Малта /Тема 3 /

• 25 356
  • 295
  •   2
Отговори
# 285
Картата от 25 евро за седем дни важи за целият градски транспорт на остров Малта и на остров Гозо. Независимо от кое до кое селище пътувате. За бързия ферибот между двата острова - не. Има каси на мястото на тръгване/пристигане на ферибота, от които си купувате билети за него.

# 286
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Сърдечно благодаря . Това ще бъде картата.

# 287
  • София
Въпрос относно Конкатедралата "Св. Йоан Кръстител" във Валета (St. John's Co-Cathedral)- Вход 15евро, включва входът в църквата, музея и т.н. е . Може ли направо да се влезне в църквата без пари, неискам посещение на музей и други? В самата църква ли е картината на Караваджо "ОБЕЗГЛАВЯВАНЕТО НА СВЕТИ ЙОАН КРЪСТИТЕЛ" или в друга сграда?

# 288
Платеният вход е за църквата. Не можете да я разгледате, без да платите билет за вход. Картината е вътре, в самата църква (има указания, точно къде). С плащането на билета за вход, ще я видите и нея.

# 289
Здравейте, скоро ми предстои пътуване до Малта. Първи ден от програмата е разходка цял ден във Валета. Ще отседнем в Слима. Подготвих се и прочетох доста информация, но все пак ми се иска да попитам:
- Ще използваме гондола/ферибот за връзката Слима - Валета, но има ли нужда при слизане във Валета да се вземе автобус за стигане до централната част или можем да се пуснем пеша към основните забележителности?

# 290
  • София
Здравейте, скоро ми предстои пътуване до Малта. Първи ден от програмата е разходка цял ден във Валета. Ще отседнем в Слима. Подготвих се и прочетох доста информация, но все пак ми се иска да попитам:
- Ще използваме гондола/ферибот за връзката Слима - Валета, но има ли нужда при слизане във Валета да се вземе автобус за стигане до централната част или можем да се пуснем пеша към основните забележителности?
По-точният израз е да се качим към забележителностите. Joy Много е стръмно, но пък е приятно по уличките. Иначе има автобус до самото пристанище. Дори може би е съобразен с разписанието на корабчетата, защото чакаше на спирката. Ние предпочетохме да вървим пеша.

# 291
  • на село
Всъщност, ще се наложи да се катерите малко, но да - възможно е пешеходно. Има и някакъв автобус там, че е доста стръмно, но аз винаги съм се изкачвала пеша.

# 292
  • София
Здравейте! В края на месеца ще пътуваме с майка ми за първо посещение на Малта за дълъг уикенд (от петък сутрин до неделя вечер). Времето не е много и предвид късия ден не искам да претоварвам програмата, защото майка ми си е на възраст и се уморява по-лесно. Ще спим в центъра на Валета. Първоначално мислех да пропуснем Гозо, но сега попаднах на варианта с бързо фери и хоп-он/хоп-офф автобуси. Мислите ли, че можем да го направим в деня на отпътуването (полетът е чак в 20,30 ч.) или е твърде рисковано? Естествено зависи и от времето как ще е. Но ме притеснява има ли опасност да отидем на Гозо и после да не можем да се върнем за полета. Благодаря на отзовалите се със съвети!

# 293
Първоначално мислех да пропуснем Гозо, но сега попаднах на варианта с бързо фери и хоп-он/хоп-офф автобуси. Мислите ли, че можем да го направим в деня на отпътуването (полетът е чак в 20,30 ч.) или е твърде рисковано? Естествено зависи и от времето как ще е. Но ме притеснява има ли опасност да отидем на Гозо и после да не можем да се върнем за полета. Благодаря на отзовалите се със съвети!
Аз не обичам да се стресирам и да стресирам майки Simple Smile и при тези условия щях да изместя ходенето до Гозо в събота. А в неделя да си карам на рахат със съботната програма.
Иначе преди почти пет години до обяд се разхождахме из Биргу и изведнъж към обяд ни щукна да идем до Гозо, влачихме се час и нещо с бавния автобус в трафика (има и бързи), обядвахме бавно на пристанището в Гозо, ходихме до столицата с автобус, там обикаляхме горе из празния град, пак се върнахме с автобус до пристанището и на кораба бяхме още по светло (януари). Но не летяхме в този ден. Хоп-онове нямаше, защото беше див ковид в цяла Европа без Малта.
При Гозо има проблем, че могат да спрат фериботите при силно вълнение. И ще стане както при Пипи - два дни ще изнемогвате без енфие на този остров. Wink

# 294
  • София
Благодаря, Розова маслинке! За събота съм планирала Мдина и Рабат, но може да ги оставя за неделя, ако решим да ходим до Гозо. Ще видим времето как ще е и ще решаваме на място.

# 295
Винаги има вариант да не можете да се върнете навреме от Гозо, не само заради времето. Корабчето да закъса или вие да не успеете да стигнете от Виктория до Мджар по някаква причина навреме и ето ти изпуснат полет. Вие си знаете и хората на туризъм правят какви ли не акробатики, така че може и да ви се получи с Гозо. При всички случаи Мдина е несравнимо по-добра точка за посещение, ако се наложи да избирате между Гозо и Мдина. Имайте предвид, че до Мдина също си е път и обикаляне. Можете да спрете в градините Сан Антон по път нататък.

Общи условия

Активация на акаунт