Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Октомври 2022 (Тема 25)

• 151 295
  • 2 295
  •   1
Отговори
# 30
Най-често през октомври посягам към боти и шалове (сменям материите....тях ги нося целогодишно) и напоследък шапки...През последните години на пандемията забелязвам,че нося основно  дълги поли/рокли , боти и късо яке през есента и пролетта....като някои поли са направо всесезонни ...Grinning
Тия дни срещнах една мисъл на най-възрастната модна икона  Айрис Апфел - " Когато забавлението от обличането изчезне, ти най-вероятно вече си мъртъв." Та нека се забавляваме ..."крадем" визии и идеи...споделяме тенденции... и през есента, която лично аз не обичам....

# 31
  • някъде под слънцето...
Мадрид
https://www.guiadelturistafriki.es/evento/mercadillo-minerales/
В сградата на минно инженерния факултет към политехниката на Мадрид.
Ръкавиците нося с пуловери(дрехи) с "френски ръкав" .
На прима виста
https://www.google.com/search?q=jersey+++manga+francesa+que+es&a … ndroid-samsung-ss

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 18:41 от sl

# 32
Момичета, защо никой не ми каза, че в заглавието съм минала цяла година напред ... Мислех си за сезон есен-зима 2022/2023 и бях написала Октомври 2023 Joy

Айрис Апфел и мен винаги ме усмихва. Много жизнена и с иднивидуалност.

Есента и за мен е най-нелюбимия сезон, но е неизбежна, уви. Все пак, слънчевите и дни си имат чар. ... И гледам аз самата да съм с нещо по-цветничко и създаващо настроение, за да не влизам в резонанс с потискащото усещане, което създават мъглите и дъждеца Simple Smile

Sl, и аз харесвам бижута с естествени камъни. Перли - също. Само от метал с нищо по него имам малко.
Аз пък днес си се вихря в домакинството. През уикендите, ако не пътуваме някъде, гледам да наваксам невъзможността си да отделям време за реда и уюта на дома в делнични дни. Тогава се ограничавам до приготвяне на вечеря.

Кремовете обсъдихме набързо в миналата тема, а за сезонния косопад правите ли нещо? Моята коса, както беше мека и лъскава без особени грижи, от година и нещо взе да става все по-суха и да оредява. Пролетта косопадът беше някакъв ужас - на кичури направо. С гръцки Приорин - таблетки и шампоан овладях нещата и през лятото се оправи. Сега пак започва да капе по малко. Приорин нямам. Таблетки са ми останали за около седем дни и мисля да взема да ги изпия тази седмица. Шампоан взех от аптеката някакъв Ducray Hair Loss Complement и Redensifying балсам за тънка и накъсваща се коса, пак Ducray.
За хвърчащите краища какво ползвате? Поредният ми опит да ползвам такъв продукт е тази маска: https://en.ekre.it/shop/treatments/new-lumino/lumino-intensive-1 … n-1-spray-mask-2/
Олиата правят крайчетата на клечки. Колкото и малко да сложа, ми стоят мазни.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 19:05 от Light Beam

# 33
  • някъде под слънцето...
Косопадът беше отчайващ, но  от любопитство и експееиментаторски дук взех два продукта от Лили дрогериас на гкавнатс в ап
Пловдив, които учудващо, за мвн дамата   ми решиха проблема.Корейски серум и вероятно българска маска за коса.Ефекта се видя още преди да се.
 върна.Тоеет на второтом
измиване Писах за тях в темата за евтините продукти.
Последното ми открите за обиране хвърчилките  е серума спрей с 2% хиларуон на Лореал.Запасих се.
Учудващо добре .се отразява на миглите ми и продукта 2 в 1 (серум и праймур) на Virty.В интерес на истината за праймър не става, но пък ще си го ползвам за стимулиране на растежа, даже и ще се запася(писах за него  втемата за спирали)
Сега взех една маска с пептиди на Dr Irina Eris за ескперимент(нощна грижа).Остава и да е действа.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 18:27 от sl

# 34
На мен не ми пада косата, но е нечувано суха. Мажа краищата с олиа и пръскам серуми, но не съм доволна от тези които имам в момента, ще споделя ако открия по - сполучливи.

За козметиката използвам случая да питам Сиска, която преди много време беше препоръчала един тоник на Galenic, розов в шише от 200 мл. Бях взела няколко и с голям кеф ги използвахме с децата, но свършиха и сега замених с тоник на Шисейдо, от който кожата ми изсъхна много.
Ако има някоя препоръка с какво да заменим онзи Galenic,  ще съм благодарна, че вече не се продава. Flowers Hibiscus

За тези като мен, които се чудят какво е Мерлинит, намерих снимка.
В България този камък е известен като Дендрит опал, а и двете са маркетингови имена, всъщност е опализирал ахат с дендритни включения.
Много е красив, виждала съм такъв.

# 35
  • някъде под слънцето...
Да тoва е Мерлинит(дендритен опал). но в моя случай чакам  
гривна  от  "мистичен Мерлинит" Indigo Gabbro
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-ss&q … =670&dpr=2.81
А инче днес една сладурка се опита да ми продаде лаврикит за спектролит.На испанец вяра да нямаш.Национален спорт е да те "хвърлят на върбата".

# 36
Не съм Сиска и ще ми е интересно да чуя и нейната препоръка. За тониците мога да кажа, че в момента ползвам и съм доволна от APIVITA Tonic Lotion Soothing & Moisturizing Face Toner с мед и лавандула. Измиващата им пяна с лавандула ни е семеен любимец.
От шампоаните и балсамите им за ежедневна употреба, тези за тънка и коса, както и от шампоана с портокал за блясък съм много доволна.
Друг харесванот мен тоник е този на Кларанс за чувствителна кожа Малко е гъст и лепне лекичко, но за студените месеци ми е много ок. Не изсушава ни най-малко.

Мерлинитът е много красив Heart

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 19:30 от Light Beam

# 37
  • Велико Търново

За козметиката използвам случая да питам Сиска, която преди много време беше препоръчала един тоник на Galenic, розов в шише от 200 мл. Бях взела няколко и с голям кеф ги използвахме с децата, но свършиха и сега замених с тоник на Шисейдо, от който кожата ми изсъхна много.
Ако има някоя препоръка с какво да заменим онзи Galenic,  ще съм благодарна, че вече не се продава. Flowers Hibiscus

Аква инфини е хидратиращ лосион и не изсушава кожата, а придава невероятна мекота.
Няма да го заменяме, поръчваме го от тук.Това са ни конкурентите в града, но след като ние се отказахме да продаваме марката те я взеха.

# 38
И аз го ползвах розовия, жесток е! Като свърша Герлена пак ще поръчам от него!
Момичета, в неделя съм на юбилей, с рокля на цветя, тия обувки много пасват по цвят, но не са ли твърде високи за нашата възраст? За удобство няма да мисля, ще търпя, но...не искам да изглеждам като наконтена лелка...

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 20:10 от mimi.7299

# 39
Следя и се радвам на тези, които успея да видя. Но нямам какво да пиша, та си пасувам. Но най-накрая да се похваля и аз с нещо. Дойде ми пръстенчето и много му се радвам. Даже успях да го разглобя и сглобя.

# 40
Имах подобен проблем с косата заради липса на желязо. Не знам дали си въобразявам, но мисля, че косопада намаля.
Черно-Бяла бях днес с животински колан, та нищо интересно за снимане. Разхождахме се край реката.

# 41
Момичета, в неделя съм на юбилей, тия обувки пасват по цвят, но не са ли твърде високи за нашата възраст. За удобство не мисля, ще търпя, но не искам да приличам на наконтена лелка!

# 42
Много елегантна обувка.Височината на тока няма корелация с възрастта на дамата,която ще я носи.Лично аз обаче държа и да ми е удобна.

# 43
Удобството не ми е важно, няма да има танци, ще седя...

# 44
Завиждам на всички, които са били на плаж през уикенда. Най-носен от мен аксесоар през есента са шаловете. Любима връхна дреха - кожено яке. Имам 4 броя в различни цветове. Обмислям купуването на сиво, ако намеря подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт