Хормонални изследвания - 11

• 56 600
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
На кой ден от цикъла са правени изследванията? И двете са завишени.

Привет!
Имам нужда ит малко помощ за едни резултати.
Пуснах профилактично ПКК и два хормона(Прогестерон и Естрадиол) поради зацапвания между цикъла.
ПКК видимо всичко е в норма, само желязото ми е 116 от 120.
Но женските  хормони не мога да ги разбера.
А ще пътувам извън България и ще се видя с ЛЛ след седмица и с гениколог да коментираме.
Доколкото виждам Прогестеронът в норма, но Естрадиола е над нормата.
Но не знам дали съм разчела правилно, защото са различни фази и нищо не разбирам.

Благодаря предварително!

# 211
Здравей Денис, за пореден път имам нужда от твоята помощ. До сега по твои съвети (към мен и към другите момичета) съм запълнила някои и друг недостиг на Витамин Д и Б12. Това са ми резултатите от 3ти ден и имунологични, но не знам дали имаш познания по темата.  Аз съм на 31 г.

Би ли ги коментирала, моля Simple Smile

# 212
  • София
Здравей Денис, за пореден път имам нужда от твоята помощ. До сега по твои съвети (към мен и към другите
Скрит текст:
момичета) съм запълнила някои и друг недостиг на Витамин Д и Б12. Това са ми резултатите от 3ти ден и имунологични, но не знам дали имаш познания по темата.  Аз съм на 31 г.

Здравей!
ФСХ е висок и може да показва или някакъв проблем с О. ( защото и прогестерона е висок) или е от ЯР, защото АМХ е малко нисък за годините ти, но не е проблем - не бързай да се притесняваш, защото той зависи и се влияе от много неща, вкл. и от дефицитите ( ако има такива)... а и за да е масксимално показателен трябва да се изследва заедно с Инхибин В ( точно на 3 ден от МЦ)
Та, прогестеронът е висок и трябва да се разбере каква е причината, а тя може да е или ЛУФ, киста ( лутеална)... но Е2 не е много висок, така че дори и да има - възможно е да търпи обратно развитие.... или да си с по-високи нива на някои андрогени... и за да се провери това, трябва да се изследват Тестостерон, Андростендион, ДХЕА и 17ОН Прогестерон (точно на 3 ден от МЦ)... ако си с ИР напр. много е вероятно да имаш тези отклонения... а те най-правилно се контролират чрез контролиране на ИР... и това не е страшно и може да се коригира/контролира.
Калия е малко висок... редно е да се консултираш с лекар, но може да е и нещо инцидентно - да не приемаш достатъчно сол (Na), да си дехидратирана, от някои медикаменти, добавки......
Магнезият може да е по-висок.

За имунологичните - имаш високи нива на NK клетките... трябва да се консултираш с Имунолог, който да направи някакъв план за терапия ( преди, по време на бременност) - и това не е страшно, но трябва да се вземат мерки и да се намали риска ... провери нивата на ФК ...ако са ниски, е добре да приемаш по-високи дози, поне да опиташ чрез нея, малко да намалиш тези клетки... DHA - също може да помогне.
Следи тези отклонения - може да е и нещо моментно.
Когато пускаш такива изследвания е добре, поне 20-30 дни да си била здрава.
Имаш Ембриотоксини - също трябва консултация с лекар (АГ, репр. специалист, имунолог...)... може да имаш някакво възпаление, провери и проходимостта на яйч. тръби ( като причина за тях)... лекар трябва да прецени
Най-общо - нищо притеснително ... всичко това може да се коригира и контролира... за да се намали риска при бременност и износване.

# 213
Скрит текст:
Здравей Денис, за пореден път имам нужда от твоята помощ. До сега по твои съвети (към мен и към другите
Скрит текст:
момичета) съм запълнила някои и друг недостиг на Витамин Д и Б12. Това са ми резултатите от 3ти ден и имунологични, но не знам дали имаш познания по темата.  Аз съм на 31 г.

Здравей!
ФСХ е висок и може да показва или някакъв проблем с О. ( защото и прогестерона е висок) или е от ЯР, защото АМХ е малко нисък за годините ти, но не е проблем - не бързай да се притесняваш, защото той зависи и се влияе от много неща, вкл. и от дефицитите ( ако има такива)... а и за да е масксимално показателен трябва да се изследва заедно с Инхибин В ( точно на 3 ден от МЦ)
Та, прогестеронът е висок и трябва да се разбере каква е причината, а тя може да е или ЛУФ, киста ( лутеална)... но Е2 не е много висок, така че дори и да има - възможно е да търпи обратно развитие.... или да си с по-високи нива на някои андрогени... и за да се провери това, трябва да се изследват Тестостерон, Андростендион, ДХЕА и 17ОН Прогестерон (точно на 3 ден от МЦ)... ако си с ИР напр. много е вероятно да имаш тези отклонения... а те най-правилно се контролират чрез контролиране на ИР... и това не е страшно и може да се коригира/контролира.
Калия е малко висок... редно е да се консултираш с лекар, но може да е и нещо инцидентно - да не приемаш достатъчно сол (Na), да си дехидратирана, от някои медикаменти, добавки......
Магнезият може да е по-висок.

За имунологичните - имаш високи нива на NK клетките... трябва да се консултираш с Имунолог, който да направи някакъв план за терапия ( преди, по време на бременност) - и това не е страшно, но трябва да се вземат мерки и да се намали риска ... провери нивата на ФК ...ако са ниски, е добре да приемаш по-високи дози, поне да опиташ чрез нея, малко да намалиш тези клетки... DHA - също може да помогне.
Следи тези отклонения - може да е и нещо моментно.
Когато пускаш такива изследвания е добре, поне 20-30 дни да си била здрава.
Имаш Ембриотоксини - също трябва консултация с лекар (АГ, репр. специалист, имунолог...)... може да имаш някакво възпаление, провери и проходимостта на яйч. тръби ( като причина за тях)... лекар трябва да прецени
Най-общо - нищо притеснително ... всичко това може да се коригира и контролира... за да се намали риска при бременност и износване.

Денис, удивителна си!Толкова подробен отговор и от лекар не очаквам. Благодаря

# 214

Привет!
Пуснах профилактично ПКК и два хормона(Прогестерон и Естрадиол) поради зацапвания между цикъла.
Но женските  хормони не мога да ги разбера.
А ще пътувам извън България и ще се видя с ЛЛ след седмица и с гениколог да коментираме.
Но не знам дали съм разчела правилно, защото са различни фази и нищо не разбирам.

Благодаря предварително!

Здравейте!
На 7 ден от овулацията.
И аз виждам, че са завишени леко, но понеже са различни фази и не разбирам какво и колко точно над нормата са.
При ендокринолог ли да отида или при гениколог? Сега във вторник ще отида на гениколог,да видим тя какво ще каже.
Много благодаря за отговора.

Последна редакция: нд, 30 апр 2023, 18:07 от Caroline_Bingley

# 215
За 7ми ден гледаш фоликуларна фаза. Те явно в лабораторията са те питали, защото и резултата ти е даден за фол. фаза, ама реших да питам за всеки случай. Прогестеронът не е леко завишен, ами си е доста завишен, най-вероятно ще трябва да пуснеш и другите полови хормони.

Аз лично бих се обърнала към ендокринолог, но щом си записала час за гинеколог, виж какво ще те посъветват.

Привет!
Но женските  хормони не мога да ги разбера.

Благодаря предварително!

Здравейте!
На 7 ден от овулацията.
И аз виждам, че са завишени леко, но понеже са различни фази и не разбирам какво и колко точно над нормата са.
При ендокринолог ли да отида или при гениколог? Сега във вторник ще отида на гениколог,да видим тя какво ще каже.
Много благодаря за отговора.

# 216
Седми ден от овулация не означава ли седми ден след овулация? Тогава е лутеална фаза.

# 217
Седми ден от овулация не означава ли седми ден след овулация? Тогава е лутеална фаза.

Да, точно. Лутеална фаза е била.
Явно нещо съм се объркала. Изследването ми е пуснато на ден 17 от началото на МЦ.
Но в изследването ми е дадено Фол. Фаза.

# 218
Здравейте, искам да помоля за мнение върху изследванията на приятелка!

# 219
Здравей, Денис може ли мнение за изследвания ми. Мислим средващия месец да правим отново ЗЕТ, дали стойностите на TSH, T3 и Т4 са добре.

# 220
  • София
Здравейте,
имам питане относно ТСХ. Имах бременност, която завърши със спонтанен аборт в началото на 7г.с.,като от самото начало ЧХГ не се развиваше баш двойно, както би трябвало да е. Хормона преди забременяване беше 2 и малко, като според репродуктивната ми лекарка не е проблем и след положителния тест стойностите на ТСХ скочиха на 4,5, но не сме предприемали някакви действия. Според вас трябва ли да отида на ендокринолог за намаляването на тези стойности. Сега съм пуснала контролни изследвания за щитовидна, АМХ, тъй като съм и с операция от ендометриоза и след нея АМХ-то падна на 0,32.  От декември пия вит.Д, по 3000-4000 единици, почти всеки ден,забравям понякога, но не виждам кой знае какъв резултат от приема. Ако има значение приемам капки на Jamieson.
Редакция: сега ми излезе АМХ и се е качил на 0,57, но вит.Д ми остава нисък.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 10:52 от Sour Cherry

# 221
Здравейте!
Може ли коментар на тези изследвания /с Хашимото и  хипофункция съм/.
Скоро ми предстои среща с ендокринолог, но обикновеният отговор е ,,всичко е наред" щом съм в референтните стойности.
 Добри ли са стойностите на щитовидните хормони, макар да са в норма?
Благодаря!

# 222
Здравейте, може ли мнение за тези изследвания със СПКЯ и с ИР. Правим опити за второ дете от два месеца, пия неофолк алфа и допълнително фолева киселина.

# 223
Здравей Денис,
Направени са на 3-ден от МЦ.
На 40-години съм.
Имам ИР и хипофункция на ЩЖ.
Според вас как ви се струват тези хормони?

# 224
  • София
Здравей, Денис може ли мнение за изследвания ми. Мислим средващия месец да правим отново ЗЕТ, дали
Скрит текст:
стойностите на TSH, T3 и Т4 са добре.
Здравей!
За ЩЖ - по-добре да си на  терапия... за да държиш хормоните в оптимални граници.
Така рискуваш ТСХ да се повиши, а Т4 много да падне... защото той ще се използва и от ембриона-плода-бебето, за неговото нормално развитие. Идеални граници са 0.5-1.0... твоят е 2.1
Т3 и Т4 са ниски - трябва да са  в горните 25%.
Това е риск, който лесно може да се контролира. При бременност, ЩЖ реагира неадекватно и минава доста време докато се успокои... а това време е ценно.
Ти си прецени Simple Smile
В12 и вит. Д трябва да  са по-високи... добре  е да ги приемаш.
Желязото ми се струва че е ниско, добре е да провериш целия т.н. Железен панел ...важно е при бременност... увеличава се кол-вото кръв и лесно се отива в ЖДА.

Здравей Денис,
Направени са на 3-ден от МЦ.
Скрит текст:
На 40-години съм.
Имам ИР и хипофункция на ЩЖ.
Според вас как ви се струват тези хормони?
Здравей!
За годините ти са добре... не виждам проблем.
Е2 е малко висок, но може да е или от годините, или да има ЗФ, който търпи обратно развитие.
Пролактинът е малко висок... най-вероятно от Хипофункцията на ЩЖ ... ако си на терапия, възможно е дозата да не е оптимална?!
Инсулина - Ок., но може да е и по-нисък  Simple Smile  ( нова цел Simple Smile )
За ЯР - добре е, дано скоро да се похвалиш с добра новина Peace

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 15:02 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт