Френдзона

• 18 273
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
  • Paris, France
Скрит текст:
Не Невена зависи от това, кой какви възможности е имал, защото малко са хората, които са имали възможност да ходят в чужбините преди промените. Wink И разсъжденията на поколението са тези на много по-голямата част от хората, а както казах по-голямата част от хората не са имали възможностите на тези в горното изречение. Simple Smile
Джеръми, на Невена поколението е твоето поколение.
Друго поколение е 25 г разлика Wink
Дообре Laughing

Малкото хора, които имаха възможност да ходят в чужбина преди промените, обикновено ходеха на работа в арабския свят, Африка, рядко в азиатските републики и Сибир и още по-рядко в южна Америка. 3/4 от заплатите им ги прибираше българската държава (течеше им, обаче стаж за пенсия и бяха здравно осигурени в БГ).

Чудя се как тези хора, расли в немотия, войни и следвоенен глад, намираха начин да си отгледат и изучат децата, да се обличат и обуват, да сменят специалности и професии, да учат допълнително, по професията, език, че и да се разведат, някои по 3-4 пъти. И любовници въртяха. 

В същото време родени след промените, със златни лъжици в устите, супер възможности по цял свят, собствени жилища от мама и тате, седят и философстват и все нещо им криво. И ни мъж, ни жена, ни дете, ни коте. Само теории.

От майка ми никога не чух да се оплаче от жилищни условия, климат, заплата, тип работа, мъже, липса на мъже 🥳.

Ко стана френдзоната?

# 646
  • София
Които не щат я разгонват, които щат - им пустее Wink

# 647
  • Paris, France
Скрит текст:
Аз затова те питах имала ли си връзка с такъв човек, а не питах би ли имала 🥳.
Аа, това не съм го видяла.
Срещах се два месеца с един с недъг по рождение. Това, което не издържах, беше хленченето му и споделянето на миналото му с някакви жени. За същото нещо и в същата продължителност период съм отсвирвала и нормални мъже.

Е, какво им е нормалното на мъже, които хленчат и споделят тежко минало? Отделяш по 2 месеца от живота си да се срещаш с мрънкалници? Биеш шут чак като се окаже, че не издържаш?

В потрес съм и не толкова от вродения недъг.

# 648
  • София

Не мисля. Доста жени работят като полицаи, лекари, пожарникари, летци. На тях им е през оная какво правят мъжете. Отрудените бачкаторки без деца също се прибирахме с минус 70% от доходите ни, но като млади и през ум не ни минаваше да станем самотни майки и да бършем г*зове, лиги и сополи. Като имаме деца, освен тези 70%, заминават и още 25% по децата + нямаме време за нас. 

Ами и да има жени, работещи като полицаи, пожарникари, те не вършат същата работа като мъж. Даже има видеота, където жени изпадат в комично положение, защото ядосан средностатистически дядо на 60г, като решава да противостои, жена полицай не може да му сложи белезниците и да го пребори. И се стига до абсурди, странични хора, мъже, минаващи, да рискуват и да се намесят в ситуацията, за да помагат.
Също, физическите изисквания са изключително занижени за жени полицаи, пожарникари, военни.
Почти няма жена, включително пожарникарка, която може да пренесе 100кг човек от горяща сграда.
Ако животът ми зависи от това, залагам да ме спаси мъж пожарникар или полицай. Сигурен съм, че и с теб е така, или с децата ти, ако се случи екстремна ситуация.
Жени пилоти, амиии то има, ама нито са най-добрите, нито ги има чак толкова.
Ако съм на война, и съм 2ка на фронтовата линия с друг войник, от който да зависи дали ще живея или ще умра, ще избера якия копелдак да ми пази тила, пред някоя сланинеста обла дама, кято не може да се наведе и едвам върви.

Лекари общи болести и болежки, очни, пуломолози и подобни, да, и жени лекуват. Но хирурзи, където се иска физическа сила, яко рязане, си е мъжко амплоа. Не че няма и жени, ама са рядкост.
Ако ми трябва операция на глезен, коляно, сърце, счупен крак, бих заложил на хирург мъж да ми го работи.

Жените не плащат съвсем 70%, защото те нямат същите работни часове като мъжете, нито избират високоплатени, трудни, рискови професии, където се плаща повече. Гледат "на мекото". В което няма лошо, биологията ги подтиква да раждат и да търсят закрила, не да се себедоказват в кариера, и това да им е мисията в живота.
Според статистиката, жените средно плащат много по-малко данъци от мъжете, но са много по-голям получател на социални блага, идващи от данъците.

# 649
Абе, жените движим света Mr. Green

Тъй вярно. Те и мъжете си го казват.
Какво обаче не достига на дамите, та се напъват да си мерят хромозомите с мъжете, вместо да карат напред, и мъжете след тях, аз в тоа живот не ще разбера.

# 650
  • София

Какво обаче не достига на дамите, та се напъват да си мерят хромозомите с мъжете, вместо да карат напред, и мъжете след тях, аз в тоа живот не ще разбера.
След дами като във форума не тръгвам, ако ще и през минно поле да ме превеждат. Joy

# 651
  • София

Дрен, абе такива не познавам аз, не знам на кой свят съм. У моя жените въртят фусти, мъжете тичат по тях. Хващат се, ползват се, щипкат се по бузките и натам.

# 652
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Аз затова те питах имала ли си връзка с такъв човек, а не питах би ли имала 🥳.
Аа, това не съм го видяла.
Срещах се два месеца с един с недъг по рождение. Това, което не издържах, беше хленченето му и споделянето на миналото му с някакви жени. За същото нещо и в същата продължителност период съм отсвирвала и нормални мъже.

Е, какво им е нормалното на мъже, които хленчат и споделят тежко минало? Отделяш по 2 месеца от живота си да се срещаш с мрънкалници? Биеш шут чак като се окаже, че не издържаш?

В потрес съм и не толкова от вродения недъг.
В живота никое действие не идва ей така отникъде, ама както казах в по-предишното си мнение, тука е така се мъжете виновни Smiley е в реалността не че това помага де. Simple Smile

# 653
Мале, големи мрънкалници тука мъжете. Не знам за виртуалния, но в реалния такива локуми и лаладжийстване с наклон мрън-мрън никогиш не бих изтърпяла. Еле пък да ми се обяснява аз какво чувствам, как го чувствам и то защото съм жена.
СладуЛи. Пощипване по бузката.

# 654
  • София
Само си представям моя екс какво мрънкало ще стане! Ще хване жена...на куково лято.

# 655
Скрит текст:
Даваш ли си сметка, че ако се следва наистинс сляпото биологичната нужда, хептен мъжете няма да видите онова петбуквеното, дето почва с В, защото жените ще са лепнати всичките на милионерите?
Ми то точно милионерите са измислили и наложили моногамията. Да кажем - елитът, защото тогава не са брояли до милион.
Ако единият процент милионери на света окупират всички жени и си направят харем по 100 всеки, то 99 от 100 мъже няма да работят, а само ще пушат трева и ще пият бира по цял ден.
Един мъж, здрав и прав, изработва днес 10, а изяжда 1. За останалото се мъчи само за да има какво да занесе в къщи - ако има жена и деца там. Ако няма - ще работи колкото да изкара 1, и не можеш и с бой да го накараш да се напъне повече (затова например са премахнали и робовладелския строй - не от хуманност, а защото само с бой не можеш да накараш някой да се мотивира да бачка).
Просто цялото общество е много по-ефективно и продуктивно, когато мъжете има за кого да работят.
В Китай сега, понеже младите жени са кът (заради селективните аборти) има едно 10% ергени, за които няма да се намери булка - чисто математически. И съответно има голям % младежи, които изпадат от живота - ни им се учи, ни им се работи. И за кого ли?
https://www.nytimes.com/2021/07/03/world/asia/china-slackers-tangping.html
Даже и в Уикипедията има вече статия за този феномен, викат му танг пинг, или "лежане": https://en.wikipedia.org/wiki/Tang_ping

Ами именно, де. Joy
На мъжете им трябва стимул отвън, т.е. жена, а жените си имат стимула вътре в себе си.

# 656
  • Paris, France
Скрит текст:

Не мисля. Доста жени работят като полицаи, лекари, пожарникари, летци. На тях им е през оная какво правят мъжете. Отрудените бачкаторки без деца също се прибирахме с минус 70% от доходите ни, но като млади и през ум не ни минаваше да станем самотни майки и да бършем г*зове, лиги и сополи. Като имаме деца, освен тези 70%, заминават и още 25% по децата + нямаме време за нас. 

Ами и да има жени, работещи като полицаи, пожарникари, те не вършат същата работа като мъж. Даже има видеота, където жени изпадат в комично положение, защото ядосан средностатистически дядо на 60г, като решава да противостои, жена полицай не може да му сложи белезниците и да го пребори. И се стига до абсурди, странични хора, мъже, минаващи, да рискуват и да се намесят в ситуацията, за да помагат.
Също, физическите изисквания са изключително занижени за жени полицаи, пожарникари, военни.
Почти няма жена, включително пожарникарка, която може да пренесе 100кг човек от горяща сграда.
Ако животът ми зависи от това, залагам да ме спаси мъж пожарникар или полицай. Сигурен съм, че и с теб е така, или с децата ти, ако се случи екстремна ситуация.
Жени пилоти, амиии то има, ама нито са най-добрите, нито ги има чак толкова.
Ако съм на война, и съм 2ка на фронтовата линия с друг войник, от който да зависи дали ще живея или ще умра, ще избера якия копелдак да ми пази тила, пред някоя сланинеста обла дама, кято не може да се наведе и едвам върви.

Лекари общи болести и болежки, очни, пуломолози и подобни, да, и жени лекуват. Но хирурзи, където се иска физическа сила, яко рязане, си е мъжко амплоа. Не че няма и жени, ама са рядкост.
Ако ми трябва операция на глезен, коляно, сърце, счупен крак, бих заложил на хирург мъж да ми го работи.

Жените не плащат съвсем 70%, защото те нямат същите работни часове като мъжете, нито избират високоплатени, трудни, рискови професии, където се плаща повече. Гледат "на мекото". В което няма лошо, биологията ги подтиква да раждат и да търсят закрила, не да се себедоказват в кариера, и това да им е мисията в живота.
Според статистиката, жените средно плащат много по-малко данъци от мъжете, но са много по-голям получател на социални блага, идващи от данъците.

Добре, плащаме по-малко данъци и получаваме повече социални блага. С какво този факт повишава нуждата ни от мъж в домакинството? Според мене даже я намалява.

С останалото не съм съгласна. Два пъти съм оперирана от жени и ако трябваше да се оперирам отново, пак щях да ги избера тях ако имах избор, разбира се. Ако на мене ми "трябва", както пишеш, операция, отивам при оператор с репутация, независимо от раса, пол, етнос, ръст, образователен ценз (в смисъл специализация vs докторантура).

Познавам много жени-хирурзи, жени-ортопеди, жени акушер-гинеколози. Справят се блестящо професионално.

100 кила много жени вдигаме без проблем. Друг е въпроса, че последния, който пожарникари ще изнасят е някой 100 килограмов. Тук един 250-300 килограмов живя с месеци паднал на пода, в екскременти, със счупен крак, защото социалните, медицински персонал и пожарникари не намираха начин да го обслужат. Накрая разбиваха стени, та с кран го извадиха. Брат му и организации пищяха в медиите със седмици докато някой мръдне пръста.

https://france3-regions.francetvinfo.fr/occitanie/pyrenees-orien … n-an-1900604.html

А защо жената пилот трябва да е тлъста? Виждам ги непрекъснато на летището и в самолета и са си нормални. Там, дето знам, че си живял, може и да са дебели, но те са си дебели по принцип, даже мъжете, полицаи, пожарникари. Ааааа, в армията! Там затлъстели не приемат. Тук дебел полицай или военен пилот не съм видяла. Като от списание са всичките.

Ами не, не е така с мене и не залагам на пол, възраст, раса. То в такъв момент е и каквото дойде.

Исках да кажа, че при високо заплащане и добър стандарт, жените или покачваме изискванията за здраве, възраст, физика на мъжа или спираме да се интересуваме от връзки, семейства и деца.

# 657
Аха, затуй назад питаха ний сега майчинския инстинкт ли ще си преследваме, или ще се прайм на важни.
Няма разбиране грам що ручаме жабетата.

# 658
Невена, съвсем обори тукашните мъже, че една жена доста по- успешно се справя и без мъж.
Факт, който и аз наблюдавам около себе си.
Жени, силни, самодостатъчни, хубави и женствени. Които, докато забиват токчето в предното стъкло, така могат и в главата му.

# 659
Не ги слагай на един кантар жените и мъжете с хирургични специалности.
Жената “успешно” се справя без мъж, никой  не спори за това. Всяка обаче плаща цената на това, не бъркайте самостоятелна с независима. Simple Smile
Сешам се за моя пациентка с алкохолна зависимост. Голямо напъване да ме убеждава, че не ѝ трябва мъж, без да твърдя обратното. И в следващ момент - ми самотно ми е, аз затва пия.
……

Общи условия

Активация на акаунт