Приятелката ми не иска да правим секс

• 18 572
  • 355
  •   1
Отговори
# 240
  • Далечният изток
Нищо не разбрах. Да, и от мъже не разбирам пропуснах да уточня Grinning

# 241
  • София
Нямат, позволяват си я.
Мятат саркмета, кой разбира - ще се хване

# 242
  • Далечният изток
Абе някои имат... Чувствителни са или просто са искрени и не се правят на интересни.

# 243
Това си е чисто използвачество.
В краен случай от срама ще му метна една тава квото ще онлайн.
Точно това си е жената го използва понеже е наясно че я харесва много😉

# 244
  • София
Ето как тръгват междуконтиненталните клюки.

# 245
Не е много почтено, но обикновено жените изваждат някого от въпросната friend зона, когато искат да (си) докажат, че не са за изхвърляне. Или дотолкова са свикнали да седят във връзка, че ако недай си боже някой скъса с тях и се озоват сами, трябва веднага да скочат в нова. И кой е най-близо, готов опечен за тази роля?
Всички знаем, че това рядко е устойчиво във времето.

# 246
  • Агент под прикритие
Френдзоната е основно източник на безплатни внимание и валидация, и чак след това всичко останало. А вниманието и валидацията, особено безплатните, са валута при много жени. Нещо като резервната скамейка при футболистите, но стоящите на нея я търкат за постоянно.
Но проблема не е в тези, които имат такива "зони", а в тези, които търкат скамейките с надеждата някой ден да ги забележат какви "стойностни" хора са. Само къде Холивуд създаде тотално сбъркана представа за тия отношения в няколко поколения, а в реала нещата въобще не работят така...

# 247
Стига с това омръзнал си й, има друг, явно прекарват времето си заедно и тя не бяга от това, т.е. може секса да й е проблема. Да не й се прави по някакви чисто физиологични причини, а фиксацията в това на автора да задълбочава проблема - защото той все повече настоява. Дай си някакво време например 2 седмици, в които ти целенасочено не повдигай темата, не прави нищо,  възможно е тя да поиска. Възможно ли е да е депресирана (антидепресантите често имат този страничен ефект), преуморена, под голям стрес в работа? А също когато се случва да правите секс - тя свършва ли? Ти колко се стараеш да й доставиш удоволствие?

# 248
Има го и другия момент- когато харесвания от такава приятелска двойка свикне с постоянното внимание и готовността на френдзоннатия ( баси думата), когато последния си бие камшика се случва нещо друго. Оказва се, че не може без това внимание, усеща липсата на другия и се почва- аз май съм влюбен/а, май се прекарах, и в някои случаи почва да се опитва да си го върне. Вече дали ще произлезе нещо от тва в случай на успех не е много сигурно и може бързо да загуби интерес след като го получи, но има такава реакция. Бях попадал точно на такъв психологически анализ на такава ситуация.

# 249
  • София
Защото, ако не изглеждаш така си обикновена, а не "пичеловка". Ама тука се убихте да ми обяснявате как с някаква си смешна маска и тия модели подплатени с пари мога да ги сложа в малкия си джоб.
Аз не го твърдя това - вие го твърдите и е толкова нелепо, та чак е смешно.

Аз Ариел мисля я разбрах. Една жена може да съвмести много роли, но количеството и качеството няма да са същите като на жена, която съвместява само 1-2.

И аз изглеждам добре, готвя и домакинствам. Обаче.

Готвя ли всеки ден? Не
Чистя ли всеки ден? Не
Държа ли да ми е лъснато от игла до конец? Не
Само аз ли вършва всичко това? Не
При все и че работя, няма как и да правя всичко от горното, защото не искам толкова голяма част от свободното ми време да отива в горните дейности, вместо в удоволствия.

За външния вид имам късмет с добри гени и не ми трябва кой знае каква поддръжка, изглеждам добре и естествена. Но ако нямах този късмет, щеше да ми трябва повече време. Ако държах и да съм всеки ден на фризьор, козметик, маникюр, процедури, шопинг и т.н., ако трябваше всеки ден да прекарвам във фитнеса за да съм в перфектна форма, тогава нещо друго по веригата щеше да се наложи да бъде шкартирано, или поне ограничено като количество и качество. Като прибавим и работата, ехее, 24 часа има само денят, все пак. И това без деца в картинката.

Та да, балансираме ние жените доста роли, но не сме като тези, които са отделили цялото си време и всичките си усилия само за една. Някои го правят с по-добри резултати, други с по-лоши, но накрая е въпрос най-вече на време. И никой не казва, че едното е по-хубаво и желано от другото - и "балансьорките" си имат плюсове, и "експертките".  И минуси. Защото всяко нещо е за сметка на друго нещо. Та всеки си избира според приоритетите. Но факт, че има мъже, които очакват всичко да е на макс. И точно това мисля казва Ариел - че няма как хем да балансираш всички тези роли, хем да са на макс - топ домакиня, топ готвачка, топ кариеристка, топ форма и външен вид, топ майка, топ любовница. И от толкова роли, накрая къде отиде личността?

# 250
  • София
На СПА в с. Баня.

Мъжете, които очакват всичко на макс рядко могат да си го позволят. Всъщност не могат. А пък ние можем, стига да поискаме.

# 251
  • Далечният изток
Ами това отговорихме на Ариел. Да не залита в крайностите. Намира мъж, който не държи тя да е топ във всяко едно отношение. Намира мъж, който я приема рошава, с малък бюст, с нормални немаркови дрехи и обувки, с някое килце в повече и т.н. И както четем, тя го е намерила и е щастлива. Защо е това тръшкане, не разбрах...
А пък ако някой си мисли, че има толкова перфектни жени, които абсолютно във всяко отношение са топ, поддържани, красиви, нагласени във всяка минута на денонощието, живее в някакви заблуди. Разбира се ние пишещите тук сме изключение Simple Smile

# 252
Интересно ми е тези, които очакват жената да е на макс по всички параграфи, те какво предлагат насреща?
Само кинти или има и други качества

# 253
И кинти няма понякога 😂

Разказваха ми за един бегъл познат, който на някакво събиране се изказал как искал жена с висок осигурителен доход да не я издържал по време на майчинството. И това от нисък, тантурест, плешив мъж живеещ в наследствена панелка в софийско гето с майка си, наближаващ 40, и с осигурителен доход 0. Тези обикновено са най-претенциозни.

# 254
  • София
Че защо да искам да съм топ във всяко отношение? Чия валидация ще търся? Повечето хора грам не ги интересува дали приятелката, колежката, съфорумката, е топ по всички параграфи. Всеки гледа да валидира себе си и изобщо не обръща внимание на другите, освен ако не е комплексар, в който случай го прави, за да злобее. Или пък тук там някой дебне чуждите опити за валидация, като повод и той да се изтъкне.

Пред себе си също не бих се валидирала като се опитвам да се правя на макс перфекционалист. Подбирам си кое, как и колко, и за мен това е идеалния вариант. И колкото повече време има за нещата, които всъщност ми правят кефа, толкова по-добре. Тиквени медали от имагинерни състезания не ми трябват. Ако друг иска друго, и е удовлетворен - на него браво. Но повечето, които претендират, че са макснали всички резултати, вероятно просто имат доста ниска летва за "топ" резултат. Поне аз на това бих заложила Joy

А мъжете, дето това търсят, първо нямат реална представа за света, второ за себе си, и трето, често намирайки това, което уж търсят, установяват, че не могат да го понесат. Та за такива "мъже" аспирации никакви нямам.

Общи условия

Активация на акаунт