в нашето семейство толкова много рак има, че ми ври и кипи от притеснение и за детето.

# 243
Нека да се включа и аз по темата.
Ако притесненията са само заради облъчването- спокойно бих отметнала тези притеснения.
При носене на апарат по време на сън няма как толкова бързо да се разшири челюстта. Може би заради това са ви казали, че на този етап не трябва снимка. Все пак апарат ще се носи дълго време и през този период ортодонтът все ще види кога трябва да се направи снимка. Не е наложителна според мен.
От друга страна, ако сега детето не сложи апарат- то може след време, когато смени зъбите да се наложи да е с апарат, който да разширява челюстта. Тези апарати (на различен принцип са) са по- неприятни според мен. Изисква повече старание в миенето на зъбите, за да не се задържат остатъци от храна, имаш постоянно метален апарат в устата, който трябва да се натяга и т.н.
Ако сега носи апаратче по време на сън и се разширява зхапката, то постоянните зъби има шанс да се подредят една идея по- правилно отколкото без него, защото вече има повече място за всички тях.

# 244
Здравейте,тъй като и аз съм решила да оправям проблема със зъбите си искам да попитам преди да идеш на ортодонт нужно ли е първо дя минеш през зъболекар за проверка на кариеси?
Също така бихте ли ми препоръчали ортодонт в пловдив от който сте доволни 😊

# 245
Да споделя и аз нещо. Преди 5 години ортодонтско лечение при една прехвалена дрка във Варна. Резултат- 4 извадени здрави зъба, адски мъки 2 г и 3 месеца,  промени ми зле физиономията, промени ми челюстите, като съм с обратна захапка, долна челюст пред горна, невъзможност да се усмихвам, постоянно хапене на бузите при хранене. Ако можех да върна времето назад, НИКОГА нямаше да се доверя на сладките й приказки. Някой да е имал такъв проблем и да е попаднал на кадърен доктор,който да е помогнал. Нямам идея дали може да се оправи това.

# 246
  • Пазарджик
Също така бихте ли ми препоръчали ортодонт в пловдив от който сте доволни 😊
Дъщеря ми е при Сахер Йозгьор от около година и засега сме  доволни.

# 247
Не се притеснявайте да споделите коя е тази ортодонтка. Така ще помогнете на много хора.
Ние се чудим на коя да се доверим, тъй като искаме да сложим брекети на детето.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 09:18 от vgi

# 248
  • София
Здравейте,тъй като и аз съм решила да оправям проблема със зъбите си искам да попитам преди да идеш на ортодонт нужно ли е първо дя минеш през зъболекар за проверка на кариеси?

На 100% Simple Smile  Най-малкото за общ статус

# 249
Моля да споделите коя е "прехвалената" ортодонтка във Варна! Търся ортодонт за двете си деца.

# 250
А имате ли отзиви за д-р Моллова  - за брекети става въпрос. Може и на лично съобщение. Благодаря!

# 251
Ако става дума за Кремена Моллова - чувала съм добри отзиви за нея от приятелки, но не съм й била пациент аз или членове на семейството ми. Знам и че е натоварена и записването е за много време напред.

# 252
  • София
Аз съм при Моллова. За записване чаках 3 или 4 месеца, не помня, но ми се втори много време. От януари съм с брекети и засега всичко върви много добре. Прати ме и на пародонтолог за следене, аз дори не знаех, че съществуват такива специалисти. Много е внимателна и отделя време да обясни всичко подробно. За съжаление, повечето ми предни зъби са с отчупени връхчета, заради неправилната захапка, та ще ми е необходим и естетически зъболекар след основното лечение.

# 253
А след като веднъж вече започнете лечение предполагам е лесно за следващите прегледи? Каква е цената при нея?

# 254
Здравейте, някой използва ли брекети в момента? На каква цена са горе долу? И колко продължава лечението с тях питам защото при мен положението е много зле единият ми кучешки остана в костта но е в такова положение че бута 2 зъб,  от другата страна излезе но навътре и пак бута 2 зъб днес бях на зъболекар и казаха брекети!

Общи условия

Активация на акаунт