Нашите орхидеи – тема 40

• 32 816
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
# 571
Ох ще припадна от толкова красота и майсторлък, браво на всички Heart Eyes

С всичко прочетено съм съгласна, малко ме учуди, че недостатъчната светлина е сред причините за изсъхване на пъпките - аз имам една орхидея, която е на слънчево и пресуши една пъпка преди около две седмици. Прощавам й, достатъчно други има.

Относно цъфтенето, при мен повечето пускат цветоноси около празниците и разцъфват Март месец. Поливам според зависи, за това точна рецепта няма.

Малко снимки, ще има и още след няколко седмици Hug

Скрит текст:

# 572
Здравейте, напълно начинаеща съм в отглеждането на тези растения, така че простете ме за невежеството. Преди почти месец получих първата си орхидея за подарък. Имаше само 3 цъфнали пъпчици. До този момент почти всички са се отворили, четох за поливането до сега съм я киснала само веднъж. В момента има още капчици по саксията, така че май няма нужда още от поливане. Бучнала съм няколко пръчици тор. Гледам че вашите листа са тъмно зелени. Ще прикача снимки да изкажете мнението си как ви се струва. На мен ми се струват малко светли в сравнение с вашите. Отделно най- долното листо взе да става нещо м/у жълто и червено. Вчера децата я бутнаха и малко се пречупи точно това листо. Сложила съм я на шкаф в близост до южен прозорец, зад пердето е. Приемам всякакви съвети, ако нещо не е Ок.

# 573
“Бучнала съм няколко пръчици тор“ е нещото което най силно ми направи впечатление в този пост.
Цветето е прясно закупено- то е наблъскано с толкова тор изначално, че поне 2 години няма да му трябва такъв.

# 574
“Бучнала съм няколко пръчици тор“ е нещото което най силно ми направи впечатление в този пост.
Цветето е прясно закупено- то е наблъскано с толкова тор изначално, че поне 2 години няма да му трябва такъв.

Да го махна?

# 575
Абсолютно да. Освен това торенето по време на цъфтеж пречи на дълготрайността.
На мен корените ми изглеждат сухи от това, което се вижда, но може и да бъркам.. не е добра гледната точка за да съм сигурна.
Изчакай и други да се включат.

# 576
Прикачвам снимки и на корените да се видят по-добре. Благодаря ви за съвета, ще махна пръчиците.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 10:39 от Jaklinan

# 577
Мисля, че са сухи. Аз да съм я поляла🙂(аз също съм новак в отглеждането и също се уча)

# 578
Мисля, че са сухи. Аз да съм я поляла🙂(аз също съм новак в отглеждането и също се уча)

И на мен ми изглеждат сухи, но сега докато вадих пръчиците, пипнах корите в средата на саксията и са влажни…

# 579
Вижте кой ме зарадва сутринта! Heart EyesInnocentGift Heart:
Красавецът ми той! Relieved

Мислех да изчакам да отвори всички пъпки, ама сърце на изтрая. Blush

# 580
Пресаждате ли орхидеите в период на цъфтеж?

# 581
Пресаждате ли орхидеите в период на цъфтеж?
Само ако се налага и е въпрос на живот или смърт. Simple Smile

# 582
Аз - да. Ако нещо ме притеснява в субстрата или видя "кошничка"...

# 583
И от мен едни цъфтежчета.

# 584
  • София
Сухи са корените. За поливане е. На саксията има набито името. Качете цвета и името, моля.

Общи условия

Активация на акаунт